Life&style 12. srpnja 2020.

Brzi recept: čarobni kolač od limuna, tako lagan i tako pjenast

Shutterstock/Instagram.
  • Tako jednostavan i ukusan: garantirano će svi tražiti još koji komad ovog čarobnog kolača od limuna
  • Naime, od jednog tijesta rade se tri različita sloja
  • Bez brige – spravljanje uopće nije komplicirano!

Ovaj čarobni kolač od limuna je nešto sasvim posebno. Od jednostavnog tijesta nastaje kod pečenja – kao čarolijom – tri sloja: jedan čvršći, zatim jedan prozračno-lagani kremasti sloj te jedan poput biskvita na vrhu. Naime, na relativno niskoj temperaturi pečenja od 160 stupnjeva talože se snijeg i brašno tako da nastaju različiti slojevi.

Savjet: pošto je tijesto za ovaj kolač jako tekuće, važno je koristiti kalup u kojem tijesto neće moći moći iscuriti - kao u okruglom kalupu. Ako želiš biti sigurna, jednostavno uzmi pravokutni kalup za složenac.

Možda vas zanima... Evo zašto bi uvijek trebala kupovati velika pakiranja šampona i gelova za tuširanje Rubrika Beauty Beauty

Sastojci

• 125 g maslaca

• 1 bio limun

• 5 jaja

• 1 prstohvat soli

• 175 g šećera

• 2 pakiranja vanilin šećera

• 140 g brašna

• 360 ml mlijeka

• šećer u prahu za ukrašavanje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Felizzz!! Inventos nuevos 😁 #magiclemoncake 💚

A post shared by María Rosa Calderón! (@rochicalderon) on

Možda vas zanima... Lagano voćno osvježenje: kocke od jogurta i bobičastog voća s limunom Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Namasti kalup (24 x 24 cm) te zagrij pećnicu na 160 stupnjeva (gore/dolje).

2. Rastopi maslac u loncu pa ostavi da se ohladi.

3. Operi limun vrućom vodom, naribaj malo kore te istisni sok.

4. Odvoji bjelanca od žumanaca pa stuci bjelanca i prstohvat soli u čvrst snijeg. Potom pjenasto pomiješaj žumanca zajedno sa šećerom, vanilin šećerom i ohlađenim maslacem iz 2. koraka.

5. U smjesu od žumanaca umiješaj brašno, koru od limuna te sok od limuna.

6. Lagano ugrij mlijeko te polako umiješaj u tijesto.

7. Potom umiješaj i snijeg u tri porcije. Nemoj previše miješati! Neka se vide bijele hrpice snijega u tijestu.

8. Stavi tijesto u namašćeni kalup te peci oko 50 minuta dok kolač ne bude zlatnožute boje, a gornja površina čvrsta. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍰 #magiclemoncake #cake #baking

A post shared by Caroly küpsetised (@carolykokkab) on

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prekrasan kolač