Life&style 20. rujna 2022.

Savršeno uvjerljiva foto galerija: Ovako bi danas izgledale slavne zvijezde koje su nas prerano napustile

Instagram @princesdianaa.
  • Ako ste se ikada zapitali kako bi danas izgledale neke slavne osobe da nisu preminule prerano, sada znamo odgovor na to pitanje - barem za neke
  • Fotograf Alper Yesiltas je pomoću umjetne inteligencije i raznih aplikacija napravio portrete poznatih osoba koje više nisu među nama i pokušao dočarati kako bi izgledale danas
  • Među njima su princeza Diana, John Lennon, Kurt Cobain i mnogi drugi

Mnoge slavne osobe neočekivano su nas napustile, mnogo prije nego što su doživjele duboku starost. Često se znamo zapitati kako bi izgledale naše omiljene zvijezde da su imali prilike ostariti? E pa, čini se da o to,me više ne moramo razmišljati. Uz pomoć AI tehnologije, fotograf i odvjetnik Alper Yesiltas kreirao je seriju fotografija pod nazivom 'Kao da se ništa nije dogodilo' (As If Nothing Happened) koja naizgled vraća u život ikone pop kulture. Slavne osobe, uključujući Heatha Ledgera, Freddieja Mercuryja i Kurta Cobaina, ostarjele su na način koji se čini iznimno uvjerljivim. Generirani portreti izgledaju toliko realno i uvjerljivo da bi na trenutak mogli zaboraviti kako već dugo nisu s nama.

Možda vas zanima... Sophia Loren slavi 88. rođendan: Životna priča velike talijanske dive i ikone stila kao vječna inspiracija Rubrika Stars Stars

Yesiltas je uzbuđen mogućnostima i potencijalom umjetne inteligencije. Vjeruje da se uz nju "sve što se može zamisliti može prikazati stvarnim", i to ga je inspiriralo da počne eksperimentirati s AI. "Kada sam počeo petljati s tehnologijom", kaže za My Modern Met, "vidio sam što mogu učiniti i razmišljao o tome što bi me učinilo najsretnijim: želio sam ponovno ispred sebe vidjeti neke od ljudi koji su mi nedostajali." Tako je nastao 'Kao da se ništa nije dogodilo'.

Pogledaj kako je Yesiltas vratio u život neke od omiljenih slavnih osoba (baš kao da se ništa nije dogodilo). 

Princeza Diana

Freddie Mercury

Yesiltas koristi različite softvere za izradu svojih slika, u rasponu od Reminija, AI pojačivača fotografija, do programa za uređivanje fotografija uključujući Lightroom i VSCO. Svi oni imaju svoju funkciju u procesu stvaranje portreta koji se njemu čini "stvarnim" - kao da je osoba nadmašila našu maštu i sada postoji u stvarnom svijetu. Ovo nije jednostavan proces, niti je brz - ali rezultati su fascinantni.

John Lennon

Slavne osobe ostarjele su na način koji se čini iznimno uvjerljivim.

Heath Ledger

 | Autor: Instagram @alperyesiltas Instagram @alperyesiltas Heath Ledger

Gdje je danas Meg Ryan: Život 'holivudske slatkice' drastično je drugačiji izvan svijeta glume

Jimi Hendrix

 | Autor: Instagram @alperyesiltas Instagram @alperyesiltas Jimi Hendrix

Kurt Cobain

 | Autor: Instagram @alperyesiltas Instagram @alperyesiltas Kurt Cobain

Michael Jackson

Elvis Presley

 | Autor: Instagram @alperyesiltas Instagram @alperyesiltas Elvis Presley

Tupac Shakur

Naravno, teško je predvidjeti kako bi netko izgledao obzirom na način života koji osoba vodi, ali ovakvima kakve ih vidi Alper Yesiltas bi ih svakako voljeli zamišljati.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Da steta tuzno sta nisu vise s nama