Life&style
Ripley

Serija 'Ripley' počela se prikazivati na Netflixu, evo što možeš očekivati

  • Na Netflix je 4. travnja stigla dugo očekivana serija nastala na temelju knjige Patricije Highsmith iz 1955. godine , 'Talentirani gospodin Ripley'
  • Ova serija toliko je zarazno dobra da bi te mogla natjerati na maratonsko gledanje  
  • Evo što sve možeš očekivati od serije 'Ripley', sa zvijezdom 'Fleabaga', Andrewom Scottom, u glavnoj ulozi

Nova crno-bijela miniserija „Ripley“ počela se prikazivati na Netflixu 4. travnja. Riječ je o novoj adaptaciji svjetski poznatog romana „Talentirani gospodin Ripley“ Patricije Highsmith (1921.-1995.), a glavnu ulogu Toma Ripleya tumači markantni irski glumac Andrew Scott (47). 

Radnja serije

U New Yorku ranih 1960-ih, sitni kriminalac Tom Ripley (Scott) bavi se raznim prijevarama kada neočekivano dobije zadatak: Ripley bi trebao dovesti bogatog nasljednika Dickieja Greenleafa (Johnny Flynn) natrag u SAD sa njegovog beskrajnog odmora u Italiji. Svi troškovi putovanja u Europu bit će mu namireni.

Ali kad jednom stigne u Italiju, Ripley zavoli sofisticirani luksuzni životni stil Greenleafa. Ripley se smješta kod njega i njegove djevojke, spisateljice Marge Sherwood (Dakota Fanning), te ne želi više otići. Međutim, kad se čini da bogati Greenleaf postupno gubi interes za svog gosta, a Ripley se suočava s nadolazećim problemima, dolazi do katastrofe.

 | Autor: Netflix Netflix

Glumačka postava i ekipa iza serije

Nova Netflixova triler serija „Ripley“ ima impresivnu glumačku postavu. Osim glavnog glumca Scotta, pred kamerama se pojavljuju i Dakota Fanning te Johnny Flynn, poznati iz Netflixove serije „The Alienist“. 

Hollywoodski veteran Steven Zaillian producent je te je režirao svih osam epizoda serije. Dobitnik Oscara kreirao je HBO-ovu miniseriju „Kobna noć“, a prethodno je napisao scenarije za moderne filmske klasike kao što su filmovi Davida Finchera „Muškarci koji mrze žene“, „Američki gangster“ s Denzelom Washingtonom i „Schindlerova lista“.

Možda vas zanima 'Seks i grad', film o princu Andrewu i brojni drugi noviteti koji dolaze na Netflix u travnju Rubrika Life&style Life&style

Zanimljive činjenice o 'Ripleyju'

Roman „Talentirani gospodin Ripley“ objavljen je 1955. godine i nekoliko je puta adaptiran za kino i TV. Najpoznatija je vjerojatno verzija Anthonyja Minghelle (1954.-2008.) iz 1999. godine u kojoj glavne uloge tumače Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow.

Nova Netflixova serija zamišljena je kao miniserija, ali bi se ipak mogla nastaviti ako bude uspješna. Materijala za nastavke ima dovoljno, budući da je autorica Highsmith vratila Toma Ripleyja u ukupno četiri nova romana.

 | Autor: Netflix Netflix

Evo što možemo očekivati od serije

Kriminalistička serija „Ripley“ nudi izvrsno odglumljenu karakternu dramu u kojoj posebno oduševljava glavni glumac Andrew Scott. Živopisno utjelovljuje tajanstvenog glavnog lika, koji zapravo ne pripada ni u kakvo društvo te, kao rezultat svojih postupaka, mora se pretvarati da je bolji te ispred svih oko sebe.

Fantastično je i južnotalijansko okruženje, koje je sjajno postavio redatelj Zaillian. Svatko tko je već putovao u regiju oko Napulja, Positana i Amalfijske obale, prepoznat će puno poznatih stvari u novoj Netflixovoj seriji, uz obilje zadivljujućih boja iz 1960-ih.

Miniserija se usko temelji na zapletu romana, a tvorac serije Zaillian inscenira dobro poznate scene, poput Ripleyevog prvog ubojstva s gotovo mučnom sporošću. Ponekad pojedinačne sekvence traju dulje nego što se čini potrebnim, što omogućuje seriji da razvije gotovo hipnotičku privlačnost.

Uvod u anatomiju Možda vas zanima Službeno je: Snimat će se 21. sezona omiljene serije 'Uvod u anatomiju' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0