Life&style 22. rujna 2021.

Sočne, čokoladne, tope se u ustima. Donosimo ti recept za legendarne Nanaimo kocke

Shutterstock.
  • Podrijetlo ove kremaste, čokoladne poslastice obavijeno je velom tajne i mnogi polažu pravo na njega
  • Naravno, znamo da Nanaimo kocke potječu iz istoimenog grada u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji
  • Donosimo ti originalni recept za te fine, slatke kocke

Ako te zanimaju činjenice i priče o ovoj fenomenalnoj slastici, možeš pročitati sva nagađanja na Wikipediji. Inače, 1986. godine je gradonačelnik Nanaima, Graeme Roberts, zajedno s trgovačkim centrom Harbor Park, pokrenuo natječaj za pronalaženje ultimativnog recepta za Nanaimo kocke. Tijekom četverotjednog natjecanja prijavljeno je gotovo 100 različitih varijacija slavne poslastice. Donosimo ti klasičan recept za Nanaimo kocke koje se smatraju tradicionalnim kanadskim kolačem i kao takve su poznate u cijelom svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FREE HOUSE (@freehouseyyc)

Isprobaj "milijunašev kolač", divnu slasticu od prhkog tijesta, karamele i čokolade

Donji sloj:

• 1/2 šalice neslanog maslaca (125 ml)

• 1/4 šalice šećera (60 ml)

• 5 žlica kakaa (75 ml)

• 1 jaje

• 1 3/4 šalice mrvica integralnih keksa (415 ml)

• 1/2 šalice sitno nasjeckanih badema (125 ml)

• 1 šalica kokosa (250 ml)

Rastopi prva tri sastojka u posudi uronjenoj u kipuću vodu. Dodaj jaje te miješaj da se skuha i zgusne. Makni s vatre. Umiješaj mrvice, kokos i bademe. Čvrsto pritisni „biskvit“ u nenauljeni kalup promjera 20 x 20 cm. 

Drugi sloj

• 1/2 šalice neslanog maslaca (125 ml)

• 2 žlice i 2 žličice vrhnja (40 ml)

• 2 žlice praška za puding od vanilije (30 ml)

• 2 šalice šećera u prahu (500 ml)

Dobro pomiješaj maslac, vrhnje, prašak za puding i šećer u prahu. Dobro stuci smjesu, a zatim razmaži po donjem sloju.

Možda vas zanima... Voliš margaritu? Voliš cupcakes? Onda je ovo savršeni slatki recept za tebe - i tvoju ekipu Rubrika Life&style Life&style

Treći sloj

• 4 kvadrata poluslatke čokolade (po 30 g svaka)

• 2 žlice neslanog maslaca (30 ml)

Na laganoj vatri rastopi čokoladu i maslac. Ostavi da se ohladi. Kad bude hladno, ali još uvijek tekuće, prelij po drugom sloju pa kocke ohladi u hladnjaku.

Brzi pahuljasti kolač od badema, mlaćenice i s preljevom od slatkog vrhnja

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično mmmmmmmmmmm