Life&style

Ovo je 10 najbogatijih celebrytija na svijetu - među njima je 5 žena s više od milijardu dolara

  • Uz pojam globalnog celebrityja veže se i lijepa svota novaca. Međutim, samo rijetki, unatoč svojoj popularnosti, mogu prebaciti iznos od milijardu dolara
  • Ovim ljudima sa svjetske scene to je i uspjelo, a recepti za tako veliko bogatstvo su različiti - od napornog rada do unosnog braka
  • Među 10 najbogatijih celeba na svijetu našlo se i pet žena, a najbogatija od njih je - Oprah Winfrey

Najprepoznatljivija lica u svijetu showbiza ne moraju nužno zarađivati i najviše novaca. Osim planetarne popularnosti potrebno je i mnogo više kako bi se dosjelo u klub milijardera. Ovih 10 celebrytija koji dolaze iz svijeta filma, glazbe, književnosti ili drugih industrija zabave, svoje bogatstvo mogu izraziti u milijardama američkih dolara, a među njima je i pet žena što je za svaku pohvalu.

10. David Copperfield (66 godina)

Vrijednost bogatstva: 1 milijarda američkih dolara

Najslavniji mađioničar na svijetu i jedan od najvećih zabavljača u povijesti. Prema Forbesu, Copperfield je prodao najviše ulaznica od bilo kojeg solo izvođača u industriji zabave u povijesti. Vlasnik je čak 11 Guinessovih rekorda, a zadivljujući je njegov uspjeh koji traje već desetljećima.

 | Autor: Pixsell/DPA Pixsell/DPA

9. J.K. Rowling (57)

Vrijednost bogatstva: 1 milijarda dolara

Dok je putovala vlakom iz Manchestera u London 1990. godine na pamet joj je pala ideja za uzbudljive priče o mladom čarobnjaku i čudesnom svijetu magije. Šest godina kasnije prva knjiga 'Harry Potter i kamen filozofa' ugledala je svjetlo dana. Ostalo je povijest. J.K. Rowling je zahvaljujući svom slavnom čarobnjaku postala prva spisateljica ikad u 'klubu milijardera'.

8. Paul McCartney (80)

Vrijednost bogatstva: 1,2 milijarde dolara

Suosnivač legendarnih Beatlesa i jedan od najvažnijih pop glazbenika u povijesti i sa svojih 80 godina i dalje živi za glazbu. Prije dvije godine je izdao album 'McCartney III', a samo godinu dana prije je odradio globalnu turneju sa 37 koncerata u trajanju od 299 dana. Turneja je uprihodovala 130 milijuna dolara sa gotovo milijun prodanih ulaznica.

 | Autor: Pixsell/Newscom Pixsell/Newscom

7. Jay-Z (53)

Vrijednost bogatstva: 1,3 milijarde dolara

Reper, producent i izdavač Jay-Z u fokus je došao 1990. sa svojim debitantskim albumom 'Reasonable Doubt', a kroz godine je izdao hrpu velikih hitova i ostvario brojne glazbene suradnje i uspjehe. Sa suprugom Beyoncé je 2018. izdao album 'Everything is love', a osim glazbom, novce zarađuje i poslovnim pothvatima poput svoje modne linije odjeće Rocawear.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JAY-Z (@jayzz_official)

 

Kim Kardashian Možda vas zanima Kim Kardashian u intervjuu punom suza: "Zajedničko roditeljstvo s Kanye Westom je prokleto teško" Rubrika Stars Stars

6. Kim Kardashian (42)

Vrijednost bogatstva: 1,4 milijarde dolara

Kim Kardashian je ušla u klub milijardera prošle godine, a otada njezino bogatstvo samo raste. Kim zarađuje hrpu love od svog reality showa, ali to je samo vrh sante leda. Osim beauty brenda i linije donjeg rublja, Kim zarađuje od brojnih unosnih partnerskih ugovora, reklamnih kampanja i nekih drugih poslovnih poduhvata. Zapravo, čega god se uhvati, zaradi pravo bogatstvo.

5. Rihanna (34)

Vrijednost bogatstva: 1,7 milijarde dolara

Robyn Fenty, poznatija kao Rihanna, najbogatija je glazbenica na svijetu, prema izvješću Forbesa. Iako je planetarno popularna pjevačica, glazba nije razlog njezinog 'članstva' u klubu milijardera. Naime, čak 1,4 milijarde dolara od njezinog bogatstva pripisuje se 50-postotnom udjelu koji ima u svom brendu Fenty Beauty. 

 | Autor: Pixsell/Reuters Pixsell/Reuters

 

Možda vas zanima Rihanna se vratila na crveni tepih prvi put nakon poroda i ukrala pozornost predivnom haljinom Rubrika Stars Stars

4. Jami Gertz (57)

Vrijednost bogatstva: 3 milijarde dolara

Glumica iz 'Twistera' i 'Izgubljenih dječaka' ima dugu televizijsku i filmsku karijeru, ali ona joj je donijela tek djelić ovog bogatstva. Njezin suprug Tony Ressler osnivač je i vlasnik nekoliko jakih privatnih dioničkih fondova, a vlasnik je i NBA momčadi Atalanta Hawks. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na oko šest milijardi dolara, što znači da je supruga vlasnica polovice.

 | Autor: Pixsell/IPA Pixsell/IPA

3. Oprah Winfrey (68)

Vrijednost bogatstva: 3,5 milijarde dolara

'Oprah Winfrey Show', koji se prikazivao od 1986. do 2011. godine, stvorio je od Oprah najpopularniju ženu u Americi. A s popularnošću ide i bogatstvo pa je Oprah danas najbogatija celebrity žena na svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

2. Steven Spielberg (76)

Vrijednost bogatstva: 8 milijarde dolara

Slavni filmski redatelj potpisuje neke od najvećih naslova u povijesti filma. I to kroz posljednjih pola stoljeća. Kad se prisjećamo najomiljenijih filmova ikad, zasigurno ćemo spomenuti barem nekoliko Spielbergovih filmova poput 'E.T.-a', 'Jurskog parka', Schindlerove liste' i mnogih drugih. 

 | Autor: Pixsell/Newscom Pixsell/Newscom

1. George Lucas (78)

Vrijednost bogatstva: 10 milijarde dolara

Georgeu Lucasu je bio dovoljan samo jedan brend kako bi desetljećima uživao na vrhu liste najbogatijih celebrityja. Ali kakav brend. Star Wars (Ratovi zvijezda) zapravo nije samo brend, on je fenomen, opća kultura i jedan od najvažnijih dijelova filmske povijesti. Još kad pridodamo Indianu Jonesa, kojeg je za Lucasfilm kroz desetljeća radio Steven Spielberg, jasna je snaga brenda. George Lucas je svoju produkcijsku kuću prodao Disneyju 2012. za ukupno šest milijardi dolara, ali je i dalje nastavio raditi kao konzultant za Ratove zvijezda.

 | Autor: Pixsell/WENN Pixsell/WENN

 

Photo: Pixsell/Reuters

Komentari 0