Life&style 04. svibnja 2019.

Znamo zašto ovaj Snickers kolač sve osvoji: ima super okus, a još je i zdrav

Shutterstock/Instagram.
  • Ovaj Snickers kolač nije samo superukusan - ako ga napraviš sama još i zdrav?!
  • I spravlja se bez pečenja? Ne, nije šala – imamo recept! 

Kad se brinemo o kilogramima ili prvo prekrižimo slatko ili nas zbog slatkog najviše peče jer to nismo učinili. Međutim, postoje i slatka iskušenja u kojima možemo uživati bez grižnje savjesti. Poput ovog Snickers kolača! Osim što je bez šećera, bez glutena, čak icveganski, izvrsnog je okusa i spravlja se bez kuhanja i pečenja! Otkrit ćemo ti kako ga jednostavno možeš spraviti kod kuće…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My healthier-snickers-birthday-cake ✨😍

A post shared by xxx (@aufitx) on

Sastojci: 

Biskvit: 

• 150 g lješnjaka 

• 80 g datulja

• 40 g kakaa u prahu 

• 2 žlice javorovog sirupa 

• 3 žlice maslaca od kikirikija 

Sloj od karamele: 

• 80 g datulja

• 2 žlice maslaca od kikirikija 

• 1 žličica ekstrakta vanilije 

• ½ žličice soli

Možda vas zanima... Isprobala sam novi mobitel za kojim svi lude - je li ispunio moja očekivanja? Rubrika Life&style Life&style

Čokoladni preljev: 

• 30 g kakaa u prahu 

• 50 g maslaca od kokosa

• 40 g javorovog sirupa

• 50 g tamne čokolade

• 1 šaka kikirikija 

Priprema:

1. Pomiješaj sve sastojke za biskvit u blenderu dok ne dobiješ kompaktno tijesto. Zatim stavi tijesto u kalup za kolače te ravnomjerno rasporedi po dnu. Stavi kalup u zamrzivač. 

2. Za sloj od karamele stavi sve sastojke u blender te miksaj oko 5 minuta dok se usitne, odnosno dok svi ne dobiju jednaku teksturu. 

3. Izvadi kalup iz zamrzivača te jednakomjerno raspodijeli sloj od karamele po biskvitu. Potom kolač vrati u zamrzivač te ostavi tamo oko 2 sata. 

4. Rastopi čokoladu i maslac od kokosa u posudi uronjenoj u vruću vodu. Kad bude mlako, dodaj kakao u prahu, javorov sirup i kikiriki te sve dobro promiješaj. Zatim ostavi da se malo ohladi, izvadi kalup iz zamrzivača te jednakomjerno raspodijeli preljev od čokolade po kolaču. 

5. Stavi sve u zamrzivač na dva sata – potom je kolač gotov i možeš uživati u njemu bez grižnje savjesti! 

Komentari 0