Life&style
Taylor Swift

Taylor Swift zamalo je glumila u 'Sumrak Sagi', redatelj ju je odbio zbog samo jednog razloga

  • Sumrak saga, knjige i filmovi, obilježili su 2000-te godine i diljem svijeta stekli vojsku fanova (ali i kritičara)
  • No, nije bilo poznato kako je jedna od velikih obožavateljica knjiga i filmova bila pjevačica Taylor Swift koja se žarko željela pojaviti u jednoj od scena 
  • To joj ipak nije uspjelo jer je redatelj Chris Weitz odbio ovu ideju. Evo zašto

U prvom desetljeću dvijetisućetih svijet je tresao globalni fenomen zvan Sumrak ('Twilight'). O popularnosti romana američke  književnice Stephenie Meyer, za kojima je poludio čitav svijet, najbolje govori podatak da su romani Sumrak sage bili najprodavaniji romani u 2008. godini, prodani u preko 42 milijuna primjeraka. Četiri knjige, 'Sumrak', 'Mladi mjesec', 'Pomrčina' i 'Praskozorje' ekranizirani su u još popularnije filmove, a Sumrak saga je uistinu obilježila jedno čitavo desetljeće. Ovaj književni i filmski fenomen oduvijek je izazivao podijeljena mišljenja - ljudi su ili obožavali pratiti život Belle Swan nakon što se zaljubi u vampira, ili su je mrzili, no rijetko tko je bio ravnodušan.

Taylor Swift se umalo pojavila u nastavku Mladi mjesec

U prvu kategoriju spada i jedna od najpopularnijih pjevačica današnjice, Taylor Swift. Čini se kako je američka kantautorica bila tolika obožavateljica Sumrak sage da se i sama htjela pojaviti u jednom od filmova. Štoviše, njen agent je tražio od redatelja da je ubace u jednu od scena u filmu Mladi mjesec. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Redatelj Chris Weitz prisjetio se kada mu je prišao agent s pomalo neobičnim zahtjevom: "Taylor Swift i ja smo imali istog agenta u to vrijeme, a on je rekao: 'Taylor bi voljela biti u ovom filmu - ne zbog tebe, nego zato što je Twihardica. Ona će biti netko u kantini, ili zalogajnici ili kako god. Ali ona samo želi biti u ovom filmu'," prisjetio se Weitz tijekom epizode podcasta "Efekt sumraka" koji su vodile Melanie Howe i alumantica franšize Ashley Greene.

Obitelj Addams Možda vas zanima Catherine Zeta-Jones je kao stvorena za ulogu Morticije Addams u hit seriji Tima Burtona koja dolazi na Netflix Rubrika Life&style Life&style

Iako bi pojavljivanje pjevačke teen zvijezde u filmskom teen hitu zasigurno pridodalo popularnosti filma, redatelj Chris Weitz ipak je odlučio propustiti ovu priliku. Redatelj je rekao da je odbijanje Taylor Swift bila "najteža stvar koju je morao učiniti". No, Weitz je smatrao da bi njezin zvjezdani status  previše ometao gledatelje i skretao pažnju s filma. "... U trenutku kada Taylor Swift uđe na ekran, oko pet minuta, nitko neće moći ništa drugo pratiti", objasnio je Weitz svoju odluku. "I ja se ljutim zbog te odluke. Rekao sam: 'Vau, mogao sam se družiti s Taylor Swift'... Mora da je rekla: 'Tko je ovaj kreten?' Ali ponekad donosite odluke misleći na ono što je najbolje za film."

'Djevojka iz močvare': U kina stiže željno iščekivana adaptacija bestselera New York Timesa

Taylor je ipak na neki način bila blisko povezana s filmom ili barem jednom od zvijezda Sumraka. Naime, 2009. bila je u vezi s Taylerom Lautnerom, poznatom po ulozi vukodlaka koji je također bio zaljubljen u Bellu. 

No, čini se da propuštena prilika nije utjecala na Swiftinu glumačku karijeru jer bi pjevačica trebala glumiti u filmu "Amsterdam", koji u kina stiže 4. studenog, uz velika imena kao što su Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Chris Rock i Robert De Niro. Grammyjem nagrađena pjevačica prethodno se pojavila u filmovima poput "Cats", "The Lorax" i "The Giver". Talentirana Taylor je također na putu da možda dobije iprvu nominaciju za Oscara kao redateljica kratkometražnog filma "All Too Well: The Short Film", koji ispunjava uvjete za dodjelu nagrada 2023. godine.

Photo: Instagram@taylorswift

Komentari 0