Life&style

Sjajan trik! Evo zašto bi trebala staviti novčić u zamrzivač prije nego što odeš na put

  • Možda zvuči smiješno jer jedva čekaš krenuti na put, ali ako zamrzneš novčić prije pokreta, doslovno bi mogla spasiti zdravlje!
  • Naime, prije nego odeš, sjeti se zamrznuti čašu vode i na njezin vrh staviti novčić
  • Upravo ćeš tako saznati je li u međuvremenu nestalo struje! Evo zašto je to važno...

Kad ćeš se pripremati za svoje sljedeće putovanje, sjeti se ranije staviti novčić u zamrzivač. Zvuči čudno? Vjerujemo, ali razlog je vrlo važan.

Naime, novčić će ti tako dati do znanja ako je u tvojoj kući nestalo struje na dulje vrijeme i posljedično - da li ti se hrana pokvarila. Dobar trik, zar ne? Evo kako djeluje.

 | Autor: Pixabay Pixabay

Trik je na TikToku podijelila Emerald Outlaw, mama koja na tom profilu dijeli razne ideje. A ova uključuje času zamrznute vode u koju na vrh trebaš staviti novčić, a zatim ostaviti u zamrzivaču. U slučaju da nestane struje dok si na putu, sadržaj zamrzivača, baš kao i zamrznuta voda, će se početi topiti, a tako će i novčić potonuti.

@emerald_outlaw Travel Hack ✈️ How to know if your power went out and your food is spoiled 🤯 #travelhack #travelwithkids #traveltipsandtricks #poweroutage ♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] - Hoàng Read

Kad se struja vrati, voda kao i hrana ponovno će se početi zamrzavati, ali će novčić biti dublje u čaši. A njegova konačna dubina pokazat će ti otprilike koliko dugo nije bilo struje, a time i koliko je tvoja hrana bila izložena višim temeperaturama.

Evo kako ćeš brzo narezati božićne kolačiće Možda vas zanima S ovim jednostavnom trikom kolačiće ćeš raditi dvostruko brže Rubrika Life&style Life&style

A to je važno jer ako struje nije bilo dulje vrijeme to znači dulju izloženost hrane višim temperaturama i njezino brže kvarenje. Ako ti je zamrzivač pun, a struje je nestalo, hrana još može izdržati čak dva dana, a ako je pun napola, hrana će se početi kvariti kroz jedan dan.

Kako dobro očistiti radijator iznutra i izvana Možda vas zanima Trik za najbrže i najjednostavnije čišćenje radijatora - ako se primiš predbožićnog spremanja Rubrika Life&style Life&style

Hranu koja je na temperaturi višoj od propisane dulje od dva sata i ne upotrijebiš je, trebala bi baciti, a osobit oprez treba posvetiti mesu. Sad ovaj trik i ne zvuči tako neobično, zar ne?

Idealno bi bilo da, kad se vratiš s puta, pronađeš novčić baš tamo gdje si ga ostavila, ali ako je on malo potonuo, svakako provjeri sadržaj zamrzivača, ali i ostatka frižidera

 

 

Photo: Unsplash - Jordan Rowland

Komentari 0