Life&style
Kolač od crnog vina i krušaka

Slatki recept za hladne dane: Prefini i sočan kolač od crnog vina s kruškama

  • Ukusan kolač od crnog vina idealan je za zimsko vrijeme
  • Osim što je sočan i ukusan, ima i finu voćnu notu od krušaka
  • Donosimo ti recept za kolač koji će oduševiti i najzahtjevnije goste

Slatke delicije uvijek su dobrodošle u hladno doba, poput ovog rajskog kolača od crnog vina. Ne samo da je super čokoladan i ima sočnu jezgru, nego mu kruške daju i prekrasan voćni okus – fantastično! Najbolje je odmah isprobati i uživati u slastici uz šalicu kave ili čaja.

Možda vas zanima Tajni r Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

• 625 g krušaka

• 250 g brašna

• 250 g mekog maslaca

• 200 g šećera

• 4 jaja

• 1 paketić vanilin šećera

• 1 paketić praška za pecivo

• 2 žlice kakaa u prahu

• 1 žličica cimeta

• 120 g naribane čokolade (za kuhanje)

• 150 ml crnog vina, plus 4 žlice za namakanje

• šećer u prahu za posipavanje

Ovo je najbolji trik koji smo vidjeli za pravilnu i jednostavnu upotrebu papira za pečenje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lena (@joleva68)

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje) te namasti okrugli kalup za tortu (promjera oko 30 cm). Oguli kruške te nareži na kockice.

2. Za tijesto stavi maslac u zdjelu i miješaj ručnim mikserom dok ne postane glatko. Postupno dodaj šećer i vanilin šećer uz stalno miješanje dok se sve ne poveže.

3. Jedno po jedno jaje umiješaj u smjesu (oko 30 sekundi miksaj najvećom brzinom).

4. U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, cimet i kakao, a zatim kratko umiješaj u smjesu maslaca naizmjenično s naribanom čokoladom i crnim vinom (na srednjoj jačini). Zatim pažljivo umiješaj kockice kruške. 

Možda vas zanima Zimska verzija tiramisua neodoljivo miriše na Božić, isprobaj recept Rubrika Life&style Life&style

5. Tijesto ravnomjerno izlij u kalup za tortu i zagladi ga. Zatim peci u donjoj trećini pećnice oko 40 minuta.

6. Po vrućem kolaču kistom raspodijeli 4 žlice crnog vina.

7. Kolač ostavi da se potpuno ohladi pa prije posluživanja pospi šećerom u prahu.

Photo: Shutterstock

Komentari 0