Life&style
Suprug predložio da zaćne bebu na tradicionalan način, a ne imaju surogat majku

Suprug joj je predložio da umjesto surogatnog majčinstva bebu začne s njenom sestrom na "tradicionalan način"

  • Surogatno majčinstvo nije uvijek prvi izbor obitelji kada je u pitanju rađanje djece, osobito kada se uračunaju troškovi
  • Ali, za one koji ne mogu zatrudnjeti sami, to je jedno od najnevjerojatnijih znanstvenih dostignuća i pomoglo je u stvaranju mnogih sretnih obitelji
  • Za jednu ženu, koja je otvorila Reddit temu te podijelila svoju i suprugovu borbu s neplodnošću, surogatno majčinstvo činilo se fantastičnim načinom da ostvari svoje snove da postane mama. Međutim…

Ženu je u ovoj odluci podržala i njezina sestra koja je ljubazno ponudila da nosi bebu. Nevjerojatno — ili je barem tako mislila!
Ali, stvari su se iznimno zakomplicirale kada je suprug predložio seks s njezinom sestrom kako bi ova zatrudnjela.

„Moj suprug je rekao da je pogledao koliko će vremena i novca uzeti surogatno majčinstvo i polako je počeo nagovještavati da idemo na tradicionalan način“, napisala je žena na Redditovom podredditu „True Off My Chest“, gdje korisnici otkrivaju stvari koje im uzrokuju stres u životu.

„Bila sam previše šokirana kako bih uopće išta rekla, ali on se ponašao kao da ono što je rekao i nije tako velika stvar“, nastavila je.
Sada su surogatno majčinstvo i medicinski potpomognuta oplodnja skupi i dugotrajni procesi. A to bez sumnje može biti stresno za parove, pa čak i uzrokovati pritisak na brak.

Ali, nema valjda puno ljudi koji misle kako bi surogatno majčinstvo izazvalo više muke od toga da tvoj suprug spava s tvojom sestrom! Nepotrebno je reći da je suprugov prijedlog potpuno promijenio njezino razmišljanje o tome da ima dijete na ovaj način.

„Ja sam 100 posto protiv toga, zato odustajem i više mi ne odgovara cijeli ovaj put surogatnog majčinstva”, napisala je žena.

Možda vas zanima One su tabu tema: iskustva žena koje su požalile majčinstvo, a to ne smiju reći Rubrika Life&style Life&style

„Ne mogu ni zamisliti reakciju svoje sestre nakon što čuje prijedlog mog muža.“

Kaže da je „uništena“ postupkom svog muža, ali ne samo zato jer je šokirana zato zbog činjenice da je suprug predložio seks s njezinom sestrom samo kako bi uštedio vrijeme i novac.

Također kaže da se osjeća potpuno neugodno i da zna da to nikada ne bi mogla preboljeti, čak i da im se ispuni njegov plan.

„Ako se ikad složim s time, unatoč tome što se osjećam neugodno, uvijek ću nositi to sjećanje na to kako je beba začeta“, objašnjava.

via GIPHY

Dakle, imajući sve to na umu, žena je rekla da je u potpunosti odbila tu apsurdnu ideju i „odmah poništila njegov prijedlog“.

Međutim, njezin suprug joj sada pokušava natovariti grižnju savjesti kako bi se ipak složila s njegovim planom. Nažalost, ne poštuje osobito ženine osjećaje i njezinu očitu nelagodu.

„Sada me počeo kriviti govoreći da mu ne vjerujem, a zatim je rekao da sam sebična jer sam odlučila odustati kada on još uvijek želi biti tata kao što je očekivao kad se oženio sa mnom“, napisala je.

Ovaj dio je posebno srceparajući, jer se žena osjeća kao da ju muž krivi za probleme s plodnošću za koje očito nije kriva, niti se ima čega sramiti.

„Osjećam se tako devastirano i kao da je moje tijelo beskorisno i da me iznevjerilo“, dodaje.

via GIPHY

Srećom, mnogi su je podržali u komentarima.

„Tvoje tijelo nije beskorisno. Dugi niz godina su mi govorili da sam neplodna i osjećala sam da me tijelo izdalo jer nisam u stanju raditi jednu stvar koja je tako lako došla drugim ljudima“, napisala je jedna ljubazna osoba.

„Volio bih da me netko poštedio tih godina srčane boli koje nikad nisam ni s kim podijelila. Žao mi te je. Lijepa si i vrijedna si i prema tebi treba postupati s poštovanjem i ljubaznošću.“

Možda vas zanima Ova mama odlučna je da doji kćer do 6. godine. Napadaju je da seksualno zlostavlja dijete Rubrika Life&style Life&style

Čak se javio i jedan odvjetnik kako bi istaknuo da jadna žena neće imati prava na ovo dijete ako provedu ovaj plan. „Bez službenog ugovora o surogatnom majčinstvu, sestra može tražiti bebu jer je njezina vlastita, a muž bi trebao uzdržavati dijete“, napisao je. „Teško ćeš dokazati zakonska prava na dijete. Ovo je užasna ideja.“

via GIPHY

Photo: shutterstock

Komentari 0