Life&style
serija Opasne veze

Spletke, strastvene romanse i neočekivani zapleti u novoj ekranizaciji slavnog romana 'Opasne veze'

  • Popularnost povijesnih drama ne jenjava, a uskoro očekujemo i novu seriju od osam epizoda, 'Opasne veze'
  • Snimljena prema istoimenom romanu Pierrea Choderlosa de Laclosa, u seriji će se ispreplitati društveni i ljubavni život dvoje bivših ljubavnika, markize de Merteuil i vikonta de Valmonta
  • Premijera se očekuje u studenom ove godine

Roman 'Opasne veze', Pierrea Choderlosa de Laclosa, iz 18. stoljeća, o dvoje bivših ljubavnih partnera u sukobu, ponovno će biti ekraniziran, nakon istoimene kultne drame snimljene 1988., u kojoj su u glavnim ulogama briljirali Glenn Close i John Malkovich.

U novoj seriji od osam epizoda, koja je radnjom smještena u mladost glavnih junaka, ovog će puta u režiji Harriet Warner, glavne uloge preuzeti mlade zvijezde Alice Englert i Nicholas Denton. Alice Englert, najpoznatija po u ulogama Terese Knowlton u 'The Serpent' i sestre Dolly u 'Ratched', utjelovit će buduću markizu de Merteuil, dok ulogu njenog zloglasnog bivšeg ljubavnika, vikonta Sebastiana Valmonta, ima Nicholas Denton, poznat po ulozi u seriji 'Glitch'.

serija Opasne veze | Autor: Instagram @dangerousliaisons Instagram @dangerousliaisons serija Opasne veze

Uz njih, u seriji se još pojavljuju Lesley Manville kao trenutna markiza de Merteuil, koja uzima Camille kao svoju štićenicu; Kosar Ali kao Victoire, Camillin najbolji prijatelj i partner u spletkama, Carice van Houten kao Jacqueline de Montrachet, plemkinja koja ima misterioznu povezanost s glavnom junakinjom i Paloma Faith, kao Florence de Reigner.

Radnja 'Opasnih veza'

Starz, TV mreža koja stoji iza projekta, seriju je opisala kao "hrabri preludij Laclosovog romana koji se fokusira na početak priče o poznatim likovima, markizi de Merteuil i vikontu de Valmontu i njihovom prvom upoznavanju kao mladih, strastvenih ljubavnika u Parizu, noć uoči revolucije".

serija Opasne veze | Autor: Instagram @dangerousliaisons Instagram @dangerousliaisons serija Opasne veze

Serija je okarakterizirana kao "modernizirana verzija klasika" te će se usredotočiti na njihovu nepredvidivu romansu, ali će se osvrnuti i na Camille kao snažnu ženu koja uz pomoć tajni i spletki pokušava steći moć u društvu 18. stoljeća kojim vladaju muškarci.

serija Opasne veze | Autor: Instagram @dangerousliaisons Instagram @dangerousliaisons serija Opasne veze

Don't Worry Darling Možda vas zanima Za 10 dana počinje Venecijanski filmski festival, na ovih 11 filmova treba obratiti pozornost Rubrika Life&style Life&style

Prve fotografije i trailer novih 'Opasnih veza'

Prve fotografije iz serije puštene su u javnost 11. kolovoza te prikazuju uzbudljive i napete scene iz serije, a prvi teaser trailer najavljuje brojne spletke i neočekivane obrata, kao i tajni susret dvoje ljubavnika te prikaza Pariza iz 18. stoljeća.

Veliku pozornost privukli su i sami kostimi, biserima i perjem bogato ukrašene balske haljine od raskošnih materijala i s perikama poput same Marie Antoinette.

serija Opasne veze | Autor: Instagram @dangerousliaisons Instagram @dangerousliaisons serija Opasne veze

Premijera nove serije najavljena je za 6. studenoga 2022.

Možda vas zanima 'Poslije svega: Zauvijek sretni': Film snimljen prema književnoj globalnoj senzaciji stiže u kina Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @dangerousliaisons

Komentari 0