Life&style
Foto: k.užina, kozice i dimljene dagnje

Split postaje bogatiji za novu gastro lokaciju: sutra se otvara K.užina Tonija Bobana

  • Split i njegova gastronomska scena postaju bogatiji za novi restoran
  • Od petka, 1.3. s radom počinje k.užina, restoran čiji je chef Toni Boban, ujedno i vlasnik
  • Meni će se mijenjati, a sva jela će biti spoj tradicionalne i moderne kuhinje

Split, od milja poznat kao "najlipši grad na svitu", postaje bogatiji za novo gastronomsko mjesto u gradu, veoma zanimljivog imena k.užina. "Ime je smislila moja supruga Mirna. Jel tako da je top?", kazao nam je chef i vlasnik, Toni Boban. Toni kao kuhar radi već 16 godina, a tijekom cijele karijere je imao jednu veliku želju - imati svoj vlasititi restoran.  Imati na prvu "velike" snove se nekima može činiti ludo, ali oni koji rade na svom snu, često ga i ostvare. Toni i njegov restoran k.užina su još jedan primjer ostvarivanja sna. 

Foto: k.užina, Toni Boban, chef i vlasnik | Autor: k.uzina k.uzina Foto: k.užina, Toni Boban, chef i vlasnik

"Vizija restorana za prvu godinu je definitivno ta da ljudi iz grada prepoznaju trud, rad i kompetencije naše ekipe. Ali i da naš brend bude prepoznatljiv na ovim prostorima. Također, želimo da svatko iz restorana izađe zadovoljan i da se vrati se ponovno. U cilju nam je da konstantno napredujemo i budemo što bolji", kazao nam je chef Toni. 

Foto: k.užina, ekipa iz restorana | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, ekipa iz restorana Foto: k.užina, vanjski dio restorana se otvara za par dana | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, vanjski dio restorana se otvara za par dana

Restoran će raditi od 12 do 24 sata, te će nuditi ručak i večeru (doručak će raditi isključivo za goste Hotela Heritage Piazza). Glavna ciljna skupina i ljudi kojima se nadaju su domaći ljudi koji će se vraćati, ali naravno tijekom ljeta i turisti. Restoran se nalazi u centru Splita na adresi Kraj sv. Marije 1. 

Foto: k.užina, rižoto od cikle, ovčjeg sira i jabuke | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, rižoto od cikle, ovčjeg sira i jabuke Foto. k.užina, hladno predjelo - Lubin i paprika | Autor: k.užina k.užina Foto. k.užina, hladno predjelo - Lubin i paprika Foto: k.užina, patka i krumpir | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, u ponudi će biti jela od mesa i ribe

"Za početak je restoran otvoren za “svakoga s ulice”, ali tijekom vremena ukoliko bude jednostavno prebukirano rezervacijama tada se vrlo vjerojatno neće moći sjesti bez rezervacije (ponuda i potražnja :))", kazao nam je Toni, ali i otkrio što će se naći na meniju. "U ponudi ćemo definitivno imati svega po malo. Pa tako na meniju imamo mesnih, ribljih i vegetarijanskih opcija. Meni će se mijenjati kroz cijelu godinu ovisno o inspiraciji", otkriva nam chef Toni.

Foto: k.užina, tagliatele od liganja u brudetu | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, tagliatele od liganja u brudetu Foto: k.užina, goveđi obrazi, varenik i paprika | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, goveđi obrazi, varenik i paprika Foto: k.užina, rižot od pomidora, kozice i dimljene dagnji | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, rižot od pomidora, kozice i dimljene dagnji

Prilikom pripreme jela koristiti će razne kulinarske tehnike, ali će se i poigravati s okusima hrane. A najbolje bi bilo opisati meni kao tradicionalna jela s modernim pristupom. A zanimalo nas je i što je chefu Toniju omiljeno jelo. "Jako teško bih izdvojio jedno jelo iz menija, ali ako baš moram onda bih predložio kombinaciju: sabljarka limun limeta (kao hladno predjelo), rižot kozice, pomidora i dimljene dagnje (kao izbor za toplo predjelo), zatim tunu i pomu (za glavno jelo) te pura i naranča (izbor za desert). "

Foto: k.užina, u ponudi će biti jela od mesa i ribe | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, u ponudi će biti jela od mesa i ribe

Foto: k.užina, linguine - kozice, pomidora i plavi rak | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, linguine - kozice, pomidora i plavi rak Foto: k.užina, tatar od cikle | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, tatar od cikle Foto: k.užina, kozice i dimljene dagnje | Autor: k.užina k.užina Foto: k.užina, kozice i dimljene dagnje

 

 

Photo: k.užina

Komentari 0