Beauty

Kako bi izgledale Marilyn Monroe, Lady Di i Audrey Hepburn da srede nos i usta prema današnjim idealima ljepote

  • Umjetnik Mat Maitland odlučio je pokazati promjenjivost ideala ljepote pa je na Instagramu objavio obrađene fotke diva minulih vremena
  • Grace Kelly, princeza Diana, Liz Taylor i brojne druge ljepotice dobile su novi izgled
  • Pogledaj kako ove dive izgledaju s povećanim usnama i jagodicama te kad su im lica konturirana

Ideali ljepote i beauty tendencije, kao i svi drugi trendovi i mode, podložni su vremenu. Primjerice, Marilyn Monroe, Kate Moss i Kim Kardashian drastično su različite žene, ali apsolutno svaka bila je blizu ideala ljepote svog vremena. Umjetnik Mat Maitland odlučio je svojim grafikama prikazati upravo tu dijakronijsku varijantu ljepote. Uzeo je fotografije slavnih ljepotica poput princeze Diane, Audrey Hepburn, Liz Taylor i suvremenim alatima dotjerao njihove slike. Iskonturirao ih je, povećao im usne, sredio im obrve. Dive izgledaju kao da su ove sekunde tu sliku objavile na Instagramu. 

Glumačka diva Elizabeth Taylor na Matovim ilustracijama ima velike usne, iskonturiran nos i hrpu highlightera. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland)

Lady Di u umjetnikovoj je verziji preuzela sve suvremene make-up trikove. Na usnama nosi sjajni nude ruž, a usne su joj značajno precrtane, nos 'operiran'. Osim toga, princeza na licu ima mnogo bronzera i nešto tanje obrve.

Svi smo barem jednom htjeli točno takve. Ovo su najslavnije frizure u povijesti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland)

Grace Kelly također se modernizirala po pitanju makeupa. Zadržala je svoju porculansku put, ali na oči joj je dodan izvučeni smokey eyes, a postale su i pomalo mačkaste. Iako nikad nije imala velik nos, on je još stanjen, a usnice su povećane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland)

I Marilyn Monroe povećala je usne, a naučila je i koketno pozirati poluzatvorenih očiju. 

Marilyn Monroe Možda vas zanima Beauty trikovi Marilyn Monroe i danas su viralni: što je mislila s tim da "voli biti plavuša po cijelom tijelu"? Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland)

Prekrasna Audrey Hepburn vjerojatno je najdrastičnije promjenjena. Njen chic izgled zamijenjen je povećanim jagodicama i usnama pa izgleda poput još jedne sestre Kardashian.

Šiške u stilu Audrey Hepburn moderna su posveta glamuroznom klasiku - i obožavamo ih!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland)

 

Naravno, ovaj profil odmah je privukao pažnju Instagram korisnika. Većina komentara kaže da su ove dive prekrasne u svom originalnom izdanju te da ih novi izgled nagrdio. S tim se, dakako, i mi slažemo. Međutim, umjetnikovu poruku definitivno pozdravljamo.

"Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji ljepotu pomiču do ekstrema. Kozmetički pristup ljepoti je ranije bio ograničen na zvijezde i ultrabogataše, a danas je postao dostupniji. Gdje god pogledaš tu su dokazi o tim suvremenim idealima ljepote. Zato sam počeo razmišljati o identitetu u našem suvremenom društvu" objasnio je Mat kojeg na Instagramu prati više od 106 tisuća ljudi.

Photo: Instagram @matmaitland

Komentari 0