Life&style

Sezonski recept: bundeva punjena mljevenim mesom i sirom

  • Bilo za ručak ili večeru: bundeva na tanjuru je ukusno jelo u jesenskim mjesecima
  • Pogledaj ovaj „malo drugačiji recept s bundevom“ 
  • Naime, ovo ukusno jelo, bundeva punjena mljevenim mesom i sirom, zadovoljit će nepce i najvećih gurmana

Jesen je vrijeme bundeva! Umjesto da iz nje uvijek spravljaš ukusnu juhu, u sezonskoj deliciji možeš uživati na druge fenomenalne načine. Što kažeš, na primjer, na punjenu bundevu s mljevenim mesom i sirom? Ako želiš probati ovaj kulinarski užitak, evo brzog i jednostavnog recepta…

Anita Dujić Broadfoot Možda vas zanima Anita Dujić podijelila je recept za savršene sušene rajčice za kojeg su je svi pitali - i vrlo je lagan! Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

• 1 hokaido bundeva (alternativno: nekoliko malih bundeva)

• 350 g mljevenog mesa

• 50 g ribanog sira (npr. planinski sir)

• 1 glavica luka

• 1 žličica soli

• ½ žličice mljevene paprike

• 1 prstohvat papra

• malo čilija

• malo kima

Jesenski recept za prste oblizati: Ovaj prefini rižoto od vrganja s vermutom moraš probati!

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).

2. Operi bundevu, odreži vrh („poklopac“) te žlicom izvadi sve koštice.

3. Nareži luk na komadiće pa pirjaj na malo ulja u tavi dok ne postane proziran. Zatim dodaj preostale sastojke, osim sira i bundeve, te sve poprži.

4. Naizmjence stavljaj mješavinu s mljevenim mesom i sir u bundevu te na kraju zatvori bundevu poklopcem.

5. Stavi bundevu na lim obložen papirom za pečenje te peci na srednjoj rešetki oko 30 minuta. Zatim posluži jelo dok je još toplo.

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0