Life&style 11. ožujka 2013.

Savršen spoj interijera i umjetnosti

Žarko Bašić/Pixsell.
1/21

Kažu kako je zagrebački Gornji grad prepun tajni i legendi. Od skrivenih podzemnih hodnika, ulica iz Zagorkinih i Šenoinih romana pa sve do priča o vješticama, Jedna od tajni je i Caffe Galerija Lav Branke Lončarić – mjesto na kojem je moguće u fantastično osmišljenom interijeru popiti kavu i razgovarati.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

"Najprije je ovaj prostor bio galerija, međutim, prije četiri godine smo od galerije napravili kafić. Cilj je bio spojiti naše umjetnine, koje su kod ljudi uvijek izazivale određenu dozu respekta s druženjem", objasnila je Branka.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

Prostor je podijeljen u tri tematske cjeline. Prva, na samom ulazu, podsjeća na stare kavane i salone s masivnim kožnim foteljama iz kojih se, kada se jednom udobno smjestite, ne želite dići. Drugi prostor najviše podsjeća na klasično uređene kafiće, dok je treći spoj suvremene umjetnosti, povijesti i dizajna. U njemu dominiraju Louis Ghost stolci Philippea Starcka. Oni u drugi plan bacaju jedinstven povijesni element u gradu Zagrebu – zid.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

"Radi se o najstarijem očuvanom zidu u gradu Zagrebu koji potječe iz 13. stoljeća", otkriva vlasnica i kaže, "Upravo činjenica da je prostor u starom dijelu grada, u neposrednoj blizini Kamenitih vrata zna biti otežavajuća okolnost. Naime, prostor je zaštićen i poprilično smo ograničeni kada je uređenje u pitanju."

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

Romantična lokacija najviše privlači osobe nešto starije dobi te sve koji imaju potrebu razgovarati u intimnoj atmosferi, ali i nepušače:

"Razlog zašto je ovaj kafić nepušački je jednostavan – zbog slika. Naime, sve slike su dio naše obiteljske zbirke i ne smiju biti izložene duhanskom dimu. Osim toga, na taj način najbolje funkcionira cijeli koncept kafića i izložbenog prostora u jednom", objašnjava Branka dodajući kako su sve slike na prodaju.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

Ovaj kafić ima i prekrasan eksterijer. Terasa koja gleda direktno Kamenita vrata golica maštu posjetitelja koji zahvaljujući njemu mogu postati dio starih zagrebačkih priča, legendi i mitova. Branka ističe kako zbog svoje dobre lokacije često budu okupljalište posjetitelja događanja na Gornjem gradu koji traže mjesto za odmor i čašicu razgovora.

Više slika iz ovog prekrasnog kafića pogledajte u galeriji...

Komentari 0