Life&style

Sviđa li nam se više recept za pastu s džinom ili zgodni malteški kuhar koji je spravlja? Probali bismo oboje...

  • Tjestenina u finom kremastom umaku s dodatkom džina – pa tko bi odolio tom jelu iz snova? 
  • Veliki plus je i da se spravlja doista jednostavno i brzo, kao zapravo svaka tjestenina, ali dodatak džina nam je zagolicao maštu
  • A još kad bi nam je spravio malteški 'vrući' kuhar Luke Magro, čiji recept prenosimo sa njegovog Instagram profila… 

Ovaj recept kombinira dvije omiljene stvari, džin i tjesteninu! Ova džin tjestenina s umakom od rajčice doista je neodoljiva (s džinom u umaku, kako i ne bi bila, zar ne?), jer biljni sastav džina stvara nevjerojatan okus. Recept je na svom Instagram profilu podijelio malteški kuhar Luke Magro.

Luke je također i televizijski voditelj, a osvojio je društvene mreže svojim kulinarskim vještinama te ima 393 tisuće pratitelja na Instagramu, ali i vojsku pratitelja na drugim društvenim mrežama. Zbog svojeg osebujnog modnog izričaja, također je postao i modni influencer. Njegovi recepti, najčešće talijanske hrane, vrlo su zabavni i primamljivi – i to ne samo zbog jela koje spravlja, nego je često i bez majice dok kuha. Luk svoje kuhanje opisuje jednom riječi – „hot“, s čime se apsolutno slažemo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Magro (@luke_magro_)

Tjestenina s džinom - recept

Sastojci za tjesteninu s džinom:

• 1 glavica luka

• 2 žlice maslinova ulja

• 1 režnjić češnjaka

• 1 žlica osušenih čili pahuljica

• 400 g passata umaka od rajčice

• 1 žličica šećera

• 125 ml džina

• 125 ml vrhnja za kuhanje

• 150 g parmezana

• šaka svježih listića bosiljka

• 250 g tjestenine

• sol i papar po ukusu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Magro (@luke_magro_)

Možda vas zanima Za ovu palačinku ti ne treba tava nego pećnica, a jedna je sasvim dovoljna za nekoliko osoba. Evo recepta Rubrika Life&style Life&style

Tjestenina s džinom - priprema:

1. Nasjeckaj nasitno luk i češnjak. Ugrij maslinovo ulje u većoj tavi, dodaj luk i kratko pirjaj. Zatim dodaj češnjak i propirjaj. 

2. Dodaj u tavu čili, šećer i umak od rajčice. Ostavi da kratko krčka. Potom ulij džin, vrhnje i dodaj naribani parmezan. Dobro promiješaj te ostavi da lagano krčka koju minutu. Zatim dodaj listiće svježeg bosiljka. 

3. Skuhaj u slanoj vodi tjesteninu prema uputama s pakiranja. Umiješaj potom kuhanu tjesteninu u umak od džina, posoli i popari po želji te ukrasi kojim listićem bosiljka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Magro (@luke_magro_)

Možda vas zanima Tjestenina s votkom: Recept za ovu pastu ima 5 zvjezdica, idealna je za zimske dane Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pexsels / Sarah Films
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Odlicno