Life&style
Edith Gonzales i Eduardo Palomo u telenoveli Divlje srce

Sjećaš li se sapunice 'Divlje srce'? Ulogu je zamalo ponijela i 'Marisol', a evo što ju je činilo posebnom

  • Jedna od najraskošnijih telenovela gdje su glavni glumici posebno uvjerljivo odigrali svoje uloge ljubavnika sigurno je 'Divlje srce'
  • Druga ekranizacija istoimene novele iznjedrila je brojne zvijezde među kojima su i Edith Gonzales i Eduardo Palomo
  • No, oboje glavnih protagonista je preminulo, a uz seriju se vežu još neke neobičnosti koje je svrstavaju u jednu od najgledanijih i najnagrađivanijih telenovela svih vremena

Malo starije generacije sigurno se rado prisjećaju njihovog omiljenog načine zabave u mladenačkoj dobi – telenovela. Jedna od najdojmljivijih, sjetit će se oni koji su u njima posebno uživali 90-ih, sigurno je i 'Divlje srce'. Poput drugih sapunica i ovaj uradak iz 1993. nije ni po ničemu odstupao od klasike - dvoje se pokušava izboriti za ljubav usprkos svim preprekama. Ipak, serija je uspjela privući ogromnu gledanost, uključujući i naklonost hrvatske publike, a evo i zašto. 

Latinoamerička sapunica Drugo lice s  Elizabeth Gutiérrez u glavnoj ulozi Možda vas zanima Sjećaš li se sapunice 'Drugo lice'? Evo kako danas izgleda glavna glumica čiji je suprug još poznatije lice telenovela Rubrika Life&style Life&style

Divlje srce zapravo je bila kostimirana telenovela, a glavne uloge pripale su pokojnima Edith Gonzales (Monica) i Eduardu Palomu (Juan). Zbog izrazite kemije između dvoje glavnih likova, a i uvjerljivih uloga negativke Ane Colchero Argones (Aimee) i Ariela Lopeza Padille (Andres) te scenografije, mnogi ovoj seriji tepaju kao dragulju televizijskih novela. 

'Divlje srce' telenovela | Autor: facebook facebook 'Divlje srce' telenovela

Zapravo se radi o drugoj ekranizaciji novele ’Divlje srce' spisateljice Caridad Bravo Adams od strane producenta Jose Rendona. Mnogi su taj pothvat opisali izrazito hrabrim kako je prava španjolska ekranizacija iz 1966. godine doživjela ogroman uspjeh i malo tko se usudio pomisliti na ponovnu adaptaciju popularnog djela.

Sjećaš li se 'Sirote male bogatašice'? Glavna glumica i danas je lijepa, a zanimljivo s kim glumi

No, Joseova verzija iz 1993. osvojila je srca mnogih diljem 40 zemalja svijeta, a pobrala je i osam nagrada na dodjeli u organizaciji časopisa TVyNovelas. Uostalom, skladba koja je pratila uvodnu špicu smatra se jedna od najljepših koja je upotrebljena za potrebe sapunica. 

Radilo se o vrlo skupom projektu gdje su se pojedini predmeti dopremali iz antikvarijarnica dok su se ostali izrađivali posebno za potrebe telenovele. Snimanje se odvijalo sporo zbog opsežnog posla za kostimografe, make-up artiste i druge članove produkcije. 

Zanimljivo, u seriji se trebala naći i Erica Buenfil i to u ulozi negativke Aimee, no glumica najpoznatija po ulozi Marisol, prilično se bojala kako će se taj potez odraziti na njezinu karijeru. Kada je nakon dugog premišljanja ipak htjela uzeti ulogu, onda je već bila dodijeljena pa je Erica tako ispala iz igre.

Sjećaš se ludo popularne brazilske serije 'Naša zemlja'? Provjerili smo gdje su glavni glumci danas

Glavna muška uloga također nije bila prvotno namijenjena Palomu koji je preminuo u 42. godini. Producenti su u početku htjeli da ulogu odigra pjevač Richard Ahron, ali čelnici kuće ‘Televisa’ inzistirali su ipak na Palomu. Nakon Divljeg srca koje ga je proslavilo počeo glumiti i u američkoj produkciji – gostovao je u serijama "Arrested Development" i ‘’Kingpin’. Umro je od srčanog udara u Los Angelesu 2003 godine.  

Prije gotovo dvije godine, u 54. godini života, dugogodišnju borbu s rakom jajnika izgubila je i Edith Gonzales. Mnogi su hvalili njezino ostvarenje u glavnoj ulozi Monice. Edith je nakon snimanje ove serije medijima istaknula kako joj je upravo ovaj projekt pomogao da spozna svoju senzualnost, ali i da je malo nedostajalo da ne prihvati ovu ulogu Monice koja je sigurno pridonijela njezinoj velikoj popularnosti.  

Ana Colchero Argones (53) koja je odigrala ulogu Monicine sestre nakon 'Divljeg srca' snimila je još nekoliko sapunica. Udala se 2000. godine, a dvije godine poslije oprostila se od glume i živi mirnijim obiteljskim životom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Colchero (@ana_colchero)

Ariel Lopez Padilla još je uvijek aktivan glumac, a svoj talent ostvario je i u mjuziklu Cats. 

Divlje srce doživjelo je i svoju treću ekranizaciju 2009. koja je također zaradila dobre kritike i publike i struke. No, mnogima će baš ekranizacija iz 1993. godine ostati u posebnom sjećanju

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

 

Photo: facebook

Komentari 0