Life&style

Stručnjaci su složili vodič za nezaboravni seks za jednu noć - i ima točno devet koraka

  • Nije to iskustvo za svakoga, ali postoje oni kojima je seks za jednu noć prilika da osjete fizički užitak
  • Online istraživanje u SAD-u otkrilo je da čak 33 posto ispitanika želi ostati na zajedničkom doručku iduće jutro
  • Mnoge žene priznaju da im je već i sama priprema za tu noć uzbudljiva, neka vrsta predigre

Posve u suprotnosti s vrućim scenama u filmovima i serijama, seks za jednu noć često je neuspješan, a protagonisti se nakon njega osjećaju nelagodno. Ako si to prošla, možda želiš saznati što si radila krivo?

- Seks za jednu noć je poput ljetovanja. Može djelovati poput terapije jer je predstavlja potpuni bijeg od uobičajene životne rutine. On je sjajan način da na trenutak izađemo iz mjehura od sapunice u koji smo se zatvorili i iskusimo nešto novo i drugačije, to je prilika da se poigramo -  objašnjava Zoe Kors, seksualna terapeutkinja.

Nije to iskustvo za svakoga, ali postoje oni kojima je seks za jednu noć prilika da osjete fizički užitak i seksualno se izraze bez dodatnog opterećenja onim što nosi nova veza. Postoji jako puno online sajtova koji nude upravo takvo iskustvo.

via GIPHY

Moraš imati na umu da je svako iskustvo seksa za jednu noć drugačije i ovisi dakako o tome s kime si ga iskusila. Jedno online istraživanje u SAD-u otkrilo je da čak 33 posto ispitanika otvoreni razgovor bez ustručavanja - kakvo postoji u vezi nakon takvog seksa - smatra najboljim dijelom tog iskustva. Isto tako, 30 posto ispitanika želi ostati na doručku sljedeće jutro.

Evo nekoliko savjeta za najbolji seks za jednu noć koji ćeš iskusiti

1. Moraš pronaći partnera koji ti se istinski sviđa

Možda se nikad više nećeš s njime sresti i to je u redu, ali to ne znači da bi trebala pristati na seks s nekim tko te ne poštuje i tko neće biti oduševljen onim što ti unosiš u tu kratkotrajnu vezu. Pronađi nekoga tko je otvoren, s kime se možeš opustiti i razgovarati, tko je tebi atraktivan - pri tome nije važno je li privlačan svim tvojim prijateljicama ili izgleda kao tip s duplerice. Mora biti tebi privlačan! Uvijek je važno da ga upoznaš kroz razgovor, bilo online ili uživo, da ti se svidi i da osjetiš da ti je s tom osobom ugodno.

Ako si osjetila potrebu da se 'baciš' na nekoga koga poznaješ otprije (prijatelja ili kolegu s posla), moraš s njime popričati o tome kako bi seks mogao utjecati na vaš odnos.

Onaj element slobode, igre i bijega od svakodnevice koji zapravo priželjkujemo od seksa za jednu noć, zapravo se neće dogoditi s nekim koga poznaješ otprije. Otvoreno i iskreno popričaj s prijateljem o tome (možda prije toga i sama sa sobom) i tek onda taj seks može biti pozitivno i uzbudljivo iskustvo za oboje.

Možda vas zanima Veliko iznenađenje! Jedna rečenica je muškarcima jednako napaljujuća kao i oralni seks Rubrika Love&Sex Love&Sex

2. Uoči velikog događaja svakako se dotjeraj

Mnoge žene priznaju da im je već i sama priprema za tu noć uzbudljiva, neka vrsta predigre. Jedna iskusna žena na online sajtu za tu vrstu spojeva otkrila je da si priredi dnevni seksualni spa kod kuće: prvo se posve opusti u kadi, potom se uredi, namaže s kremom, odjene najljepše donje rublje koje ima, stavi parfem, našminka se.

Nema to toliko veze s uređivanjem za muškarca koliko s vlastitim ženskim samopouzdanjem.

via GIPHY

3. Sigurnost je na prvom mjestu

Takav slučajni, spontani seks može se dogoditi u svakom trenutku, na svakom mjestu. Zato je važno da su oba partnera posve svjesna u što se upuštaju, da im to paše i da uz sebe uvijek imaju ono što koriste kao zaštitu. Posljednje što ti je potrebno nakon vruće noći pune strasti jest da se najednom počneš znojiti od straha da si nešto pokupila.

