Lampice su upaljene, s pozornica nas uveseljava pjesma, a ispred kućica i štandova s hranom su ogromni redovi. Kako bismo ti olakšali potragu za nečim slatkim i originalnim predlažemo da posjetiš Ramen Bar Kansui
Fuliranje je i počelo, zagrebački Advent je krcat, a mi smo već pronašli neke svoje gastro favorite. Riječ je o desertu kućice Kansui Ramen Bar pod vodstvom chefa Vida Nikolića koji je u suradnji s Cateringom Majetić kreirao vrlo originalnu adventsku ponudu. Ramen bar će se svakako svidjeti svim zaljubljenicima u azijsku kuhinju, a svi slatkoljupci će se zaljubiti u Sticky Toffee.
U želji da posjetitelji Fuliranja iznenade svoje nepce, Kansui Ramen bar htio je ponuditi nešto drugačiji božićni kolač. Sticy Toffee zato je topli kolač napravljen od datulja, naranče i đumbira, kreme od vanilije i cimeta, a poslužen u toffee umaku. U samo nekoliko dana od otvorenja zagrebačkog Adventa, upravo Sticky Toffee iskočio je kao jedan od najfornijih i, naravno, najukusnijih deserata - on će ugrijati nepce svakog slatkoljupca.
Osim Sticy Toffeeja u koji smo se zaljubili, u ponudi Kansui Ramen Bara je i pet slanih jela. Svakako bismo izdvojili Tonkostu ramen, japansku juhu od svinjetine s domaćim ramen rezancima, a za sve ljubitelje dobre ribe tu je Tuna poke bowl...
Ova autohtona azijska kuhinja u samom srcu zagrebačkog Adventa, definitivno će zapaliti sve zaljubljenike u hranu bogatu okusima, a kad temperature dodatno padnu, ugrijat će te topli gin i crveno kuhano vino s đumbirom, cimetom, smeđim šećerom, anisom te sokom od naranče i limuna.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.