Life&style
Serija 'Odvjetnik iz Lincolna'

'Odvjetnik iz Lincolna' dobiva i 3. sezonu: Tko će pojaviti (i tko neće) u hit seriji

  • Sve je nedavno razveselila vijest da će hit serija 'Odvjetnik iz Lincolna' dobiti svoju 3. sezonu 
  • Netflixova originalna odvjetnička serija objavila je posljednji dio 2. sezone 3. kolovoza 2023., koja je završila s kompliciranim sudskim slučajem punom zavrzlama, koji je dovoljno zadovoljio publiku da se serija dugo zadrži na top 10 na Netflixovoj ljestvici
  • Uspjeh 2. sezone doveo je do ubrzanog pripremanja 3. sezone, a otkrit ćemo ti tko će se sve pojaviti u novoj sezoni, ali i tko (možda?) neće

Serija 'Odvjetnik iz Lincolna' prati život i karijeru Mickeyja Hallera, odvjetnika za kaznena djela koji radi iz svog automobila, Lincoln Town Cara. 'Lincoln Lawyer', u originalu, započeo je kao serijal romana koji je napisao Michael Connelly. Njegova prva ekranizacija bio je igrani film iz 2011. s Matthewom McConaugheyjem u glavnoj ulozi. 

Netflixova serija najnovija je adaptacija, sa svakom sezonom koja prati priču otprilike jednog romana, premda redoslijed epizoda serije i romana nije baš u potpunosti dosljedan. Kao što je najavljeno u finalu druge sezone, treća sezona temeljit će se na događajima iz četvrtog romana serije, 'The Gods of Guilt' ('Bogovi krivnje').

Premda još nema službenog datuma izlaska  3. sezone serije, nikad nije prerano da pogledamo tko je tko u glumačkoj ekipi, osobito kad je riječ o toliko talentiranih glumaca.

Manuel Garcia-Rulfo kao Mickey Haller

Meksički glumac Manuel Garcia-Rulfo vraća se na vozačko sjedalo (dobro, ne doslovno, jer njegov lik, Mickeyja Hallera, obično vozi vozač(ica)). Publika je posljednji put vidjela Mickeya u vrlo emotivnom trenutku na kraju druge sezone. Slučaj na kojem je radio cijelu sezonu nije bio crno-bijeli, a presudom pravda nije zadovoljena. Za njegovu klijenticu, vlasnicu restorana Lisu Trammell (glumi ju Lana Parrilla), dokazano je da nije kriva za ubojstvo mogula nekretnina Mitchella Bonduranta (glumi ga Clint Carmichael), ali ostaje misterij tko je zapravo ubio Bonduranta.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, Manuel Garcia-Rulfo

Ali, Mickey Haller ne misli da je to misterij koji treba riješiti. Čak i da želi, njegova se pozornost brzo usmjeri na sljedeći slučaj, a ovaj put je osobni. U posljednjim trenucima finala druge sezone, posjećuje mrtvačnicu kako bi pronašao tijelo svoje bivše klijentice Giselle Dallinger, poznate kao Gloria Dayton, poznata i kao Glory Days (koju glumi Fiona Rene). U 3. sezoni Mickey mora pažljivo osmisliti kako razriješiti ovaj slučaj, a istovremeno se pomiriti s činjenicom da je upravo on možda potaknuo događajae koji su uzrokovali Glorijinu smrt.

Manuel Garcia-Rulfo može se pohvaliti raznolikim životopisom koji obuhvaća različite žanrove, stječući priznanje u produkcijama na engleskom i španjolskom jeziku. Premda je njegova glavna uloga u 'Odvjetniku iz Lincolna' njegov najznačajniji TV pothvat, to nije njegov prvi izlet u svijet odvjetničke drame. Prethodno je imao ulogu kao Gabriel Ortega u 'Golijatu', u kojem je glumio i Billy Bob Thornton. Osim toga, njegov portret Narcisa Menendeza u 'Od sumraka do zore: Serija', televizijskoj adaptaciji kultnog klasika Roberta Rodrigueza, dodaje još jedno značajno postignuće njegovoj televizijskoj karijeri.

Što se tiče dugometražnih filmova, najpoznatiji je po svom radu u akcijskom vesternu iz 2016. godine, 'Sedmorica veličanstvenih', koji je bio remake istoimenog klasičnog filma iz 1960., koji je pak bio reimaginacija filma Akire Kurosawe. 

Serija 'Feud: Capote Vs The Swans' Možda vas zanima Demi Moore, Naomi Watts i Chloë Sevigny su neprepoznatljive na fotografijama iz serije 'Feud: Capote Vs The Swans' Rubrika Life&style Life&style

Becki Newton kao Lorna Crane

Unatoč tome što je to njegova bivša žena, i to druga bivša žena, Mickey i Lorna još uvijek imaju blizak odnos, premda je sada strogo profesionalan. Radi kao njegova pomoćna pravnica i voditeljica ureda, što se čini suvišnim poslom jer Mickey obično radi na stražnjem sjedalu svog Lincolna, kao što i naslov serije sugerira. Šalu na stranu, dvoje bivših ljubavnika nema zle volje jedno prema drugome, a ovo međusobno poštovanje dokazuje činjenica da je Lorna sada u vezi s Mickeyjevim ključnim istražiteljem, Ciscom.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, Becki Newton

Becki Newton je američka glumica koja je prvi put stekla priznanje kao kultna pomodna i samoživa asistentica Amanda Tanen u popularnoj TV seriji 'Ružna Betty'. Newton je glumila likove u mnogim sitcomima poput 'The Goodwin Games', 'Kako sam upoznao vašu majku' i 'Razvod'.

