Life&style

Sočne, čokoladne, tope se u ustima. Donosimo ti recept za legendarne Nanaimo kocke

  • Podrijetlo ove kremaste, čokoladne poslastice obavijeno je velom tajne i mnogi polažu pravo na njega
  • Nanaimo kocke potječu iz istoimenog grada u kanadskoj regiji Britanska Kolumbija
  • Donosimo ti originalni recept za te fine, slatke kocke koje mnogi obožavaju

Sad već davne 1986. godine gradonačelnik Nanaima, Graeme Roberts, zajedno s trgovačkim centrom Harbor Park, pokrenuo je natječaj za pronalaženje ultimativnog recepta za Nanaimo kocke. Tijekom četverotjednog natjecanja prijavljeno je gotovo 100 različitih varijacija slavne poslastice. I žiri je na kraju odabrao onaj pravi. Donosimo ti klasičan recept za Nanaimo kocke koje se smatraju tradicionalnim kanadskim kolačem i kao takve su poznate u cijelom svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FREE HOUSE (@freehouseyyc)

Isprobaj "milijunašev kolač", divnu slasticu od prhkog tijesta, karamele i čokolade

Donji sloj:

• 1/2 šalice neslanog maslaca (125 ml)

• 1/4 šalice šećera (60 ml)

• 5 žlica kakaa (75 ml)

• 1 jaje

• 1 3/4 šalice mrvica integralnih keksa (415 ml)

• 1/2 šalice sitno nasjeckanih badema (125 ml)

• 1 šalica kokosa (250 ml)

Rastopi prva tri sastojka u posudi uronjenoj u kipuću vodu. Dodaj jaje te miješaj da se skuha i zgusne. Makni s vatre. Umiješaj mrvice, kokos i bademe. Čvrsto pritisni „biskvit“ u nenauljeni kalup promjera 20 x 20 cm. 

Drugi sloj

• 1/2 šalice neslanog maslaca (125 ml)

• 2 žlice i 2 žličice vrhnja (40 ml)

• 2 žlice praška za puding od vanilije (30 ml)

• 2 šalice šećera u prahu (500 ml)

Dobro pomiješaj maslac, vrhnje, prašak za puding i šećer u prahu. Dobro stuci smjesu, a zatim razmaži po donjem sloju.

Možda vas zanima Voliš margaritu? Voliš cupcakes? Onda je ovo savršeni slatki recept za tebe - i tvoju ekipu Rubrika Life&style Life&style

Treći sloj

• 4 kvadrata poluslatke čokolade (po 30 g svaka)

• 2 žlice neslanog maslaca (30 ml)

Na laganoj vatri rastopi čokoladu i maslac. Ostavi da se ohladi. Kad bude hladno, ali još uvijek tekuće, prelij po drugom sloju pa kocke ohladi u hladnjaku.

Brzi pahuljasti kolač od badema, mlaćenice i s preljevom od slatkog vrhnja

 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično mmmmmmmmmmm