Life&style

Šest odličnih ideja za skladištenje u kuhinji koje ćemo rado ukrasti iz vrhunskih restorana

  • Iskustvo kuhanja svakog obroka kod kuće vjerojatno je usavršilo tvoje kulinarske vještine i pojednostavilo kupovinu, ali problemi sa skladištenjem uvijek ostaju 
  • Kako bi svoju kuhinju učinila učinkovitom kao što si i ti, dobro je ukrasti pokoju ideju iz restorana
  • Postoje neke metode koje bi ti jako dobro došle u tvojoj kuhinji

"Ako imate nešto što redovito upotrebljavate, učinite to jednostavnim za pronalazak. Ako je na čuvanju, provjerite je li sigurno tamo. Ovo zvuči jednostavno, ali iznenadili biste se. Kuhinje posjeduju mističnu sposobnost da progutaju dijelove opreme neposredno prije nego što vam zatrebaju", kaže Monty Koludrovic, nagrađivani kuhar, a ovo nam zvuči itekako poznato. Zato slijedi ovih šest savjeta restorana kako bi iskoristila sav potencijal svoje kuhinje.

Spremaj hranu u plastične posude

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Nebrojeni su načini kako iskoristiti prozirne plastične posude koje često vidiš složene u restoranima. Visoke su savršene za veće količine zaliha, dok one niže mogu čuvati tjesteninu i začine. Kao što dobro znaš, unaprijed pripremljena hrana je važan dio organizacije, a spremanje pripreme hrane u lako uočljive posude trebalo bi tipomoći. Najbolji dio? Ovi su poklopci zamjenjivi, tako da ne moraš brinuti ako ti poklopac zaluta. 

6 pogrešaka koje obavezno treba izbjeći prilikom dizajniranja kuhinje otvorenog tipa, otkriva profesionalac

Označi sve što spremaš u hladnjak i zamrzivač

Znaš onaj ukusni umak od rajčice koji si napravila maloprije? Njegovi ostaci sada stoje u hladnjaku i ne možeš točno reći je li još uvijek dobar ili ne. To se nikad ne bi dogodilo u restoranu - i to s dobrim razlogom. Svi su sastojci odmah označeni, što olakšava svakome da vidi što je još svježe, a što više nije ukusno. Stekni naviku na traku zapisivati ​​sadržaj ostataka i uključiti datum. To je brz i jeftin način održavanja čistoće u hladnjaku.

Možda vas zanima Dok traži novi dom u Istri Ella već zna kako će izgledati njezina kuhinja, pogledaj Rubrika Stars Stars

 

Upotrijebi klupu za sjedenje kako bi maksimizirala prostor

Vjerojatno su dva razloga zbog kojih su klupice klasičan dio namještaja blagovaonice: na njima može sjediti više ljudi i jednostavno je praktičnije od pojedinačnih stolica. Ako tvoja kuhinja ima kutak za doručak, razmotri mogućnosti izrade klupe po mjeri. Ova opcija pruža mogućnost dodavanja spremišta ispod klupe, koja također služi i za pohranu, primjerice jastuka. 

Možda vas zanima Gwyneth Paltrow pokazala svoju kuhinju, a jedan detalj je apsolutni favorit kojeg možeš kopirati i ti Rubrika Stars Stars

Stvori zone za protok

Restorani brzo poslužuju hranu jer svi na liniji znaju svoje mjesto. I premda nitko ne bi trebao očekivati ​​obrok na stolu za otprilike 12 minuta, trebala bi se moći nesmetano kretati po prostoriji. Sav pribor, šalice i tanjuri trebaju imati mjesto u istom prostoru tvoje kuhinje i biti odvojeni od područja s velikim prometom poput hladnjaka, pećnice ili čak mikrovalne pećnice. Spremi uređaje koje ne koristiš često u spremište ili u ormar koji ti ne smeta.

 

Dodaj police svugdje gdje ti odgovara

Ako si ikada radila u restoranu ili samo zavirila, onda si vjerojatno primijetila da nijedan prostor ne stoji neiskorišten. Police se protežu iznad i ispod radnih ploha. Ako imaš smočnicu, imaj na umu ovaj dizajn: Predmete koje najčešće koristiš stavi u razinu očiju, najteže predmete ispod i posebne predmete iznad. Ako nemaš smočnicu, dodaj otvorene police na prazan zid - za svakodnevne predmete poput tanjura i šalica - ili stavi pomoćna kuhinjska kolica pokraj male radne površine. 

 

Osiguraj prostor za rupičastu ploču

Postoji razlog zašto je Julia Child koristila prilagođeni rupičastu ploču (pegboard) u svojoj poznatoj kuhinji. Kad su joj lonci koje najčešće koristi bili na dohvat ruke, bilo je lakše odabrati koji joj predmeti trebaju kada je u žurbi. Poslušajte njezin savjet i instalirajte pločicu za sve, od lonaca i tava do kutlača i lopatica. Ako nemaš mjesta za pegboard, odluči se za jednu šinu ispod gornjih ormarića kako bi svoje omiljene predmete objesili o kuke.

Isprobaj neke od ovih savjeta restorana kako bi si uvelike olakšala organizaciju i pripremu najdražih specijaliteta. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0