Life&style

Stavi prezrelu bananu u vrećicu s rižom i dogodit će se čudo

  • Riža i banana? Na prvu ovo nema puno smisla, no rezultat je nevjerojatan
  • Prezrelu bananu, potpuno smeđe kore možeš „pomladiti“ tako da ponovno postane žuta
  • Hm, u igru je uključen i fen, a imamo i video s procesom pretvorbe

Kome se to nije dogodilo: nismo pojeli banane u roku nekoliko dana, a nakon što su „odležale“ u kuhinji još neko vrijeme sasvim su posmeđile. OK, ima ljudi koji vole baš prezrele banane, jedu ih tek kad su dobrano prekrivene smeđim točkicama (tada su čak i zdravije nego kad su manje zrele), ali baš sasvim smeđe i gnjecave… Vjerujemo da nemaju tako puno fanova i da će mnogo češće završiti u smeću. Što je šteta. Hranu stvarno ne bismo trebali bacati.

Možda vas zanima S ovim trikom banana neće posmeđiti, ostat će ti svježa čak 8 dana! Rubrika Life&style Life&style

Zanimljivo je da i banana sasvim smeđe kore može imati sasvim OK okus, no izgled nam je tako odbojan da nam ju se ne jede. A posebno se ne jede klincima koje pokušavamo nagovoriti da jedu više voća. Ovaj trik dobro će doći u tom slučaju. Što učiniti?

Trik smo pronašli na YouTubeu pod nazivom „Zombie Hack” i stvarno djeluje. Pogledaj kako…

Uspi u čistu vrećicu (po mogućnosti sa zatvaračem) sirovu rižu, stavi u nju prezrelu bananu i zatvori vrećicu. Banana mora više-manje biti prekrivena rižom. Neka tako odleži sat vremena. Nakon toga, bananu izvadi i „suši“ je fenom (da, fenom, sušilom za kosu) na najnižoj temperaturi. Čudo će se dogoditi pred tvojim očima: voćka je poprimiti lijepu žutu boju i ponovno će biti ukusna za jedenje.

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0