U idealnim okolnostima možda bi bilo dobro proći sve s partnerom, objasniti jedno drugome kako ćete ostati u zoni sigurnog seksa. Takav razgovor je bolje obaviti što prije, a ne prekidati trenutak u kojem su se strasti već zahuktale. Sve što te brine riješi što prije, nemoj dopustiti da se sutradan mučiš s pitanjima zdravlja ili trudnoće.

Možda vas zanima Vezivanje, grupni, voajerizam: Što se doista krije iza ženskih seksualnih maštarija Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Nikad nemoj pristati iz krivih pobuda

Postoji jednako toliko razloga za seks za jednu noć, koliko i za to da na njega ne pristaneš. Samo zato što to rade neki ljudi koje poznaješ ne znači da se i ti moraš u to upustiti iako to negdje duboko u sebi ne želiš.

Ako pristaješ na seks za jednu noć, to mora biti zato što to želiš bez ostatka i nitko te ni na što ne prisiljava ili to radiš zbog toga što ćeš se nekome više svidjeti ili će te više cijeniti. To su krivi razloz za tu vrstu seksa i na to nemoj pristati.

via GIPHY

5. Zatraži ono što priželjkuješ

Nemoju šutjeti u krevetu, reci mu o čemu sanjaš, kako da te dodiruje, miluje, koliko može biti grub, a koliko želiš da se sve odvija brzo ili sporo, s kojim intenzitetom ili čak grubošću. Ako mu sve to uspiješ nenametljivo prenijeti, na koncu ćeš biti zadovoljena i zadovoljna, inače ne.

Zapamti, dobar partner željet će sve to čuti i željet će znati kako da te zadovolji. Ima nešto zbog čega se svi sramimo govoriti o onome što priželjkujemo, no s vremenom to postaje lakše i, što je još važnije, postaje i jako seksi kad mu znaš reći na pravi način što te pali, što želiš da ti radi.

6. Dopusti sebi taj provod

Ma što se događalo te noći u krevetu, nemoj niti na trenutak dozvoliti da ti misli skrenu na to što bi ti rekla mama, najbolja prijateljica ili bilo tko drugi s kime nisi u krevetu! Ako samoj sebi kažeš da si odlučila da je seks za jednu noć ono što želiš i da si na miru s tom željom, drugi ti više u tome nisu važni. Isto tako, ne manje važno, nemoj procjenjivati i osuđivati partnera s kojim si u krevetu, dopusti i sebi i njemu taj užitak.

via GIPHY

7. Stvarno se dobro provedi

Možeš se smijati punim plućima, pogotovo ako nešto malo krene krivo. Smijeh je uvijek najbolje rješenje za neugodne situacije. Ne ironični, osuđujući, prezrivi smijeh, nego iskreno veselje. To će prekinuti neugodnu napetost s čovjekom kojeg uopće ne poznaješ dobro.

Nemoj to što se događa uzimati isuviše ozbiljno jer seks je provod, radost, a ne nelagoda zbog malo zarobljenog zraka u vagini koji zna proizvesti neugodan zvuk.

8. Ne očekuj ništa više od onoga što dobijaš

Ako priželjkuješ vezu s muškarcem, seks za jednu noć nije dobar ulaz. Samo 28 posto parova ostalo je u dužoj ili kraćoj vezi nakon seksa za jednu noć. Često se zna dogoditi da to iskustvo bude upropašteno nerealnim očekivanjima nakon seksa.

Stručnjaci upozoravaju da iskoristimo taj trenutak i budemo u njemu do kraja, posve svjesni trenutka i zbivanja. Nemoj tom događaju pripisivati značenja koja nema. Nikad se nemoj samozavaravati i događajima pripisivati ono što nisu.

via GIPHY

9. Eksperimentiraj

Seks za jednu noć je prilika da podivljaš, dopustiš svojoj božici seksa da se do kraja izrazi. Dopusti si igre, glumu, različite uloge, nove seksualne poze, čak možeš tu noć glumiti da si netko drugi, preuzeti ulogu nekoga kome se diviš i tko je sasvim bez predrasuda.

Više od svega, svi oni koji priželjkuju seks za jednu noć žele upravo da to bude noć opuštenijeg, zanimljivijeg seksa bez ograda. Dopusti si to - barem tu jednu noć!

Možda vas zanima Zašto bi se prije jako važne odluke trebala poseksati? Znanstvenici imaju objašnjenje Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0