Life&style
roman Slatka mala ženica

'Slatka mala ženica': Uzbudljivi svjetski bestseler o ubojstvu supruga dobio je prijevod na hrvatski jezik

  • Američka autorica Darba Kane oduševila je svojim debitantskim romanom 'Slatka mala ženica' i ušla na listu najprodavanijih autora prema New York Timesu
  • U središtu trilera koji obiluje prevrtljivim i neizvjesnim obiteljskim odnosima stoji pitanje: Ne bi li mrtav suprug trebao i ostati mrtav?
  • Roman koji je preveden i na hrvatski jezik zaintrigirao je svojom radnjom sve ljubitelje ovog žanra

Rano u zanimljivom i napetom književnom debiju Darby Kane, Lila Ridgefield ubije svog nasilnog supruga, popularnog profesora Aarona Paynea i ostavi ga preko noći u njegovom autu u Ithaci, New York, srednjoj školi gdje on predaje, kako bi mjesto ubojstva izgledalo kao samoubojstvo. Prvi događaj koji predviđa da se njen plan neće odvijati kako je mislila je kad njegovo tijelo nestane. Je li Aaron preživio i vraća li se po osvetu? Ili je netko drugi odlučio uzeti pravdu u svoje ruke?

roman Slatka mala ženica | Autor: znanje.hr znanje.hr naslovnica romana 'Slatka mala ženica'

Odgovori se skrivaju u šokantnoj i zlobnoj tajni koja se krije iza male zajednice grada u kojem žive. Otkrivaju se i drugi nestanci, a policija očajnički želi doći do istine i pronaći povezanost između tih slučajeva.

Obrati u radnji otkrivaju središnju moralnu dvojbu koja pokreće cijelu priču, a to je: Koliko je daleko spremna ići žena kad otkrije da je udana za čudovište?

Možda vas zanima Hit knjiga 'Violeta' genijalne Isabel Allende stigla je u knjižare na hrvatskom jeziku Rubrika Life&style Life&style

Lila je do tad živjela u idiličnom sveučilišnom gradu i naizgled vodila savršen život, no nije uvijek sve onako kako se čini. Dok se u malom gradu svi trude pomoći oko istrage te su zabrinuti zbog nestanka njihovog voljenog profesora, jedino Lilu brine njegov nestanak jer ga je posljednja vidjela živog, a njegovog tijela sada nema.

 

 

„Neizvjesni obiteljski odnosi u najboljem svjetlu, sa strašnom premisom koja vas drži da nagađate do samog kraja“, rekla je o romanu Wendy Corsi Staub, jedna od najprodavanijih autora New York Timesa.

Darby Kane je pseudonim koji koristi bivša odvjetnica i nagrađivana autorica romantičnih napetih romana.
Knjiga 'Slatka mala ženica' može se kupiti u knjižarama po cijeni od 129 kuna.

Uz 'Malu slatku ženicu', autorica Darby Kane, krajem prošle godine objavila je i roman 'The Replacement Wife', a sljedeći, 'The Last Invitation', očekuje se ovog prosinca.

Možda vas zanima Savršena knjiga uoči izlaska serije 'Zmajeva kuća': Što se događalo 300 godina prije 'Igre prijestolja' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @knihomolkajelena

Komentari 0