Life&style
Film 'Poor Things', Emma Stone

'Poor Things' s Emmom Stone u glavnoj ulozi filmska je poslastica koju s nestrpljenjem očekujemo

  • Yorgois Lanthimos je jedan od najprovokativnijih redatelja prošlog desetljeća, koji se proslavio psihološkom dramom 'Ubojstvo svetog jelena' i provokativnog seciranja ljudskih veza i samoće u 'Jastogu'
  • Filmoljupci stoga s nestrpljenjem očekuju njegov novi film 'Poor Things', s Emmom Stone na čelu zvjezdane glumačke postave 
  • Film će se u američkim kinima početi prikazivati 8. prosinca, a u naša bi kina trebao doći krajem ove ili početkom sljedeće godine

Godina 2023. donijela je puno uzbudljivih novih filmova hvaljenih redatelja, uključujući one Martina Scorsesea, Wesa Andersona, Davida Finchera, Christophera Nolana i Grete Gerwig. Hvaljeni Grčki redatelj Yorgos Lanthimos također im se pridružuje sa svojim novim filmom, gotičkom znanstveno-fantastičnom romansom: 'Poor Things'.  

Lanthimos je jedan od najprovokativnijih redatelja prošlog desetljeća, koji se proslavio filmovima poput psihološki napetog 'Ubojstvo svetog jelena' i provokativnog seciranja ljudskih veza i samoće u 'Jastogu'. Međutim, najveće priznanje i uspjeh u karijeri postigao je sa dramom 'Miljenica' iz 2018. godine, koja je bila nominirana za deset Oscara, a Olivija Colman osvojila je za ulogu u tom filmu svoj prvi zlatni kipić.

 | Autor: Searchlight Pictures Searchlight Pictures Foto: Searchlight Pictures, Emma Stone

'Poor Things', adaptacija istoimenog romana Alasdaira Graya iz 1992. godine, koji je osvojio Costa Book Award i Guardian Fiction Prize, govori o ženi dvojnog identiteta i sjećanja, uhvaćenoj u priču o gotičkoj romantici koja prevladava u viktorijansko doba, nalik 'Frankensteinu' Mary Shelley. Projekt također ponovno ujedinjuje Emmu Stone i Lanthimosa, jer ona ponovno igra glavnu ulogu u ovom komadu, nakon što je uz Colman glumila u 'Miljenici'. Što sve znamo o 'Poor Things'?

Najave filma

Teaser u trajanju od 30 sekundi objavljen je već 11. svibnja 2023. godine. Prepun je sanjivih vizualnih prikaza, otkvačenih snimki i vrlo ekscentrične Emme Stone koja pleše, jede i šamara Marka Ruffala. Službeni trailer za Poor Things objavljen je na internetu 8. lipnja 2023. i daje nam puno bolji pogled na 'Poor Things', jer saznajemo da je lik Emme Stone bio dio eksperimenta, ali njezin mozak i tijelo nisu u potpunosti međusobno usklađeni.

Zatim je 30. kolovoza izišla snimka koja prikazuje glumicu kako govori o svom liku.

Sličan teaser, koji Searchlight naziva 'Extended Look Trailer', također je objavljen 19. listopada, s nekim novim snimkama. 

Glumačka postava serije

Kao što je spomenuto, Emma Stone ponovno će raditi s redateljem Yorgosom Lanthimosom nakon filma 'Miljenica', koji joj je donio treću nominaciju za Oscara, nakon što je prethodno osvojila nagradu za najbolju glumicu za 'La La Land'. U 'Poor Things' Stone ima glavnu ulogu Belle Baxter. Čini se da redateljski i glumački dvojac izvrsno funkcioniraju, jer već imaju i sljedeći projekt u planu - antologijski film pod nazivom 'AND', gdje se Lanthimos ponovno ujedinjuje s više glumaca iz filma 'Poor Things'.

Film 'Napoleon', Joaquin Phoenix i Vanessa Kirby Možda vas zanima Sve o filmu 'Napoleon', majstorskom uratku legendarnog Ridleyja Scotta, koji stiže u kina Rubrika Life&style Life&style

Film 'Poor Things' ima i impresivan prateći glumački ansambl, pun velikih i uzbudljivih imena. Willem Dafoe savršeno je izabran za ulogu dr. Godwina Baxtera, ekscentričnog znanstvenika koji izvodi eksperiment na Belli Baxter. Mark Ruffalo glumi odvjetnika Duncana Wedderbuma. Christopher Abbott glumi Sir Aubreya de la Polea Blessingtona. Glumačku postavu čine i komičari Ramy Youssef i Jarod Carmichael kao Maxa McCandless i Harry Astley, a tu su i Kathryn Hunter kao Swiney i Margaret Qualley kao Felicity.

 | Autor: Searchlight Pictures Searchlight Pictures Foto: Searchlight Pictures, Willem Dafoe

Inače, Yorgos Lanthimos film je režirao prema scenariju Tonyja McNamare, koji je napisao i 'Miljenicu'. 

Radnja filma

'Poor Things' su u biti postmodernistčka vezija Frankensteina i govore o Belli Baxter, mladoj ženi koju je oživio genijalni ludi znanstvenik dr. Godwin Baxter nakon što je doživjela tragičan kraj, ali je njezin mozak zamijenjenim djetetovim. Bella je zbunjena svojim identitetom i svijetom koji je okružuje, te pod vodstvom dr. Godwina pokušava naučiti kako živjeti. Ali, ne može se suzdržati od osjećaja da je zarobljena i izgubljena te bježi u avanturu sa sumnjivim odvjetnikom po imenu Duncan Wedderburn. Svojim putovanjem kroz različite oblike i predrasude vremena, Bella raste i traži odgovore, a sve u nadi za oslobođenjem.

 | Autor: Searchlight Pictures Searchlight Pictures Foto: Searchlight Pictures, Emma Stone, Mike Ruffalo

Priča se bavi temama identiteta, društvenih nejednakosti, feminizma, ljudskih odnosa i sjećanja, kroz mračno duhovitu sliku, kombinirajući povijesne događaje i različite žanrove.

Službeni sinopsis Searchlight Pictures glasi:

'Od filmaša Yorgosa Lanthimosa i producentice Emme Stone dolazi nevjerojatna priča i fantastična evolucija Belle Baxter, mlade žene koju je vratio u život briljantni i neortodoksni znanstvenik dr. Godwin Baxter. Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Gladna svjetovnosti koja joj nedostaje, Bella bježi s Duncanom Wedderburnom, uglađenim i razvratnim odvjetnikom, u vrtložnu avanturu po kontinentima. Slobodna od predrasuda svog vremena, Bella ustrajno se zalaže za jednakost i oslobođenje.'

Možda vas zanima Na Netflix je upravo stigao najnoviji triler kreatora kultnog filma 'Se7en' koji je u 90-ima ljude ostavljao bez teksta Rubrika Life&style Life&style
Photo: Searchlight Pictures

Komentari 0