Life&style
Serija 'Feud: Capote Vs The Swans'

Demi Moore, Naomi Watts i Chloë Sevigny su neprepoznatljive na fotografijama iz serije 'Feud: Capote Vs The Swans'

  • 'Feud' se vraća s glamuroznim skandalom koji je potresao visoko društvo Manhattana 1970-ih godina
  • Vraća se šest godina nakon što je dramska antologijska serija Ryana Murphyja debitirala s Emmyjem nagrađenim 'Bette i Joan'
  • Sada će se na male ekrane prenijeti istinita priča o piscu Trumanu Capoteu i njegovom užem društvenom krugu, koje je nazvao svojim 'labudovima', a pojavile su se i prve veličanstvene fotografije

Nakon otkazanog ponovnog pokretanja 'Tračerice', postoji još jedna sjajna priča o manhattanskoj eliti, dugo odgađani drugi dio antologijske serije 'Feud' koju je producirao Ryan Murphy. Njegov fokus ovog puta? Istinita priča o Trumanu Capoteu i njegovom društvu koje je nazivao svojim 'labudovima'.

Još u travnju 2022. je u medijima izišla vijest da će nastavak prve sezone serije 'Feud: Bette and Joan' – priča o jezivom rivalstvu između hollywoodskih legendi Bette Davis i Joan Crawford, koje glume Susan Sarandon i Jessica Lange – nositi naslov 'Feud: Capote's Woman' (kasnije je promijenjeno u 'Feud: Capote vs the Swans').

 | Autor: FX/Pari Dukovic FX/Pari Dukovic Foto: 'FX/Pari Dukovic, Tom Hollander kao Truman Capote

Glavnu ulogu nevjerojatno glamurozne Babe Paley, jedne od Capoteovih najbližih prijateljica i supruge osnivača CBS-a Williama S. Paleya, preuzet će sjajna Naomi Watts. U međuvremenu, Gus Van Sant je postavljen za redatelja, a dvostruki finalist Pulitzerove nagrade Jon Robin Baitz napisat će svih osam epizoda, crpeći inspiraciju iz bestselera Laurencea Leamera, 'Capote's Woman: A True Story of Love, Betrayal and a Swan Song for an Era'.  

 | Autor: FX/Pari Dukovic FX/Pari Dukovic Foto: 'FX/Pari Dukovic, Diane Lane kao Slim Keith

Zatim je 17. kolovoza došla vijest da je serija pronašla i svog Capotea: Tom Hollander iz 'Ponosa i predrasuda' i 'Bijelog lotosa' preuzeo je ulogu plodnog romanopisca, koji je postao izopćenik kad je objavio priču koja je razotkrila šokantne tajne svojih najmoćnijih prijatelja. Tko će se još pojaviti u seriji? Vječna New York it-girl Chloë Sevigny, kao C.Z. Guest, djevojka s naslovnica i muza Andyja Warhola i Salvadora Dalíja; Diane Lane kao Slim Keith, bivša žena Howarda Hawksa koja je zaslužna za otkrivanje Lauren Bacall; Calista Flockhart kao Lee Radziwill, blistava mlađa sestra Jackie Kennedy koja se udala za poljskog princa; Molly Ringwald, kao druga žena Johnnyja Carsona Joanne Carson; Chris Chalk kao poznati pisac James Baldwin; Ella Beatty kao Kerry O'Shea, kći Capoteovog ljubavnika Johna O'Shea.

 | Autor: FX/Pari Dukovic FX/Pari Dukovic Foto: 'FX/Pari Dukovic; Chloë Sevigny as C.Z. Guest

Ovi likovi bili su u Capoteovom blistavom društvenom krugu kada je postao član visokog društva nakon objavljivanja 'In Cold Blood'. Međutim, njegov sljedeći roman, nedovršene 'Answeered Prayers', pokazat će se manje popularnim među njegovim poznanicima: to je skandalozna priča koja je minirala njihove živote. Kad se 1975. godine u Esquireu pojavilo jedno poglavlje, 'La Côte Basque, 1965.', bilo je jasno da su njegovi likovi slabo prikrivene verzije Capoteovih prijatelja, od kojih su neki bili u izvanbračnim vezama, a jedna od njih je ustrijelila svog muža. (potonju, bivšu showgirl Ann Woodward, glumit će nitko drugi do Demi Moore) Dolazi do masovnog egzodusa takozvanih 'labudova' i gotovo potpune društvene izolacije za spisatelja.

Serija 'Fargo' Možda vas zanima Još jedna sezona ubojstava i kaosa na uspavanom, snježnom Srednjem zapadu: što znamo o 5. sezoni 'Farga' Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: FX/Pari Dukovic FX/Pari Dukovic Foto: 'FX/Pari Dukovic; Calista Flockhart kao Lee Radziwill

Miniserija će započeti u 1970-ima i završiti Capoteovom smrću 1984. godine, kao posljedicom bolesti jetre komplicirane flebitisom i trovanjem drogama u dobi od 59 godina. Snimanje je počelo u New Yorku prošle jeseni, nekoliko fotografija koje oduševljavaju sa seta pojavio se u siječnju, a sada je otkriven prvi veličanstveni set fotografija koji prikazuje glumačku fenomenalnu postavu.

 | Autor: FX/Pari Dukovic FX/Pari Dukovic Foto: 'FX/Pari Dukovic; Demi Moore as Ann Woodward

Harry Potter Možda vas zanima 'Harry Potter' vraća se kao serija, a ovi će glumci preuzeti uloge Harryja, Hermione i Rona Rubrika Life&style Life&style
Photo: FX/Pari Dukovic

Komentari 0