Life&style
Trik kako otvoriti bocu vina

Otvaranje vinske boce bez vadičepa? Ovaj nevjerojatni trik uključuje peglu za kosu!

  • Otvaranje vinske boce bez vadičepa čini se nemogućom misijom
  • Međutim, ovaj trik čini tu zadaću laganom
  • Potrebna ti je tek jedna stvar koju vjerojatno imaš kod kuće 

Kad god ti zatreba, nema ga: vadičep! Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, više ti ni ne treba! Pogledaj koliko je lako otvoriti bocu vina bez vadičepa.

Lijepa je, ugodna večer s ekipom. Prijatelji su ti gosti, hrana je na stolu. I prije nego što ćete uživati u prvom zalogaju ukusnog obroka, netko će vjerojatno htjeti napuniti čašu vina za zdravicu. Ali, vadičep nije u ladici – možda je na polici? Pa, onda samo trebaš pogledati u ladice. Ali, kao da je začaran – vadičep je nestao! Što sada? Možeš se poslužiti s ovim genijalnim trikom!

Trik: čep se sam olabavi

Umjesto guranja čavala, ključeva ili odvijača u čep, postoji mnogo elegantniji način vađenja čepa iz boce. I još bolja vijest: nije potrebna velika sila! Dakle, ne moraš svom snagom udarati po dnu boce. Čak i ako bi to htjela, jer si toliko iznervirana da ne možeš pronaći taj prokleti vadičep!

Za ovaj trik treba ti nešto što se vjerojatno već nalazi u tvom kupaonskom ormariću: glačalo za kosu! U ovom slučaju, između ne stavljaš pramen kose, nego grlić boce. 

@la.caro

 

♬ Day 'N' Nite - Crookers Remix - Kid Cudi

Time se zagrijava zrak između tekućine i čepa. Kako se topli zrak diže, vrši pritisak na čep dok konačno ne iziđe - i boca vina je otvorena. Ali, boca se ne smije previše zagrijati: srednja temperatura i stalno okretanje boce ključni su za uspjeh.

Budući da se zagrijava samo zrak između tekućine i čepa, vino ostaje lijepo i hladno. Samo treba biti oprezan s jeftinijim vinima: ona su često zatvorena plastičnim čepovima. A kao što svi znamo, plastika se topi kada se zagrije. Ako zatim kapne u piće, plemenita kapljica postaje nepitka.

Možda vas zanima Znaš li kako pravilno otvoriti i servirati pjenušac? Rubrika Life&style Life&style

Naravno, trik funkcionira i sa svim ostalim bocama: pjenušac i šampanjac nisu isključeni. Kao i uvijek, prilikom otvaranja boce drži glavu što dalje od boce. Naime, nikad ne znaš kada će čep odlučiti ostaviti grlo boce i osigurati ti lijepu večer s ekipom...

via GIPHY

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0