Life&style
Film Best.Christmas.Ever

Spada li 'Best. Christmas. Ever.' u one božićne filmove koji su toliko loši da su zapravo zabavni?

  • Prvi božićni film koji je ove godine stigao na Netflix podijelio je mišljenja
  • Je li dobar, loš ili toliko loš da je zabavan?
  • Evo što sve znamo o filmu 'Best. Christmas. Ever.' te isplati li se pogledati ga

Morali smo dugo čekati, ali konačno je došlo i to vrijeme: božićni filmovi stigli su na Netflix! I čini se da su mnogi s čežnjom iščekivali kičaste dekoracije i predvidljivu priču, jer film 'Best. Christmas. Ever.' dosegao je prvo mjesto Netflixove ljestvice u roku od nekoliko dana. U jednom je času čak nadmašio novi film Davida Finchera 'The Killer', koji je prethodno držao ovo mjesto. 

Usprkos uvriježenom mišljenju da se ne radi o remek-djelu, svake godine mnogi s nestrpljenjem očekuju vidjeti kakvu je apsurdnu priču Netflix smislio, a koja nas rano uvodi u božićni duh. Spada li film 'Best. Christmas. Ever.' među one božićne filmove koji su toliko loši da su opet zabavni? Ili je zapravo dobar? Ili je možda loš?

Radnja filma

Charlotte Sanders (Heather Graham) je dosta svega. Njezina bivša prijateljica Jackie Jennings (Brandy Norwood) svakog Božića šalje joj newsletter u kojem opisuje svoj sjajan život. Charlotte je sigurna: To ne može biti istina, jer nijedan život nije tako savršen. Ono što prije svega misli jest da njezin vlastiti život nije baš tako savršen. Njezina kći Dora pokušava na sve moguće načine otkriti kakve supermoći ima, njezin sin Grant misli da je nindža, a njegov jedini prijatelj je majmun predugih udova. S druge strane, Jackiena djeca su super rano upisana na Harvard ili upravo spašavaju svijet humanitarnim radom.

Charlotteina obitelj odlazi provesti praznike sa Charlotteinom sestrom. Ali Grant i njegov majmun imaju druge planove. Iz nekog razloga, Charlotte se oslanja na Granta da unese točnu adresu, ne provjerava pa cijela obitelj završi ispred raskošne kuće Jackie Jennings. Naravno, iznervirana Charlotte želi odmah otići, ali određene okolnosti primoraju je da tamo provede Božić. To vidi kao priliku kako bi dokazala da život njezine prijateljice nije tako divan kako ga ona opisuje u svojim porukama. Međutim, svojim pokušajima da otkrije neke stvari, ne samo da sabotira život svojoj prijateljici, nego i Božić svojoj obitelji.

Uzbudljiva premisa

Božićni film 'Best. Christmas. Ever.' ima uzbudljivu premisu: Prijatelji koji su izgubili kontakt jedni s drugima, pri čemu se jedan od njih ne može nositi s uspjehom drugoga. Vrlo je zanimljiva i karakterizacija njih dvije: Charlotte je ogorčena, ljubomorna i sumnjičava. Jackie, s druge strane, u svima vidi samo najbolje i želi skladan Božić, ali ima mračnu tajnu. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix/Film Best.Christmas.Ever

Prve večeri doznajemo da je Charlottin suprug Rob (Jason Biggs) bio u bendu s Jackie i da su njih dvoje vjerojatno i hodali. Jackie se ponaša potpuno bizarno kada iz ničega stvori sliku nje i Roba i stavi je na noćni ormarić svojih gostiju. Charlotte postaje sumnjičava jer je Rob uvijek umanjivao važnost njihove veze - ali očito je među njima bilo nešto više. 

Možda vas zanima Adam Sandler zaposlio je cijelu obitelj na crtiću koji je danas stigao na Netflix, a sam zvuči neprepoznatljivo Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix/Film Best.Christmas.Ever

Gledati ili ne?

Muškarci sve više nestaju u pozadini, a fokus je na Charlotte i Jackie. Odnos između žena postaje složeniji i one konačno progovaraju. Umjereno je zabavan i dodatni zaplet s njezinom kćerkom Beatrix (Madison Skye Validum) koja pokušava znanstveno potvrditi da Djed Božićnjak ne postoji.

Ali, kada je u pitanju Jackien najstariji sin, film dobiva potreban emocionalni naboj. Obrađuju se teme kao što su samopouzdanje, vjera i prijateljstvo - i to ne tako kičasto kao što znamo iz drugih filmova. Osim toga, film na trenutke postaje prekrasno apsurdan, tako da bi 'Best. Christmas. Ever.' mogao zaslužiti naslov „toliko loš da je opet zabavan“. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix/Film Best.Christmas.Ever

Možda ovaj božićni film općenito samoga sebe shvaća malo preozbiljno. Konačni sukob je, naravno, potpuno smiješan, a ipak ostaje božićni film. Božićni filmovi jednostavno moraju napraviti taj posljednji korak u smijeh. Dakle, 'Best. Christmas. Ever.' balansira na liniji između dirljivog i apsurdnog. Dakle, ako nas pitaš isplati li se pogledati film, savjetujemo sljedeće: Ako si u božićnom duhu ili ga želiš pogledati tek tako, pogledaj ga svakako! Naše iščekivanje Božića definitivno se povećalo...

Film 'Poor Things', Emma Stone Možda vas zanima 'Poor Things' s Emmom Stone u glavnoj ulozi filmska je poslastica koju s nestrpljenjem očekujemo Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ima i dobrih i losih bozicnih filmova