Life&style 19. srpnja 2020.

Sladoled od crnog vina iz kućne radinosti je pravi hit ovog ljeta, a imamo i recept

Instagram.
  • Vino je mnogima najdraže piće uz koje se vole malo opustiti 
  • Čuli smo za brojne recepte koji uključuju crno vino, no posljednji nas je oduševio
  • Riječ je o sladoledu s okusom crnog vina koji se toliko jednostavno spravlja da ga možeš napraviti sama

Vino je najstarije piće na svijetu, a naziva se i pićem bogova te osim finim okusom ima i neke benefite za naše zdravlje. Od svih vrsta, mnogi se ljeti odlučuju za crno jer odlično paše uz morske delicije. Osim što je ukusno za piti, može ga se uključiti u brojne slane i slatke recepte, a mi smo pronašli jedan pravi ljetni koji nas je oduševio. Riječ je o sladoledu s okusom crnog vina. 

Možda vas zanima... Bijelo ili crno? Evo što tvoja sklonost prema vinu otkriva o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style

Super stvar kod ovog recepta je njegova brza priprema i to što se za njega koristi ljetno voće koje većina ima kod kuće i koje obožavamo. Recept je namijenjen za serviranje u šest čaša pa je ovo desert idealan ako planiraš organizirati druženje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE OVERDRESSED (@theoverdressedofficial) on

Možda vas zanima... Mučiš se s probavom i naduta si? Svaki dan pojedi ovo, tvoj trbuh će odahnuti Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:  

  • 500 grama svježih jagoda (narezanih)
  • 500 grama svježih borovnica
  • 2 šalice šećera
  • 1 i 1/4 velike čaše suhog crnog vina
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 6 komada đumbira narezanog na kolutiće
  • 1 vanilin šećer
  • pola žličice soli
  • slatko vrhnje

Crni papar i mljeveni cimet su dodaci po izboru. 

Priprema:

  1. Odaberi veći lonac u koji ćeš staviti voće, šećer, vino, đumbir, aceto balsamico, sol te vanilin šećer. Na srednjoj vatri nek se kuha, a treba dodavati sastojak po sastojak sve dok se šećer ne otopi, a voće ne omekša. 
  2. Kada je prethodni proces završen, makni smjesu s vatre te pusti da se ohladi i zatim izvadi komadiće đumbira iz nje.
  3. Nakon što je smjesa ohlađena, stavi ju u blender i na sporoj brzini blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu. 
  4. Kad je smjesa zadovoljavajućeg izgleda, prelij ju u dublji lim za pečenje ili dublju staklenu posudu.
  5. Posudu stavi u zamrzivač na minimalno četiri sata, a još bi bilo bolje kad bi tamo odstajala preko noći. 
  6. Nakon što se dovoljno ohladila, spremna je za posluživanje. 
  7. Istuci slatko vrhnje te ga posluži preko sladoleda, a kao ukras i dodatak okusu, po želji, možeš staviti i listić mente, posipati cimetom ili crnim paprom. 
Možda vas zanima... Brzi recept: čarobni kolač od limuna, tako lagan i tako pjenast Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0