Life&style

Što tvoji snovi govore o tebi? Konačno znamo...

Oduvijek ljudsku rasu golica što naši snovi zapravo znače i, još bolje, koliko o nama otkrivaju. Neke se stvari u snovima redovito javljaju, a vjeruješ li da iz snova možemo ponešto naučiti, ovo je tekst za tebe...

Već stoljećima snovi zbunjuju ljude. Stare civilizacije vjerovale su da su mjesta koja posjećujemo u snovima stvarna, no do njih se može doći samo kroz san; Biblija i drugi stari tekstovi govore o ljudima koji su interpretirajući snove mogli predviđati budućnost, a zahvaljujući Freudovoj teoriji podsvjesnog, počeli smo vjerovati kako određeni snovi mogu kriti istinu o nama.

Iako ni dalje ne razumijemo do kraja svrhu snova, mnogo je nagađanja što oni znače (ako upće nešto znače). Neki vjeruju kako su snovi samo psihološka stimulacija, način na koji naš mozak razvrsta dobivene informacije na važne i nevažne. Drugi pak vjeruju kako su snovi neophodni jer iz njih mnogo toga učimo. Ako pretpostavimo da je ovo posljednje istina i da su snovi ključ naših najdubljih misli i osjećaja, što određeni scenariji govore o osobi koja ih sniva? Evo nekih stvari koje se često pojavljuju u snovima i objašnjenja što bi o tebi mogle otkriti.

Kuće

Često su nam kuće koje sanjamo poznate – to je naš dom iz djetinjstva ili neka kuća gdje smo bili u posjeti. Ipak, one mogu biti i isključivo plod naše mašte, a njihov izgled predstavlja ljudsku psihu. Spavaća soba povezana je s našim intimnim mislima i osjećajima dok podrum i slična izolirana mjesta mogu označavati stvari koje u budnom stanju ignoriramo ili potiskujemo.  | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Golotinja

Mnogi od nas su imali snove u kojima su goli na poslu, na fakultetu, ulici i slično, a oni često ukazuju da si zbog nečega tjeskobna. Također može značiti i kako je osoba koja to sanja ranjiva i osjeća se izloženo u nekoj situaciji, a može biti i znak paranoje.

via GIPHY

Netko nas lovi

Bez obzira je li to neko natprirodno biće ili osoba koju doista poznaješ, ovakav san je još jedan pokazatelj tjeskobnosti. U mnogo slučajeva, to što te lovi može biti simbol nečega od čega bježiš u životu (metaforički, naravno, osim ako češto doslovno bježiš pred šefom koji te naganja). Ovu vrstu sna ljudi često kažu da imaju jer je lako pamtljiv i često se bude u strahu.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Bebe

Ako imaš bebu, nije veliko iznenađenje sanjaš li to. No oni koji nemaju malo dijete, a sanjaju ga to može značiti da priželjkuju nešto novo u životu. Ako je kontekst sna negativan, onda bebe mogu simbolozirati tvoju ranjivost.

via GIPHY

Ruke

Iako smo prisutni u svojim snovima, vrlo smo rijetko svjesni svog tijela. Ipak, ako se dogodi da vidiš svoje ruke, njihov izgled može puno toga reći o tvojoj osobnosti. Ako pereš u snu ruke, možda se zbog nečega osjećaš krivom. Ako su ti ruke vezane, zbog nečega se osjećaš frustrirano.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Ženama treba više sna, jer su im mozgovi kompleksniji Rubrika Life&style Life&style

Seks

Puno puta san o seksu, posebno s određenom osobom, pod normalno indicira doslovnu seksualnu želju koju osjećaš i u stvarnosti. Ipak, koji put je seks simbol intimne povezanosti s drugim ljudima i/ili svijesti o sebi.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Hrana

Simbol prehrane i energije, sanjati o hrani i jedenju može značiti da čezneš za novim informacijama i iskustvima. Ali isto tako može značiti i da si gladna.

via GIPHY

Smrt

Smrt se pod normalno pojavljuje u noćnim morama, ali nije uvijek loš znak. Sanjati smrt, posebno vlastitu, može jednostavno biti znak da u životu trebaš promjenu ili da se velika promjena nedavno već odigrala.

via GIPHY

Možda vas zanima Zašto lošije spavaš kad si u tuđem krevetu? Rubrika Life&style Life&style

Uređaj koji ne možeš upotrijebiti

Nemogućnost da se koristiš telefonom ili kompjuterom uglavnom nije u središtu radnje, ali se često pojavljuje u našim snovima. Postoji i logično objašnjenje: kako nam se centar za jezik u mozgu dok spavamo ugasi, teško nam je procesirati informacije poput brojeva telefona ili vremena na satu.

via GIPHY

Voda

Ako sanjaš o vodi, njeno fizičko stanje i kvaliteta mogu reći više o tvojim podsvjesnim emocijama. Uzburkano more simbolizira strah ili tjeskobu dok mirno jezero simbolizira osjećaj zadovoljstva i smirenosti. Način na koji prilaziš vodi također govori o tome kako se vješto nosiš sa svojim osjećajima.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Inez

    ja stvarno nisam vjerovala u ovo, ali eto ne treba biti nikad pesimista u zivotu, trazila sam kako da vratim momka pomocu ovih magija i prvo sam naisla na dvoje koji su me prevarili i eto naletila sam na zenu ... prikaži još!