- Tjestenina u finom kremastom umaku s dodatkom džina – pa tko bi odolio tom jelu iz snova?
- Veliki plus je i da se spravlja doista jednostavno i brzo, kao zapravo svaka tjestenina, ali dodatak džina nam je zagolicao maštu
- A još kad bi nam je spravio malteški 'vrući' kuhar Luke Magro, čiji recept prenosimo sa njegovog Instagram profila…
Ovaj recept kombinira dvije omiljene stvari, džin i tjesteninu! Ova džin tjestenina s umakom od rajčice doista je neodoljiva (s džinom u umaku, kako i ne bi bila, zar ne?), jer biljni sastav džina stvara nevjerojatan okus. Recept je na svom Instagram profilu podijelio malteški kuhar Luke Magro.
Luke je također i televizijski voditelj, a osvojio je društvene mreže svojim kulinarskim vještinama te ima 393 tisuće pratitelja na Instagramu, ali i vojsku pratitelja na drugim društvenim mrežama. Zbog svojeg osebujnog modnog izričaja, također je postao i modni influencer. Njegovi recepti, najčešće talijanske hrane, vrlo su zabavni i primamljivi – i to ne samo zbog jela koje spravlja, nego je često i bez majice dok kuha. Luk svoje kuhanje opisuje jednom riječi – „hot“, s čime se apsolutno slažemo.
Tjestenina s džinom - recept
Sastojci za tjesteninu s džinom:
• 1 glavica luka
• 2 žlice maslinova ulja
• 1 režnjić češnjaka
• 1 žlica osušenih čili pahuljica
• 400 g passata umaka od rajčice
• 1 žličica šećera
• 125 ml džina
• 125 ml vrhnja za kuhanje
• 150 g parmezana
• šaka svježih listića bosiljka
• 250 g tjestenine
• sol i papar po ukusu
Tjestenina s džinom - priprema:
1. Nasjeckaj nasitno luk i češnjak. Ugrij maslinovo ulje u većoj tavi, dodaj luk i kratko pirjaj. Zatim dodaj češnjak i propirjaj.
2. Dodaj u tavu čili, šećer i umak od rajčice. Ostavi da kratko krčka. Potom ulij džin, vrhnje i dodaj naribani parmezan. Dobro promiješaj te ostavi da lagano krčka koju minutu. Zatim dodaj listiće svježeg bosiljka.
3. Skuhaj u slanoj vodi tjesteninu prema uputama s pakiranja. Umiješaj potom kuhanu tjesteninu u umak od džina, posoli i popari po želji te ukrasi kojim listićem bosiljka.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.