Life&style
Serija 'The Doll Factory'

Serija 'The Doll Factory' nova je povijesna drama o osnaživanju žena, koju jedva čekamo

  • Ženska seksualnost, osnaživanje žena kroz umjetnost i pogled na patrijarhat kroz prizmu 1800-ih… Zvuči dobro, zar ne?
  • Povrh toga, u 'The Doll Factory' glume i poznata lica iz 'Spolnog odgoja' i 'Derry Girls'
  • Donosimo sve što znamo o ovoj novoj povijesnoj seriji

Zašto volimo povijesne serije? Prekrasna odjeća, povijesni detalji i iznad svega, eskapizam. 'The Doll Factory' najnovija je TV serija puna zvijezda koja nam donosi sve to, a i više.

Serija je snimana u Dublinu i okolici, a šest dijelova smješteno je u Londonu 1851. godine tijekom Velike izložbe, prve velike međunarodne izložbe koja se održala u Hyde Parku. Ipak, serija namjerava istražiti puno više od umjetnosti – prema onome što do sada znamo, pokriva žensku seksualnost, osnaživanje kroz umjetnost i pogled na patrijarhat kroz prizmu 1800-ih. Doista uvjerljive stvari…

 | Autor: Buccaneer TV Buccaneer TV Foto: Buccaneer TV

Radnja serije

Temeljena na istoimenom romanu Elizabeth Macneal, serija prati Iris, koja slika lutke za život sa svojom sestrom blizankom. Ali ono što ona doista želi jest biti prava umjetnica, jer provodi noći slikajući se gola na vlastitim platnima.

Serija 'Odvjetnik iz Lincolna' Možda vas zanima 'Odvjetnik iz Lincolna' dobiva i 3. sezonu: Tko će pojaviti (i tko neće) u hit seriji Rubrika Life&style Life&style

Kad upozna prerafaelitskog umjetnika po imenu Louis Frost, sklope dogovor da će je naučiti kako profesionalno slikati, a ona će mu biti model. Ono što slijedi je unutarnja bitka, jer Iris zna da će, ako pristane na ovaj dogovor, napustiti svoju sestru i krenuti u nepoznato. Računa i s patrijarhalnošću (naravno) i propituje vlastitu seksualnost. Uz sve te zagonetke upoznaje i majstora taksidermije (prepariranja) po imenu Silas, koji razvija prilično zlokobnu opsjednutost njome.

 | Autor: Buccaneer TV Buccaneer TV Foto: Buccaneer TV

Glumačka postava

Glumica Esme Creed-Miles glumit će glavnu junakinju Iris, dok će zvijezda 'spolnog odogoja' Mirren Mack glumiti njenu sestru blizanku Rose. Silasa glumi irski glumac Éanna Hardwicke, koji je možda najpoznatiji po ulozi Roba Hegartyja u TV adaptaciji 'Normal People' Sally Rooney.

George Webster glumit će Louisa Frosta, dok će se također pojaviti zvijezda 'Derry Girls' Saoirse Monica Jackson, uz Nell Hudson, Pippu Haywood, Freddyja Cartera i Jima Caesara. Tu je i sjajna Reece Kenwyne-Mpudzi.

 | Autor: Paramount + Paramount + Foto: Paramount +

Još nemamo točan datum izlaska serije, ali izvješća kažu da će se, za početak, pojaviti na Paramountu+ ove jeseni, a neki mediji kažu da će to biti negdje ovog mjeseca. Nažalost, službeni trailer još nije izišao.

Serija 'Fargo' Možda vas zanima Još jedna sezona ubojstava i kaosa na uspavanom, snježnom Srednjem zapadu: što znamo o 5. sezoni 'Farga' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Buccaneer TV

Komentari 0