Life&style
Neočekivana smrt lika u seriji, Kate Mara

Smrt iz vedra neba: Ovo su najneočekivanije smrti glavnih likova u televizijskim serijama

Ubijanje glavnih likova u serijama događalo se jedino ako je glumac umro u stvarnom životu ili ako je tražio neku suludu povišicu, a pregovori su pošli po zlu. U posljednjih 20 godina sve se to promijenilo, jer su autori serija željeli iznenaditi svoje gledatelje i stvoriti nove dramatične puteve za svoje likove. Slijedi puno, puno spojlera, jer otkrivamo 10 smrti glavnih likova u serijama koje nitko nije očekivao. 

10. Tara Knowles, 'Sinovi anarhije'

U 'Sinovima anarhije' je Tara Knowles (Maggie Siff) bila ljubav života Jaxa Tellera (Charlie Hunnam). Toliko ju je volio da se odlučio predati kako bi spasio nju i njihovu djecu. Nažalost, Jaxova majka Gemma (Katey Sagal) imala je druge ideje. Gemma je posumnjala da će Tara izdati Klub i uzela je stvari u svoje ruke: ubila je Taru tako što ju je više puta ubola u glavu vilicom za roštilj. Smrt je bila nasilna, jeziva i odvratna. Najtužniji dio bila je scena kada je Jax pronašao svoju dragu mrtvu na podu i držao njeno mrtvo tijelo. Bilo je jednako iznenađujuće i razorno kao 'Sinovi anarhije', jedna od najboljih FX-ovih serija ikada.

 | Autor: Sons of Anarchy Sons of Anarchy

9. Zoe Barnes, 'Kuća od karata'

Druga sezona serije 'Kuće od karata' započela je upečatljivim iznenađenjem: kongresmen Francis Underwood (Kevin Spacey) ubio je Zoey Barnes (Kate Mara) gurnuvši je pod vlak podzemne željeznice. Zoe je znala da je Underwood imao ulogu u smrti drugog kongresmena i željela je odgovore. Ovo je bila jedna od najboljih izvedbi Kate Mare. 

Glumica je davala intervjue i govorila o drugoj sezoni serije, o liku i dugoročnim planovima, što je njezinu smrt učinilo još više iznenađujućim za publiku.

 | Autor: Netflix Netflix

8. Gary Shepherd, 'Thirtysomething'

'Thirtysomething' bila je serija iz osamdesetih o skupini prijatelja i njihovim životima. Tijekom treće sezone obožavatelji su pratili Nancynu (Patricia Wettig) bitku s rakom jajnika. U epizodi u kojoj je otkrila da nema raka i svi su počeli slaviti, dogodila se još jedna tragedija - njen prijatelj Gary (Peter Horton) poginuo je u prometnoj nesreći. Publici je to bio neočekivani udarac u lice, a autori su tako htjeli, kako bi pokali da život može biti potpuno neočekivan i nepravedan.

 | Autor: MGM MGM

Odvjetničke serije, Zakon i red Možda vas zanima Inspiracija za binganje: Ovo je sedam najboljih odvjetničkih serija svih vremena Rubrika Life&style Life&style

7. Sarah Lynn, 'BoJack Horseman'

Poput mnogih likova u seriji 'BoJack Horseman', Sarah Lynn (Kristen Schaal) je počela kao napaljena djevojka, ovisnica o drogama koja je bila dječja glumica. Lik je postajao dublji kako je vrijeme prolazilo, a čak se i otrijeznila. Nažalost, BoJack (Will Arnett) je poludio i uvjerio je da mu se pridruži. Te noći završila je svoj život tako što se predozirala. Bila je to tragična smrt i BoJack si to nikada nije mogao oprostiti.

 | Autor: Netflix Netflix

6. Marissa Cooper, 'The O.C.'

'O.C.' je bila tinejdžerska melodrama koja je postala hit. Priča o djetetu s problemima, Ryanu (Ben McKenzie), koji odlazi živjeti s bogatom obitelji u Orange County, a zatim se zaljubljuje u bogatu djevojku iz susjedstva, Marisu (Mischa Barton). Serija je natjerala tinejdžere da se onesvijeste zbog tragičnog odnosa između njih dvoje. 

