Life&style

Sjećaš li se znatiželjne tajnice Elaine iz 'Ally McBeal'? Evo gdje je i što danas radi Jane Krakowski

  • Glumica Jane Krakowski najpoznatija je po serijama ''Televizijska posla'' i ''Ally McBeal''
  • Danas 51- godišnja glumica i dalje je aktivna, no većinom su to epizodne uloge te posuđivanje glasa u animiranim filmovima
  • Osim glumom, Jane se bavi i pjevanjem te nastupa i na Broadwayu

Možda ti ime Jane Krakowski na prvu jedva zvuči poznato, no čim je vidiš, dobro znaš o kome je riječ. Naime, ovu plavokosu glumicu većina nas najviše pamti po ulozi tajnice Elaine Vassal u popularnoj seriji ''Ally McBeal'' koju je tumačila čak pet godina, od 1997. pa do 2002. godine. Čak je bila i nominirana za Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu. Zanimljiva je i činjenica da je kolegicu iz serije, Calistu Flockhart, upoznala još na sveučilištu Rutgers koje su obje pohađale. Osim po ulozi Elaine, Jane pamtimo i po još nekih filmskim i televizijskim ulogama, a zanimalo nas je gdje i kako danas izgleda. 


 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Osim po ulozi znatiželjne Elaine, brojni od nas ju znaju i po ulozi Jenne Maroney u seriji ''Televizijska posla'' u kojoj je glumila od 2006. do 2013. godine, a kolege su joj bili Tina Fey, Alec Baldwin, Tracy Morgan i Jack McBrayer. 

 | Autor: imdb imdb

Također, ne možemo zaboraviti ni da je glumila u filmu ''Obitelj Kremenko u Viva Rock Vegasu'' u kojem je tumačila ulogu Betty, prijateljice glavnih junaka. 

 | Autor: imdb imdb

Osim uloga u spomenutim serijama i filmovima, Jane je posudila glas u nizu animiranih filmova te je bila narator u serijama. Također, imala je i epizodne uloge u serijama ''Moderna obitelj'', ''Zakon i red: Odjel za žrtve'' i brojnim drugima. Osim što je i dalje veoma aktivna kao glumica, njezin još jedan talent je i pjevanje. Jane je spojila svoje talente te vrlo aktivno nastupa na Broadwayu, a 2016. godine je osvojila i nagradu Tony.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Trenutno ju se može gledati u serijama ''Dickinson'', te u audio seriji ''Bijeg s virtualnog otoka''. Osim što joj cvjetaju ruže na poslovnom planu, ova glumica izgleda bolje no ikad. Što se njezinog privatnog života tiče, od 2010. godine je u braku s Robertom Godleyjem, a par je 2011. godine dobio sina Bennetta.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0