Life&style

Gdje u Zagrebu pojesti super burger? S ovih 5 barova ne možeš pogriješiti

  • Danas, 28. svibnja, obilježavmo Međunarodni dan burgera i bilo bi dobro proslaviti taj dan jednim dobrim, sočnim burgerom
  • Doista nije lako pronaći onaj pravi, zato je missGASTRO istražio ponudu hamburgera u Zagrebu i odabrao baš one najbolje
  • Od Novog Zagreba do centra, u nastavku saznaj gdje u Zagrebu pojesti kvalitetan, sočan burger...

Hamburgeri su postali svojevrstan simbol dobrog raspoloženja, nezaobilazna su mesna poslastica na mnogim festivalima, rođendanima i izletima. Nekada su ih smatrali običnim fast food-om, no danas ih se svrstava u kvalitetan zalogaj. Kinezi ih pripremaju od 1045. godine, Amerikanci kažu da su ih oni izumili 1900. godine. Što god od spomenutoga bila istina, burger se uspio izboriti za svoje mjesto u gastro svijetu. 

Top 5 burgera u Zagrebu

Iako hamburger u Zagrebu možete pojesti na gotovo svakom kutku, pravi ljubitelji ove ''fast food'' delicije dobro znaju da je za ukusan burger potrebno uložiti mnogo truda. Svježi i kvalitetni sastojci, domaća peciva, svježe meso, ukusni umaci samo su neki od kriterija za dobar burger. Na bogatoj zagrebačkoj burger sceni, pronašli smo 5 burgera koje zaista vrijedi isprobati. 

Burgeraj, Preradovićeva ul. 13

Gotovo da i nema obožavatelja burgera koji još nisu čuli za zagrebački Burgeraj. Smješten u Preradovićevoj ulici, Burgeraj se može pohvaliti ogromnim brojem vjernih gostiju koji upravo Burgeraj biraju kao jedinu destinaciju na kojoj će pojesti kvalitetan hamburger! Svakako preporučujemo i njihov cheeseburger koji oduševljava punoćom okusa, a oduševit će vas i velika ponuda pive koja će se odlično sljubiti uz odabrani burger!

Burger Bar, Zavrtnica 17 i Avenija Dubrovnik 15ZV

Burger bar je odlično mjesto za pojesti dobar burger po prihvatljivoj cijeni. Cijene u Burger baru su pristojne pa ćete tako za sočan sendvič izdvojiti oko 60-ak kuna. Uz burger ćete dobiti i klasične, vrlo dobre krumpiriće. Burger bar je također jedan od naših favorita kada su u pitanju burgeri iz dostave, a na dostavnim servisima često nude i popuste, otkriva missGASTRO.

 | Autor: Promo Promo

Papa's burger bar, Tuškanac 1

Sukladno nazivu, Papa's je zaista najbliže američkim barovima što ćete naći u Zagrebu. Pritom mislimo na uređenje i atmosferu, hranu, ali i neke sasvim "američke" detalje poput posluživanja sokova u teglicama od marmelada (kod nas je nažalost teško doći do pravih Mason jarsa). Lokacija na Tuškancu savršena je za sparne ljetne noći. Ponuda burgera je raznolika, a naš favorit je "Chicago Tate" koji je slasna kombinacija pečene slatke paprike, kajmaka, karameliziranog luka i pljeskavice. 

 | Autor: Promo Promo

Submarine Burger, Zagreb

Submarine je najpoznatiji hrvatski brend burger restorana, prisutan je na trinaest lokacija u čak četiri grada (Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru). Od svojih početaka Submarine surađuje s domaćim OPG gospodarstvima te tako potiče i njihov rast. Prvi restoran je otvoren 2014. godine u Zagrebu u Frankopanskoj 11. Smokehouse burger sa 100% junetinom, zelenom salatom, hrskavom pancetom, topljenim dimljenim sirom, BBQ umakom uz truffle hrskave krumpiriće naš je favorit.

Barcode Mitra, Zagrebačka cesta 113

Ako ste u potrazi za ukusnim veganskim burgerom - zagrebačka cesta 113 je prava adresa za vas. U Mitri svakodnevno pripremaju burgere od svježih zdravih namirnica, a u ponudi imaju posebne zelene, crvene, žute te smeđe burgere. Vode se filozofijom da veganska hrana ne mora biti samo za vegane i da apsolutno nije bezlična i dosadna. Mitrini burgeri su ukusni, zasitni i zanimljivi, a svidjet će se svima koji vole isprobavati nove kombinacije okusa.

 | Autor: Promo Promo  

 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0