- Vino je mnogima najdraže piće uz koje se vole malo opustiti
- Čuli smo za brojne recepte koji uključuju crno vino, no posljednji nas je oduševio
- Riječ je o sladoledu s okusom crnog vina koji se toliko jednostavno spravlja da ga možeš napraviti sama
Vino je najstarije piće na svijetu, a naziva se i pićem bogova te osim finim okusom ima i neke benefite za naše zdravlje. Od svih vrsta, mnogi se ljeti odlučuju za crno jer odlično paše uz morske delicije. Osim što je ukusno za piti, može ga se uključiti u brojne slane i slatke recepte, a mi smo pronašli jedan pravi ljetni koji nas je oduševio. Riječ je o sladoledu s okusom crnog vina.
Super stvar kod ovog recepta je njegova brza priprema i to što se za njega koristi ljetno voće koje većina ima kod kuće i koje obožavamo. Recept je namijenjen za serviranje u šest čaša pa je ovo desert idealan ako planiraš organizirati druženje.
Sastojci:
- 500 grama svježih jagoda (narezanih)
- 500 grama svježih borovnica
- 2 šalice šećera
- 1 i 1/4 velike čaše suhog crnog vina
- 2 žlice aceta balsamica
- 6 komada đumbira narezanog na kolutiće
- 1 vanilin šećer
- pola žličice soli
- slatko vrhnje
Crni papar i mljeveni cimet su dodaci po izboru.
Priprema:
- Odaberi veći lonac u koji ćeš staviti voće, šećer, vino, đumbir, aceto balsamico, sol te vanilin šećer. Na srednjoj vatri nek se kuha, a treba dodavati sastojak po sastojak sve dok se šećer ne otopi, a voće ne omekša.
- Kada je prethodni proces završen, makni smjesu s vatre te pusti da se ohladi i zatim izvadi komadiće đumbira iz nje.
- Nakon što je smjesa ohlađena, stavi ju u blender i na sporoj brzini blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Kad je smjesa zadovoljavajućeg izgleda, prelij ju u dublji lim za pečenje ili dublju staklenu posudu.
- Posudu stavi u zamrzivač na minimalno četiri sata, a još bi bilo bolje kad bi tamo odstajala preko noći.
- Nakon što se dovoljno ohladila, spremna je za posluživanje.
- Istuci slatko vrhnje te ga posluži preko sladoleda, a kao ukras i dodatak okusu, po želji, možeš staviti i listić mente, posipati cimetom ili crnim paprom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.