Life&style
Neotkriveni dragulji Hrvatske

Skriveni dragulji za savršene Instagram fotke: Ovo su predivne lokacije u Hrvatskoj za koje vjerojatno nisi čula!

  • Ako si već posjetila sva poznatija mjesta u Hrvatskoj koja zbog svoje ljepote privlače mnoštvo ljudi te želiš saznati neke nove, neotkrivene lokacije za lijepi izlet i savršene fotografije, imamo odlične prijedloge za tebe!
  • Ovi neotkriveni dragulji rasuti po cijeloj Hrvatskoj, dokaz su koliko još lijepih lokacija tek trebaš posjetiti i u njima uživati
  • Osim u njihovoj ljepoti, u mjestima poput dvorca Stara Sušica ili Staze sedam slapova moći ćeš uživati i u stvaranju predivnih uspomena i savršenih fotografija za Instagram

Svi znamo da je Hrvatska bogata brojnim prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom, no osim već poznatih lokacija koje svi volimo posjećivati, u lijepoj našoj nalaze se i neki skriveni dragulji za koje još sigurno nisi čula. Osim predivnih destinacija i mjesta poput Plitvičkih jezera, Dioklecijanove palače, Dubrovačkih zidina ili Modre Špilje, Hrvatska ima još mnoštvo znamenitih kutaka koje doista vrijedi posjetiti i uživati u njihovoj ljepoti!

Ova posebna, skrivena mjesta predivne su lokacije u svako doba godine, no u nadolazećim ljetnim danima bit će savršena pozadina i za tvoje Instagram fotografije. Nakon toga, sigurni smo, ova mjesta više neće biti skrivena!

U nastavku otkrij nekoliko predivnih skrivenih mjesta neotkrivene Hrvatske koja će biti savršena za ljetnu putnu avanturu!

Kudin most na Krupi raj je skriven iza kamena

Jedno od najljepših mjesta za kratki, ali slatki jednodnevni izlet, nalazi se podno Velebita, u malom selu Golubić. Kudin most na rijeci Krupi jedno je od onih predivnih mjesta koja izgledaju poput fotografije, a savršena je lokacija i za nastajanje novih fotografija! Kudin most sagrađen je od kamena te je dugačak 109 metara, a sastoji se od 12 lukova.

O njegovom nastanku postoji i legenda kako je mladi Kuda izgradio kako bi sa svojim svatovima prešao na drugu stranu kako bi zaprosio svoju ljubav Miliju. Osim doista posebnog Kudinog mosta, u okolici možeš posjetiti i izvor rijeke Krupe, koja je najveći pritok rijeke Zrmanje.

Kameni most sastoji se od 12 lukova i dugačak je 109 metara, a legenda kaže kako ga je izgradio mladi Kuda kako bi sa svatovima prešao na drugu stranu zaprositi svoju Miliju. Dodajte ovoj lokaciji obližnje vrelo Krupe i samostan za jedan od najljepših izleta u prirodi.

Neotkriveni dragulji Hrvatske | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Kudin most na Krupi

Dvorac Stara Sušica povijesni je dragulj Gorskog kotara

Ova povijesna lokacija jedna je od neprocjenjivih na našem području te je smještena u Ravnoj Gori na 800 metara nadmorske visine. Ovaj predivni kameni dvorac kao iz bajke izgradili su Frankopani. Danas je okružen predivnom gustom šumom, a osim savršene bajkovite pozadine za fotografiranje, kod dvorca možeš uživati i u prekrasnoj prirodi!

Neotkriveni dragulji Hrvatske | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Dvorac Stara Sušica

Radmanove mlinice na veličanstvenoj Cetini

Iako je građanima koji žive u blizini ova zelena oaza vrlo dobro poznato mjesto, ovaj skriveni dragulj u srcu kanjona rijeke Cetine, ostatku Hrvatske, a posebno turistima, još je neotkriven.

Iako je vrijeme rada mlinova davno prošlo, veličanstvena Cetina i dalje impresionira svojom ljepotom i netaknutom prirodom, a posebno ju obožavaju ljubitelji adrenalinskih sportova. Radmanove mlinice nalaze su blizu ušća rijeke Cetine, u pravoj zelenoj oazi.

Neotkriveni dragulji Hrvatske | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Radmanove mlinice

Planinarska Staza sedam slapova kroz magičnu istarsku prirodu

U Istri na nove neotkrivene predivne lokacije zasigurno bismo mogli doći baš svakog dana, a za jedan od najljepših dijelova ove hrvatske regije, jer prolazi kroz njene predivne dijelove, slovi planinarska Staza sedam slapova kod Buzeta.

Osim sedam slapova rijeka Mirne i Drage, planinarskom stazom prolazi se i kroz Napoleonov most, kao i selo Kotli, koje u posljednje vrijeme posebno uživa pozornost posjetitelja. 15 kilometara dugačka staza koju krasi magična priroda idealno je mjesto za jednodnevni izlet, uživanje i uspomene u brojnim ljepotama koje ti nudi istarska regija.

Neotkriveni dragulji Hrvatske | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Staza sedam slapova

Možda vas zanima Vrijeme je za jednodnevni izlet! Ove lokacije u blizini Zagreba savršen su odabir Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0