Life&style
Serija Obliterated

Seriju 'Mrtvi pijani' o timu specijalaca opisuju kao mješavinu 'Mamurluka' i akcijskih filmova iz 90-ih

  • Tvorci popularne Netflixove serije 'Cobra Kai' snimili su novu akcijsku seriju o otkvačenom timu za specijalne operacije 
  • U seriji 'Mrtvi pijani' ('Obliterated') tim se bori protiv (vlastitih) alkoholizma i poroka, ali i trgovaca oružjem u Las Vegasu
  • Kritičari seriju nazivaju 'mješavinom Mamurluka i akcijskog filma 90-ih' - dobar opis da saznaš je li za tebe

Nove Netflixova serija 'Obliterated', od 'Cobra Kai' kreatorskog trija Jona Hurwitza, Haydena Schlossberga i Josha Healda upravo je sletjela na Netflix. Što se tiče Netflixovih akcijskih komedija, 'Obliterated' je puno dosljednije zabavniji od 'FUBARA'. Potonja serija oslanjala se na Arnolda Schwarzeneggera kao mega zvijezdu te na opći zamah pripovijedanja kako bi pokrila nedostatak humora i šarma, dok se 'Oblitered' oslanja na humor i šarm kako bi pokrilo svoju ograničenu snagu zvijezda s hollywoodske  A-liste i opći nedostatak narativnog zamaha.

Na početku serije se upoznajemo s elitnom udarnom postrojbom koja pokušava raskinuti dogovor o nuklearnom oružju koje bi moglo uništiti Las Vegas. Tim predvodi Ava (Shelley Hennig), agentica CIA-e, koja pati od nedavne osobne traume. Ona je briljantni um, dok je Navy SEAL Chad McKnight (Nick Zano) snaga. 

Tim uključuje super snajperisticu Angelu (Paola Lázaro), super vojnika Trunka (Terrence Terrell), super hakericu Mayu (Kimi Rutledge), pilota zračnih snaga Paula (Eugene Kim) i pomalo poremećenog bombaša Hagertyja (C. Thomas Howell). Svi oni imaju razne tajne i psihološke probleme, ali unutar prve 22 minute pilota 'Obliterateda', uhvatili su ruskog trgovca oružjem Ivana Koslova (Costa Ronin) i osigurali kovčeg s nuklearnom bombom. Nakon šestomjesečne operacije, odlučuju da imaju pravo na divlju i ludu slavljeničku zabavu na račun Ujaka Sama. Pije se, gutaju se gljive, drogira se i donose se upitni seksualni izbori.

Možda vas zanima 'A Nearly Normal Family' zasjela je prvo mjesto Netflixove ljestvice serija – je li doista toliko dobra? Rubrika Life&style Life&style

Samo jedan problem: Bomba koju su izvadili i razoružali bila je mamac. Prava bomba je još uvijek vani u Las Vegasu i trebala bi eksplodirati u 9 sati, s dovoljno snage da uništi Sin City.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija Obliterated

OK, zapravo su dva problema, jer je jedini tim na terenu u Vegasu, jedini tim sa znanjem i sposobnostima da zaustavi ovu drugu bombu, Avin tim. A oni su 'razbijeni'… Sudbina Las Vegasa, dakle, ovisi o ekipi akcijskih heroja koji su pijani, napušeni i općenito i kolektivno posrnuli. U nekim slučajevima, zapravo, učinci stvari koje su konzumirali nisu ni počeli djelovati, tako da će se stvari pogoršati prije nego što postanu bolje.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija Obliterated

Prava priča je možda ipak malo tanka je i nedostaje tradicionalna napeta, triler eskalacija. Unatoč tempiranoj bombi u srcu serije, nikada ne postoji ona vrsta rastuće napetosti koju očekujemo jer bi, teoretski, milijuni ljudi mogli nestati ako naši junaci ne uspiju. 'Obliterated' se ne čini velikim i skupim projektom, usprkos fancy lokacijama u Las Vegasu. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija Obliterated

 'Oblitered' je stilom blizak 90-ima i prva sezona serije mogla bi biti vrlo uspješna. Možda bi se u drugoj sezoni ova i serija 'FUBAR' mogle udružiti? Natjerati tim 'FUBAR-a' da kreira zaplet te 'posudi' Schwarzeneggera, a tim 'Oblterateda' pustiti da učini sve ostalo?

Serija 'Kruna' Možda vas zanima Ljubavna priča Lady Di i Dodija Fayeda: što je točno, a što krivo prikazano u 'Kruni'? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super