Life&style

Savršeno uvjerljivi portreti: Ovako bi danas izgledale slavne zvijezde koje su nas prerano napustile

Mnoge slavne osobe neočekivano su nas napustile, mnogo prije nego što su doživjele duboku starost. Često se znamo zapitati kako bi izgledale naše omiljene zvijezde da su imali prilike ostariti? E pa, čini se da o to,me više ne moramo razmišljati. Uz pomoć AI tehnologije, fotograf i odvjetnik Alper Yesiltas kreirao je seriju fotografija pod nazivom 'Kao da se ništa nije dogodilo' (As If Nothing Happened) koja naizgled vraća u život ikone pop kulture. Slavne osobe, uključujući Heatha Ledgera, Freddieja Mercuryja i Kurta Cobaina, ostarjele su na način koji se čini iznimno uvjerljivim. Generirani portreti izgledaju toliko realno i uvjerljivo da bi na trenutak mogli zaboraviti kako već dugo nisu s nama.

 

Yesiltas je uzbuđen mogućnostima i potencijalom umjetne inteligencije. Vjeruje da se uz nju "sve što se može zamisliti može prikazati stvarnim", i to ga je inspiriralo da počne eksperimentirati s AI. "Kada sam počeo petljati s tehnologijom", kaže za My Modern Met, "vidio sam što mogu učiniti i razmišljao o tome što bi me učinilo najsretnijim: želio sam ponovno ispred sebe vidjeti neke od ljudi koji su mi nedostajali." Tako je nastao 'Kao da se ništa nije dogodilo'.

Pogledaj kako je Yesiltas vratio u život neke od omiljenih slavnih osoba (baš kao da se ništa nije dogodilo). 

Princeza Diana

Freddie Mercury

Yesiltas koristi različite softvere za izradu svojih slika, u rasponu od Reminija, AI pojačivača fotografija, do programa za uređivanje fotografija uključujući Lightroom i VSCO. Svi oni imaju svoju funkciju u procesu stvaranje portreta koji se njemu čini "stvarnim" - kao da je osoba nadmašila našu maštu i sada postoji u stvarnom svijetu. Ovo nije jednostavan proces, niti je brz - ali rezultati su fascinantni.

John Lennon

Slavne osobe ostarjele su na način koji se čini iznimno uvjerljivim.

Heath Ledger

 | Autor: Instagram @alperyesiltas Instagram @alperyesiltas Heath Ledger

Gdje je danas Meg Ryan: Život 'holivudske slatkice' drastično je drugačiji izvan svijeta glume

Jimi Hendrix

 | Autor: Instagram @alperyesiltas Instagram @alperyesiltas Jimi Hendrix

Rutina njege kože Victorije Beckham Možda vas zanima 9 pristupačnih kozmetičkih proizvoda koje zvijezde stalno zagovaraju, od Victorije Beckham do Kate Middleton Rubrika Beauty Beauty

Kurt Cobain

 | Autor: Instagram @alperyesiltas Instagram @alperyesiltas Kurt Cobain

Michael Jackson

Elvis Presley

 | Autor: Instagram @alperyesiltas Instagram @alperyesiltas Elvis Presley

Tupac Shakur

Naravno, teško je predvidjeti kako bi netko izgledao obzirom na način života koji osoba vodi, ali ovakvima kakve ih vidi Alper Yesiltas bi ih svakako voljeli zamišljati.

Jennifer Lawrence, dodjela Oscara Možda vas zanima Ove slavne holivudske zvijezde imale su neke vrlo neobične i ružne navike na snimanjima Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @princesdianaa
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Da steta tuzno sta nisu vise s nama