Stars

Preminula je legendarna glumica Neda Arnerić, našli su je mrtvu u stanu

  • Slavna glumica Neda Arnerić pronađena je mrtva u svom stanu u beogradskoj četvrti Vračar
  • Legendarna Neda ostvarila je niz zapaženih uloga u kazalištu, ali i na filmu te je bila jedna od najboljih glumica bivše Jugoslavije
  • Glumica je bila i na rubu smrti prije gotovo godinu dana kad se predozirala tabletama

Večeras nas je zatekla tužna vijest da je legendarna glumica Neda Arnerić (66) pronađena mrtva u svom beogradskom domu. Kako prenose srpski mediji, Nedino tijelo je za stolom u blagovaonici pronašao njezin brat. Policija i hitna pomoć još su u stanu, no kako se doznaje na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja. 

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell

Neda je i prije godinu dana bila blizu smrti, a tada se predozirala tabletama. Točnije, popila je 20 tableta za smirenje u kombinaciji s lijekovima za povišeni tlak. Nakon 40 dana provedenih u beogradskoj bolnici, glumica se uspješno oporavila te se vratila na glumačku scenu. A s posebno velikim pljeskom ju je dočekala publika u rujnu prošle godine na kazališnim daskama s predstavom ''Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo''.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell

Neda je bila jedna od najboljih glumica bivše Jugoslavije, a ostvarila je niz zapaženih uloga - što u kazalištu, što na filmu. Glumom se počela baviti sa samo 13 godina, dok je glumu na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu upisala sa samo 16 godina. Ostvarila je uloge u 110 filmova te desetke uloga u kazalištu i televizijskim serijama. Neda je 1967. godine osvojila i Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu te je isto priznanje dobila još dvaput. U posljednje vrijeme, točnije 2011. godine, mi smo ju imali prilike pratiti u hrvatskoj sapunici ''Pod sretnom zvijezdom''.  

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell

Velika podrška joj je bio i suprug Milorad Mešterović, kojem je za 10 dana prva godišnjica smrti. Jednom prilikom, Neda je o suprugu izjavila: ''On je meni sve. Sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam sretna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čuda, nismo bili sveci, ali smo najveći prijatelji''. Nedini odlazak rastužio je cijelu bivšu državu, a glumački svijet je ostao bez još jedne legende koju neće zaboraviti.

Photo: Slavko Midžor/Pixsell

Komentari 0