Life&style

Što sve znamo o novom Adventu u Zagrebu: Širi se na čak 13 kvartova, a vraća se i omiljeno klizalište!

  • Prošlogodišnji Advent u Zagrebu bio je nešto skromniji, ali ove godine bi mogao nadmašiti sva očekivanja
  • Naime, ove godine se, osim na zagrebačkom glavnom trgu i okolnim ulicama u strogom centu, održava na više mjesta diljem grada 
  • Mnoge će razveseliti povratak kućica i zabave na Zrinjevac i Strossmayerovo šetalište, a najmlađe će zasigurno oduševiti povratak klizališta na Tomislavovom trgu 

Prošlogodišnji Advent bio je nešto skromniji, ali čini se kako se ove godine vraća na staro – dapače, čak bi mogao biti najraznovrsniji do sada! Ljubitelji božićnog ugođaja, dobre zabave te ića i pića zasigurno će uživati ove godine, jer miris kuhanog vina, raznih maštovitih jela i nezaobilaznih fritula širit će se na brojnim lokacijama, od Črnomerca do Kozari boka. 

Možda vas zanima Prekrasno dizajnirani Kiehl's adventski kalendar donosi nam blagdansko raspoloženje nešto ranije Rubrika Beauty Beauty

Advent u Zagrebu počinje paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca i traje od 26.11.2022. do 07.01.2023. godine. U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića održava se tradicijski Božićni sajam. Tamo obrtnici već tradicionalno nude prigodne božićne poklone, licitare i medenjake te razne suvenire, a i bogata je ponuda jela i pića na svakom uglu. Na glavnomu zagrebačkomu trgu kod velikoga sata kiti se veliko božićno drvce, a na pozornici se održavaju veseli koncerti.

 | Autor: Pixell Pixell

Za božićne i novogodišnje praznike moći će se družiti i feštati uz kuhano vino i razne gastro delicije diljem grada, počevši od centra i Donjeg i Gornjeg grada, ali i u 13 zagrebačkih četvrti. Tako ćeš ove godine moći kušati adventsku ponudu u Vlaškoj ulici (pješačka zona), na trgu Franje Tuđmana (Črnomerec), na Kvaternikovom trgu (Maksimir), na Trgu Krešimira Čosića i Palinovečkoj ulici (Trešnjevka), na Trgu Ivana Kukuljevića (Stenjevec), U Vrapču u Parku 101. Brigade HV, na Trgu Dragutina Domjanića i Ninskoj ulici u Sesvetama, na Peščenici kod MO Kozari Bok, na Trgu Ivana Meštrovića i Trgu Ane Rukavine u Novom Zagrebu, kod nove žičare u Podsljemenu te u Brezovici kod igrališta. 

Novost u odnosu na prošlu godinu je i (vesela) vijest da se Advent u Zagrebu vraća s ugostiteljskom i zabavnom ponudom na Zrinjevac i Trg kralja Tomislava. Tu je i vrlo popularno 'Fuliranje', koje će ove godine biti na dvije lokacije, kod hotela Esplanade te na Strossmayerovom trgu. 

 | Autor: Pixell Pixell

ZET-ov Veseli božićni tramvaj kreće na uglu Praške i Jelačićevog trga, a u njemu će djecu razveseljavati Djed Božićnjak te drugi blagdanski likovi ili likovi iz crtanih filmova. 

Advent u Zagrebu je prema izboru glasača portala 'European Best Destinations' tri puta za redom proglašen najboljim turističkim odredištem za božićne blagdane u Europi 2016., 2017. i 2018. godine.

Možda vas zanima Catrice i essence adventski kalendari odličan su poklon za nadolazeće blagdane Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @lice_grada

Komentari 0