- Ovaj Snickers kolač nije samo superukusan - ako ga napraviš sama još i zdrav?!
- I spravlja se bez pečenja? Ne, nije šala – imamo recept!
Kad se brinemo o kilogramima ili prvo prekrižimo slatko ili nas zbog slatkog najviše peče jer to nismo učinili. Međutim, postoje i slatka iskušenja u kojima možemo uživati bez grižnje savjesti. Poput ovog Snickers kolača! Osim što je bez šećera, bez glutena, čak icveganski, izvrsnog je okusa i spravlja se bez kuhanja i pečenja! Otkrit ćemo ti kako ga jednostavno možeš spraviti kod kuće…
Sastojci:
Biskvit:
• 150 g lješnjaka
• 80 g datulja
• 40 g kakaa u prahu
• 2 žlice javorovog sirupa
• 3 žlice maslaca od kikirikija
Sloj od karamele:
• 80 g datulja
• 2 žlice maslaca od kikirikija
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• ½ žličice soli
Čokoladni preljev:
• 30 g kakaa u prahu
• 50 g maslaca od kokosa
• 40 g javorovog sirupa
• 50 g tamne čokolade
• 1 šaka kikirikija
Priprema:
1. Pomiješaj sve sastojke za biskvit u blenderu dok ne dobiješ kompaktno tijesto. Zatim stavi tijesto u kalup za kolače te ravnomjerno rasporedi po dnu. Stavi kalup u zamrzivač.
2. Za sloj od karamele stavi sve sastojke u blender te miksaj oko 5 minuta dok se usitne, odnosno dok svi ne dobiju jednaku teksturu.
3. Izvadi kalup iz zamrzivača te jednakomjerno raspodijeli sloj od karamele po biskvitu. Potom kolač vrati u zamrzivač te ostavi tamo oko 2 sata.
4. Rastopi čokoladu i maslac od kokosa u posudi uronjenoj u vruću vodu. Kad bude mlako, dodaj kakao u prahu, javorov sirup i kikiriki te sve dobro promiješaj. Zatim ostavi da se malo ohladi, izvadi kalup iz zamrzivača te jednakomjerno raspodijeli preljev od čokolade po kolaču.
5. Stavi sve u zamrzivač na dva sata – potom je kolač gotov i možeš uživati u njemu bez grižnje savjesti!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.