- Smiješno lako ju je napraviti, što objašnjava zašto smo živjeli od kajgane na fakultetu
- Međutim, ako želiš kajganu prebaciti na višu razinu, to zahtijeva ozbiljnu pripremu i pokoji trik majstora kuhinje
- Otkrit ćemo ti superjednostavan trik kako spraviti superprozračnu kajganu
Kajgana bi trebala biti fina prozračna, svilenkasta i lagana, a nikako ne tvrda ili gumasta. I nikada ne smije biti „tekuća“. Evo kako postići savršenu ravnotežu.
Što napraviti: nemoj koristiti mlijeko te umjesto toga dodaj mineralnu vodu u tučenu smjesu od jaja. Vjeruj nam - do najljepše, najmekše kajgane koju si ikada probala udaljena si još samo nekoliko mjehurića.
Zašto ovo djeluje: kada mješavina jaja pogodi tavu, toplina uzrokuje širenje mjehurića vode i na taj način čini jaja „prozračnima“. A zato što mineralna voda nema mirisa, boje ili ukusa, sve što ti ostane jest tanjur savršeno mekih i prozračnih jaja. Ah ta znanost…
Kako to napraviti: kako bi spravila najfiniju kajganu, dodaj otprilike jednu žlicu mineralne vode po obroku (ili po jednu žlicu na svaka dva jaja). Zatim stuci jaja po uobičajenom postupku i možeš krenuti. Hm, naravno, nemoj koristiti vodu s okusom. Jaja s okusom maline ili limete? Ne, hvala!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.