Lik Marise uvijek je bio tragičan i samouništavajući, pa kada je poginula u prometnoj nesreći koju je skrivio njezin bivši zločesti dečko, bio je to velik šok. 

 | Autor: Warner Bros Warner Bros

5. George O'Malley, 'Uvod u anatomiju'

Nakon 18 sezona su mnogi likovi umrli u seriji 'Uvod u anatomiju', ali kada je George ubijen, publika je to osjetila, jer je bilo tužno i nadasve iznenađujuće. George je bio u seriji od samog početka i bio je jedan od najboljih prijatelja Meredith (Ellen Pompeo), tako da nitko nije mislio da bi mogao biti ubijen. Lik je spasio ženu da je ne udari autobus i sam je završio pod vozilom. Bio je toliko neprepoznatljiv da nitko nije znao da je to on sve dok nije napravio simbol '007' na Meredithinoj ruci. Glumac je inače želio izići iz serije, a ovo je bio iznenađujući način da to učini...

 | Autor: ABC ABC

4. Will Gardner, 'Dobra žena'

Will Gardner je od samog početka bio glavna romantična osoba za Aliciju Florrick (Julianna Margulies) u seriji 'Dobra žena'. Zaposlio ju je u svojoj firmi, a kroz nekoliko su sezona postajali sve bliskiji dok na kraju nakratko nisu postali par. Kada je Will umro nakon što ga je klijent ubio u sudnici, bila je to šokantna smrt, jer se vjerojatno mogla izbjeći. Glumac je zapravo odlučio napustiti seriju jer je želio raditi na drugim projektima, a to je bio najbolji put. Tragično, iznenađujuće, tužno. Njegovu smrt osjećale su Alicia i Diane (Christine Baranski) do kraja serije, pa čak i njezinog spinoffa, 'Dobra bitka'.

 | Autor: CBS CBS

3. Lucy Knight, 'Hitna služba'

Lucy (Kellie Martin) je bila perspektivna mlada studentica medicine kad ju je na hitnoj pomoći izbo ludi pacijent. Nije bila jedina, jer je Carter (Noah Wyle) također bio izboden. Cijeli tim hitne pomoći pokušao ih je spasiti, ali za nju nije bilo spasa. Činjenica da je Lucy znala što joj se događa s medicinskog aspekta te da će umrijeti još uvijek mori neke obožavatelje. Carter je preživio i postao ovisnik o narkoticima, dijelom zbog uboda, dijelom zbog krivnje preživjelog.

Glumica je o svojoj smrti izjavila: „Kad sam saznala da će to učiniti, bila sam sretna i počašćena, ali sam se u isto vrijeme pomalo pitala što sam učinila da sam zaslužila tako strašnu smrt. Mislim, bilo je prilično brutalno. Ali, mislim da ako moraš napustiti seriju, osobito seriju poput Hitne, to je pravi put“. 

 | Autor: Warner Bros Warner Bros

2. Wallace, 'Žica'

Wallace (Michael B. Jordan) bio je lik u seriji 'Žica' koji je želio ostaviti drogu iza sebe. Osjećao se krivim i imao je noćne more nakon što je sudjelovao u nečijoj smrti. Kako bi promijenio svoj život, Wallace je odlučio postati policijski doušnik - i to ga je ubilo. Na kraju su ga smaknula njegova dva najbolja prijatelja, dok je Wallace bio toliko uplašen da je plakao i pomokrio se po sebi. To je bilo prvi puta da je serija osvijestila publiku koliko težak može biti život u Baltimoreu.

 | Autor: Warner Bros Warner Bros

1. Eddard Stark, 'Igra prijestolja'

'Igra prijestolja' imala je prilično dobru prvu sezonu, ali smrt Eddarda (Neda) Starka (Sean Bean) promijenila je sve. Kralj Joffrey (Jeff Gleason) je iz hira odlučio da Nedu treba odrubiti glavu i nitko ga nije mogao natjerati da se predomisli. To je bio trenutak u kojem je serija jasno pokazala da čast ne može nadvladati moć u ovom svijetu i da „pošteno“ ne postoji. Ova scena pokazala je publici da nitko nije siguran. Sean Bean, najprepoznatljivija zvijezda serije i glavni lik naprasno je otišao. Bila je to jedna od najpotresnijih smrti u seriji, toliko iznenađujuća da se puno pričalo o njoj i mnogi su ljudi od tada ozbiljno počeli shvaćati seriju.

 | Autor: HBO HBO

Možda vas zanima Nova špijunska serija braće Russo bit će jedna od najskupljih ikad snimljenih, evo što znamo o njoj Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Tuzno