Life&style

Steven Spielberg za HBO priprema seriju o Napoleonu po scenariju Stanleyja Kubricka

  • Spielberg već dugo najavljuje da će snimiti seriju po scenariju koji je napisao legendarni Kubrick
  • Proslavljeni redatelj u Berlinu je otkrio da se već radi na velikoj produkciji serije koja će imati sedam nastavaka
  • Steven Spielberg će na Berlinaleu primiti Zlatnog medvjeda za životno djelo kao jedna od najvažnijih osoba u povijesti filmske industrije

Steven Spielberg na Berlinskom filmskom festivalu prima nagradu za životno djelo. Ovaj proslavljeni redatelj kreirao je desetke velikih filmskih hitova i jedno je od navećih imena u filmskoj industriji svih vremena. Stoga svako njegovo djelo pod velikim je povećalom i željno se iščekuje.

Spielberg nas je stoga  razveselio viješću da radi na novom velikom projektu. Riječ je o televizijskoj seriji o Napoleonu Bonaparteu po izvornom scenariju Stanleyja Kubricka, koji je godinama ležao u ladici.

"Radimo na velikoj produkciji serije u sedam nastavaka za HBO prema scenariju napisanom 1961.", rekao je Spielberg za medije u Berlinu.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Steven Spielberg je još prije desetak godina najavio snimanje mini serije po scenariju Stanleyja Kubricka, redatelja kultnih filmova '2001: Odiseja u svemiru' i 'Paklena naranča'.

Možda vas zanima Legendarni ''Gooniesi'' ponovo odglumili kultne scene iz filma, a Spielberg otkrio očekuje li nas i nastavak Rubrika Life&style Life&style

Kubrick je planirao i veliki biografski film o Napoleonu Bonaparteu, ali, nažalost, nije ga uspio ostvariti. Umro je 1999., a njegov posljednji film bio je sjajni 'Oči širom zatvorene' s Tomom Cruiseom i Nicole Kidman, koji je premijerno prikazan četiri mjeseca nakon njegove smrti.

 | Autor: Pixsell/The Hollywood Archive Pixsell/The Hollywood Archive

Steven Spielberg će na Berlinaleu primiti počasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo kao jedan od najvažnijih ljudi u povijesti filmske industrije. Među desecima njegovih filmskih uradaka mnogo je velikih hitova, poput 'Schindlerove liste', 'E.T.-a', 'Spašavanja vojnika Ryana', 'Jurskog parka', 'Indiana Jonesa', 'Ralja'... 

Ove godine je u fokusu i zbog 'Fabelmanovih', svog poluautobiografskog filma koji govori o njegovu odrastanju i profesionalnim počecima, koji se smatra i jednim od favorita na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Spielberg priznaje da se i u 77. godini života nije zasitio svog posla: "Film me jednako oduševljava, a pronaći priču za film više je od ičega u mom životu - osim možda od rođenja djeteta." 

Photo: profimedia

Komentari 0