Life&style

Što se dogodi tijelu kad se prestanemo seksati

Svi imamo periode "suše", ali čak se i oni računaju jer i oni mijenjaju naše tijelo - jesi li znala uopće što se događa kad ne vodimo ljubav?!

Koliko je najduže prošlo otkad si zadnji put vodila ljubav? Ne pamtiš ili te nije ni briga? Tvoje tijelo misli drugačije; seks je, izgleda, toliko genijalan da kada ga nema - tvoje tijelo se potpuno mijenja jer mu nedostaje ta aktivnost Koliko je ljudsko tijelo fascinantan mehanizam potvrđuju sljedeće činjenice...

1. Imat ćeš (češće) mokre snove

Iako je kod frajera ova pojava očitija i žene imaju mokre snove! Vrlo vjerojatno ti se već dogodio neki orgazam u snu - 37% žena ih doživi do 35 godine. Ako nije, dokazano je da ćeš ih imati (i to i češće!) od 40 do 50 godine. Da bi znanstvenici to potvrdili morali su napraviti temeljito i podosta komplicirano istraživanje, jer mokre snove nužno ne prati i vlažnost. Očitavali su ih u temperaturi kod klitorisa i u mozgu - jer nama ženama zaista sve kreće iz glave.

Možda vas zanima Znanstvenici otkrili još jedan razlog zbog kojeg ljudi manje žele seks Rubrika Love&Sex Love&Sex

2. Više si pod stresom

Seks potiče endorfine koji nas rješavaju stresa i stavljaju smiješak na lice, pa ako se ne seksaš redovito postoji vjerojatnost da ćeš biti nervoznija i više pod stresom. Ipak, kako je seks i svojevrstan oblik tjelovježbe, to možeš barem djelomično nadoknaditi tako da redovito vježbaš i to miks vježbi snage i kardija (ne preskakači kardio!).

3. Pada ti imunitet

Vjerovala ili ne, seks pomaže i imunitetu! Naime, tijekom seksa (najviše kad doživiš orgazam!) ispušta se određeni hormon koji radi na tvom imunitetu - ne sad užasno puno, ali daje mali boost imuniteta koji svakako pomaže. Pritom, djeluje i kao antidepresiv, pa ti je od njega bolje raspoloženje, ali i ljepša kosa i koža. Tek da znaš - da bi ostala dobrog zdravlja i sretna trebala bi se seksati jednom do dvaput tjedno.

4. Imaš manju potrebu za seksom

Seksaš li se manje, s vremenom ćeš sasvim izgubiti "sex-drive" - doslovno, više ti se neće javljati takve emocije. Dokazano je i da se to može spriječiti masturbacijom, a znanstvenici kažu i da su oni koji masturbiraju bolji i darežljiviji ljubavnici. Frajeri čak mogu dobiti erektilnu disfunkciju ako se tu i tamo ne "opuste", pa nemoj ni ti biti sramežljiva.

 

A post shared by illusionist (@illusionist_mind) on

5. Oslabe ti se zidovi vagine

Žene od oko 40-50 godina moraju imati redovitiji seks inače im oslabe zidovi vagine do te mjere da mogu puknuti što onda dovodi do iznimno bolnog seksa u kojem (sve da ne boli) ne mogu uživati. Razlog tome je što u ovaj dio tijela ne dolazi navala krvi, koja se inače dobiva seksom, pa osim tankih zidova, dolazi i do suhoće.

6. Riskiraš urinarnu ili vaginalnu infekciju

Veća vjerojatnost da dobiješ infekciju je kada se seksaš manje, nego kada se seksaš više! Naime, 80% infekcija stvara se u 24 sata nakon seksa i to ako se nisi dugo seksala - a pod dugo tijelo računa već dva do tri tjedna, ovisino o osobi. Tako da dobiješ li kakvu infekciju nakon prvog seksa u nekoliko mjeseci, tvoj partner nije nužno kriv.

Možda vas zanima 3 seksi inovacije za žene koje su nas ugodno iznenadile Rubrika Love&Sex Love&Sex

7. Debljaš se

Da, okej, može li gore? Svjesni smo da ovaj popis postaje sve užasniji, ali činjenica je da tijekom seksa ubrzano dišeš i puno se krećeš čim trošiš velik broj kalorija. Naravno, ne koliko vježbanjem, ali značajno. Ovo se naravno može spasiti vježbanjem, ali zar ne zvuči najgore na svijetu?!

8. Mozak ti se pretvori u kašu

Prvo, definitivno postaješ više zaboravljiva, a zatim si i konstantno odsutna i teže se fokusiraš. Seks inače boosta neki hormon u središtu mozga koji je zadužen za dugotrajno pamćenje - i pomaže u održavanju istoga. Tako da eto, osim što se ne seksaš, malo i poglupaviš!

9. Vježbanje će biti manje učinkovito

Kao što smo spomenuli, manjkom seksa se debljaš, ali tjelovježba tu djelomično pomaže. To recimo nije dovoljno dobro ni za Victoria's Secret anđelicu Mirandu Kerr koja je izjavila da joj je tijelo manje čvrsto kad vježba, ali se ne seksa. Pritom, pada ti i motivacija za vježbanje!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0