Angus Sampson kao Dennis 'Cisco' Wojciechowski

Cisco je Mickeyjev ključni istražitelj (da, onaj zaljubljen u Mickyjevu drugu bivšu ženu ), čije jedinstvene vještine proizlaze iz iskustva s obje strane zakona. Može se uhvatiti u koštac s danom punim složene pravne papirologije, dok mu prošlost bivšeg člana motociklističke bande daje perspektivu kakvu Mickey nema.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, Angus Sampson

Glumac Angus Sampson ima gotovo jednako ludu prošlost kao i njegov lik, s više od 100 IMDb stavki koje se vežu uz njegovo ime jer je radio kao pisac, redatelj i producent, uz posao glumca. Filmske uloge uključuju rad istražitelja natprirodnog Tuckera Crofta u franšizi 'Podmuklo'. Igrao je uloge u mnogim serijama, ali je najpoznatiji po ulozi Beara Gerhardta u 2. sezoni 'Farga'.

Jazz Raycole kao Izzy Letts

Izzy Letts je plesačica i još jedan vrijedan član Mickeyjeva tima. Počela je kao njegova klijentica i njih dvoje su se zbližili zbog prijašnje ovisnosti o lijekovima protiv bolova. Premda ima snove o otvaranju vlastitog plesnog studija, postoji mnogo pravaca kojim bi njezin lik mogao otići u sezoni 3. sezoni. S Alexom Grantom (glumi ga Michael Goorjian), koji predstavlja opasnu prijetnju Mickeyu i njegovom timu, Izzy bi mogla igrati značajniju ulogu sljedeće sezone. Ili bi mogla dobiti 'sretan kraj'. U svakom slučaju, publika je želi opet vidjeti, češće.

 | Autor: Netflix Netflix Fotoi: Netflix, Jazz Raycole

Kao i njezin lik, Jazz Raycole također je plesačica, rođena u obitelji koja je posjedovala plesni studio. Ima više od dva desetljeća televizijskih nastupa, a najpoznatija je po svojoj ranoj ulozi Claire Kyle u sitcomu 'My Wife and Kids' tijekom prve sezone. Također se kratko, ali ikonično, pojavila kao Stanleyeva kći u seriji 'U uredu'.

Yaya DaCosta kao Andrea Freemann

Andrea je bila novo lice u 2. sezoni, a služila je pravdi dok se sukobljavala u sudnici s Mickeyjem. Sve do druge sezone, Andrea nikada nije izgubila sudski spor protiv Mickeya. Vidjela ga je u dovoljno slučajeva da zna njegove prednosti i slabosti, što koristi u svoju korist. Da stvar bude još gora, Andrea je bliska prijateljica s Maggie, Mickeyjevom prvom bivšom ženom, što joj potencijalno daje neslužbene insajderske informacije.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, Yaya DaCosta

Yaya DaCosta jednako je moćna u stvarnom životu kao što je njezin lik na ekranu. Prvi put je ušla u TV svijet kao drugoplasirana u trećem ciklusu 'Američkog top modela'. Unatoč tome što nije odnijela pobjedu, postala je uspješan model radeći s brendovima kao što su 'Garnier', 'Sephora 'i 'Tom Ford'. Pojavljivala se u serijama 'Chicago Med', 'Dr. House' i 'Ružna Betty' (što je njezina druga suradnja s kolegicom Becki Newton), a najviše je hvaljena za ulogu Whitney Houston u Lifetime TV filmu 'Whitney', koji je bio redateljski debi Angele Bassett.

Hoće li se Neve Campbell vratiti u 3. sezoni?

Neve Campbell, koja glumi Maggie McPherson, tužiteljicu i Mickeyjevu prvu bivšu ženu, najvjerojatnije se neće pojaviti u 3. sezoni 'Odvjetnika iz Lincolna'. Premda nije objavljena njezina službena izjava, postoji više razloga koji bi mogli objasniti njezin izostanak.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, Neve Campbell i Manuel Garcia-Rulfo

Najlogičniji je to što se ne pojavljuje u romanu 'Bogovi krivnje' na kojem se sezona temelji. Četvrti roman u serijalu, Mickeya uvlači u slučaj koji je osobniji nego ikoji prije. Premda Maggie nije relevantna za priču, ponovno se pojavljuje u kasnijim romanima, tako da se nadamo da njezin oproštaj nije trajan. Međutim, poznato je da su scenaristi serije uzimali neke kreativne slobode kako bi bolje prilagodili izvornu priču seriji, tako da je moguće da bi ona mogla igrati eventualno neku manju ulogu.

Bez obzira moguće preskakanje 3. sezone, Maggie igra središnju ulogu u događajima budućih romana i Mickeyjevom konačnom završetku igre, pa se obožavatelji mogu nadati da će se vratiti.

Premda nije objavljen trailer, Netflix je obožavateljima dao kratak uvid u novu sezonu.

Serija 'Fargo' Možda vas zanima Još jedna sezona ubojstava i kaosa na uspavanom, snježnom Srednjem zapadu: što znamo o 5. sezoni 'Farga' Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Netflix

Komentari 0