Life&style

Što o tvom zodijačkom znaku kaže tibetanski horsokop: kakav te životni put čeka?

  • Želiš saznati nešto više o sebi?
  • U tome ti mogu pomoći drevna tumačenja Tibetanaca koji su se uvelike oslanjali na astrologiju
  • Njihov horoskop za svaki od 12 poznatih znakova zodijaka mogao bi te zabaviti, provjeri 

Položaj planeta mnogi narodi koristili su za proricanje sudbine i opisivanje karakternih osobina. I danas nas posljedicom toga zabavljaju horoskopski stupci u tisku pa ćemo rado pogledati kakve to sudbine očekuju jarčeve, ovnove, vage, škorpione… No, ovaj put ćemo se zabaviti nešto drugačijim horoskopom – tibetanskim. Temelji se na vjerovanju o dvanaest puteva do mudrosti, a svakom čovjeku definiran je njegov put odnosno cilj i karmički zadatak prema datumu rođenja

Možda vas zanima Skrivate troškove od partnera? Možda je vrijeme da napravite ovo Rubrika Life&style Life&style

 

Horoskop Tibetanaca, koji su gotovo sve podredili astrologiji, temelji se poštivanju i uvažavanju zakona karme. Evo kakve ti mudrosti pripisuju Tibetanci prema tvom datumu rođenja: 

Ovan

Energičnim ovnovima koji imaju i agresivnost Marsa nije strano voditi unutrašnje borbe, ali i odolijevati vanjskim iskušenjima. Pripadnici ovog znaka nikako ne mogu prihvatiti monotoniju u životu, a neće se previše zamarati ni pretjeranim razmišljanjem. 
Najviše će im odgovarati društvena zanimanja. Svoj mir će najbolje postići tako da nastoje živjeti u sadašnjosti, zaborave na neuspjehe i nauče gledati naprijed. Sigurno će profitirati i uvođenjem meditacije koja će pomoći u prihvaćanju života kada nije sve ružičasto. 

Možda vas zanima Ova četiri horoskopska znaka su s godinama sve ljepša i ljepša, njima je vrijeme saveznik Rubrika Life&style Life&style

Bik

Bikovima se pripisuje mudrost, a uživaju i naklonost Venere, majke ljepote i umjetnosti. Karakterizira ih nesigurnost koju često prikrivaju svojom vatrenom prirodom. No, težnja ka sigurnosti ipak nije njihov motivator već je to sumnja. Sigurnost će pak pronaći kontroliranjem svoje energije

Blizanci

Zvijezde se slažu: blizanci su društveni, spretni, ugodni, pažljivi, inteligentni. Ipak, zbog postojanja dualizma često će biti skloni lažima, nestalni, dobrog pamćenja ali i sa sklonošću da ništa ne privode kraju. Imaju potrebu za duhovnim razvojem, ali raspored zvijezda nije im naklonjen – nikada neće pronaći mir. Nestabilnim blizancima realizacija planova najbliža je ako budu odlučni i realni. Također, u tome im može pomoći meditacija. 

Rak

Rakovi, kako sugerira i njihov oklop, silno se nastoje zaštiti i obično sve drže u sebi. Dugo ostaju djetinjasti, a uživaju u pažnji i nerijetko će tražiti uvijek dodatne dokaze ljubavi. Zbog toga ih mnogi doživljavaju posesivnim i pomalo autoritativnim. Zapravo, prema tibetanskom horoskopu predstavljaju znanje, a simbol su majčinstva, tijela i osjećaja. 

Lav

Neustrašivi lavovi ne kriju da žele biti vođe. Važna im je materijalna dobit i uspjeh, a kada to postignu očekivat će da mu se drugi dive. Pripadnici ovog znaka su i veliki gurmani. Mogu vrlo lako pretjerati u svom egoizmu, a da bi ispunili svoj puni potencijal trebaju biti svjesni drugih i biti im na usluzi. Ponekad je dobro da dopuste sebi učiti od drugih. 

Djevica

Pripadnici ovog znaka, kojim dominira Merkur, vjerojatno priželjkuju da nisu nikada odrasli. Djetinjstvo za njih predstavlja najljepše razdoblje, a kako sazrijevaju postaju sve više kritički nastrojeni i sve manje zadovoljni. Poznati su i kao zlopamtila i oni koji često prigovaraju. Da bi pronašli svoj mir i bili ugodniji za okolinu, najprije se trebaju u tolikoj mjeri prestati baviti sobom. 

Možda vas zanima Osobe rođene u ova tri horoskopska znaka su najlošiji pjevači i baš nemaju sluha Rubrika Life&style Life&style

Vaga

Vaga je na prvu pronašla pravi balans! Mirnog je temperamenta, aktivna je ali i suzdržana od pretjerivanja – baš po mjeri. Ipak, društveno sjajan ovaj ambiciozni znak smatra se najnestabilnijim znakom tibetanskog horoskopa i to zbog svoje velike osjećajnosti. Ključ je da u svemu što radi nastoji postići ravnotežu pa i onda kada se u svojoj velikoj ambicioznosti vine u visine. 

Škorpion

Egoizam, ljepota, senzualnost i posesivnost - škorpion je privlačno opasan. Želi osvajati i uživati u zemaljskim strastima, a najveći mu je strah onaj od smrti. Njegova energija može djelovati i samodestruktivno, stoga će mu biti najbolje ako naučiti kontrolirati energiju, porive i strasti. 

Strijelac

Strijelac je vjerojatno najzadovoljniji znak tibetanskog horoskopa i zato je spreman dijeliti pravdu svugdje po svijetu. Osim toga, velikodušan je a može postići značajan duhovni rast dok se uspješno ostvaruje i u društvenom životu. Najveća mu prijetnja vraćanje unazad zato je najbolje da ne gubi energiju i ne rasipa se, a unutrašnji mir pokuša postići smirenošću i altruizmom. 

Jarac

Jarac je solo igrač i dobro poznaje cilj svog puta, radi u tišini, traje u vremenu, živi u samoći. Uspjeh mu je upisan u životopis, ali da bi se u cijelosti razvio potreban mu je kontakt s ljudima. Trebao bi i suspregnuti svoju potrebu za nametanjem, a energiju usmjeriti prema duhovnosti. To će svakako omekšati njegovo srce. 

Možda vas zanima Ova tri horoskopska znaka najbolji su očevi, njima će njihova djeca uvijek biti na prvom mjestu Rubrika Life&style Life&style

Vodenjak

Kao prava odrasla i zrela osoba, vodenjak preuzima odgovornost, inicijator je, susretljiv prema drugima, pravi je prijatelj i nema iluzija. Pripadnici ovog znaka najbolje će ispuniti svoje potencijale u radu koji je društveno koristan, jer nema problema s poklanjanjem sebe. No, uz ogromnu ljubav koju ima u sebi, vodenjak stalno živi u strahu da će drugi, pa i najbolji prijatelji, napustiti ili izdati. 

Ribe

Pripadnici ovog znaka plivaju kao ribe u moru ne gubeći svoju osobnost. Iako možda djeluju da su usamljene u vodi, one zapravo ulaze u vode Svemira. Upravo bi se trebale prepustiti moru da bi stigle na vrh vala odnosno trebale bi se prepustiti ljubavi kako bi dosegle emocionalnu cjelovitost. Također, na svom putu koji nije lišen poteškoća ne bi se trebale ustručavati izabrati onaj najlakši.  

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0