Life&style

Jacob Elordi i Rosamund Pike glumit će engleske aristokrate u 'Saltburnu', producentica je Margot Robbie

Radnja filma 'Saltburn' još je uvijek obavijena velom tajne, ali film je opisan kao priča o opsjednutosti fokusiranoj na aristokratsku englesku obitelj. To je željno iščekivani povratak Emerald Fennell na veliki ekran. 

Otkako je 2021. osvojila Oscara za najbolji originalni scenarij za svoj vatreni redateljski prvijenac 'Djevojka koja obećava', a da ne spominjemo da je postala jedna od samo osam žena nominiranih za nagradu za najbolju režiju u 95-godišnjoj povijesti Akademije, redateljica je surađivala s Andrewom Lloydom Webberom na njegovoj 'Pepeljugi', ali se dosad suzdržavala od povratka u redateljsku stolicu. To će se promijeniti sa filmom 'Saltburn', koji režira, piše i producira. Držimo fige i da se sama redateljica pojavi u filmu - u svom prvom filmu Fennell se pojavila u histerično smiješnoj ulozi kao voditeljica videa s uputama za šminkanje na koje se ugledala osvetoljubiva junakinja Cassie (Carey Mulligan).

Rosamund Pike ima glavnu ulogu

Još jedna zvijezda nominirana za Oscara bit će u centru pažnje: Rosamund Pike, koja će snimiti svoj prvi film nakon filma 'Mnogo mi je stalo' iz 2020. godine, u kojem glumi nemilosrdnu prevaranticu Marli Grayson i za koju je osvojila Zlatni globus. Glumica je dosad imala sjajnih uloga, pružajući kritički hvaljene izvedbe gotovo u svemu, od mučnog 'Moj osobni rat' do smiješne serije 'Stanje braka', i, pod uvjetom da 'Saltburn' ispuni očekivanja, to bi joj lako moglo otvoriti put do Oscara. (Prethodno je bila nominirana za Oscara za ulogu Amy Dunne u filmu 'Nestala' iz 2014. godine).

 | Autor: Amazon Amazon

Jacob Elordi i Barry Keoghan u zvjezdanoj postavi

Tko će se pridružiti Pike? Nitko drugi nego zvijezde u usponu Jacob Elordi, australski srcolomac koji dolazi nakon druge sezone hit serije 'Euforija' i irski glumac Barry Keoghan, novi Joker u 'Batmanu' Matta Reevesa, koji je svoju prvu nominaciju za Oscara dobio za sporednu ulogu u filmu Martina McDonagha 'Duhovi otoka', gdje je briljirao uz Colina Farrella i Brendana Gleesona. Glumačku postavu također zaokružuju Richard E. Grant, Alison Oliver a, Archie Madekwe i Carey Mulligan.

 | Autor: HBO HBO Foto: HBO, Jacob Elordi

Ryan Gosling Možda vas zanima Nakon što je briljirao kao Ken, ovo je 7 najboljih glumačkih izvedbi Ryana Goslinga Rubrika Life&style Life&style

Film će pratiti obitelj aristokrata

Premda se radnja pažljivo drži u tajnosti, procurila je vijest da će 'Saltburn' biti „priča o opsjednutosti s fokusom na veliku, aristokratsku englesku obitelj“. Fennell je idealna osoba za ispričati takvu priču: njezin otac je britanski dizajner nakita Theo Fennell, koji je često prisutan na zabavama u visokom društvu prema njegovim nedavno objavljenim memoarima, a sama je pohađala koledž Marlborough, čiji su bivši studenti princeza Eugenie i vojvotkinja od Cambridgea. 

 | Autor: 20th Century Fox 20th Century Fox Foto: 20th Century Fox, Barry Keoghan

Među producentima je i Margot Robbie

Studio MRC stoji iza filma, a LuckyChap Entertainment, tvrtka koju Margot Robbie vodi sa svojim suprugom Tomom Ackerleyem, producira film. Od financiranja filmova 'Ja, Tonya' i 'djevojka koja obećava' do trenutačnog mega hita 'Barbie', LuckyChap je imao nevjerojatne rezultate unatoč tome što je osnovan prije manje od deset godina.

Snimanje filma 'Saltburn' započelo je u Ujedinjenom Kraljevstvu prošlog ljeta, a u kina bi trebao stići ove jeseni, točnije 24. studenog, što ga savršeno pozicionira za sezonu dodjele filmskih nagrada u 2024. godini.

Venecijanski filmski festival Možda vas zanima Bliži se slavni Venecijanski filmski festival, ovo je 10 filmova na programu koje želimo gledati Rubrika Life&style Life&style
Photo: Amazon

Komentari 0