Life&style
Evo kako ćeš brzo narezati božićne kolačiće

S ovim jednostavnom trikom kolačiće ćeš raditi dvostruko brže

  • Pečenje kolačića je zabavno, osobito u božićno vrijeme
  • Međutim, kod pripreme slastica ima i poslova koji nas baš i ne oduševljavaju
  • Ovaj trik štedi ti puno vremena, ali i živaca prilikom rezanja

Božićno vrijeme je vrijeme kolačića. Bilo za vlastiti užitak ili kao lijep poklon, kolačići i adventsko vrijeme idu zajedno kao sanjke i snijeg. Ali, svatko tko pristupi pečenju bez strpljenja i mirnoće, može brzo postati očajan. Kolačići su mala umjetnička djela koja se vole raspasti. Osobito je opasan put od rezanja do lima. Naime, ako je tijesto već malo toplo, a visok udio maslaca je vidljiv kroz brzo otapanje, savjetuje se oprez.

via GIPHY

Recepti za malokalorične kolačiće Možda vas zanima Predstavljamo 5 vrsta kolačića s minimalnim brojem kalorija - imamo i recepte! Rubrika Life&style Life&style

Jednostavno izreži kolačiće direktno na papir

Trik je sljedeći: jednostavno izvaljaj tijesto za kekse direktno na papir za pečenje ili silikonsku foliju za pečenje. Silikonska je još bolja jer je jača i ne savija se tako lako. Izreži kolačiće kao i obično, a zatim jednostavno ukloni višak tijesta iz kalupa.

Ovim trikom ne moraš pokupiti pojedinačne kolačiće i premjestiti ih u lim, nego možeš to raditi dok je folija ili papir za pečenje direktno na limu i ubaciti u pećnicu. Dok se prvi kolačići peku možeš isto ponoviti na novom papiru ili silikonskoj foliji koje samo premjestiš na lim kad je slobodan. Zapravo, možeš peći kolačiće kao na traci, da se slobodno izrazimo. Dakle, ništa ne stoji na putu dobrom iskustvu pečenja.

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0