- Svaka kombinacija s čokoladom nam je draga, a ako joj još dodamo kiselu notu onda je to pun pogodak kad se uželimo nečeg slatko
- Za pripremu kolača nije potrebno previše muke i vremena, a nakon par minuta pripreme smjese, sve što treba napraviti je - pustiti ga da se ispeče
- Okus je prefin, pogotovo ta kombinacija čokolade i voća. Da isprobaš već ovaj vikend?
Čokoladni brownie smatramo jednim od najbrže gotovih deserata, a još k tome i vrlo ukusnih. Kombinacija je bezbroj, a mi se uvijek radno priklonimo onoj kombinaciji s voćem koje ipak malo razbije jačinu čokolade. Tako je bilo i ovaj put te ti donosimo recept za brzopotezni kolač koji će ti biti savršen trik iz rukava kad stignu nenajavljeni gosti željni nečeg slatkog.
SASTOJCI:
- 250 grama tamne čokolade
- 200 grama maslaca
- 100 grama smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 2 žlice kakaa u prahu
- 3 jaja
- 150 grama glatkog brašna
- 340 grama malina( svježih ili smrznutih)
PRIPREMA:
1. Na pari otopi maslac i čokoladu, dodaj kakao te sve pusti da se malo ohladi.
2. Nađi dublju posudu u kojoj ćeš izmiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. U to dodaj čokoladu i maslac te kratko, ali dobro izmiješaj mikserom.
3. Dodaj brašno i prstohvat soli u smjesu i opet dobro izmiksaj.
4. Dodaj maline u smjesu te lagano miješaj špatulom.
5. Smjesu izlij na papir za pečenje koji se nalazi u plehu. Smjesu poravnaj špatulom te stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Ostavi nek se peče 40 do 45 minuta.
6. Izvadi iz pećnice i pusti da se potpuno ohladi, a tek onda nareži i posluži.
Po želji možeš peći i u kalupu za tortu te gotov kolač ukrasiti malina. Nadamo se da će i tebi ovaj kolač postati jedan od omiljenih, što za praviti, što za jesti. Dobar tek!
Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.