Life&style

Sanja Agić: Dar za slikanje preselila sam s papira na lica

  • Sudjelovala je u bezbroj kampanja, beauty i modnih snimanja, njene čarobne ruke šminkale su brojna lica, a backstage ne može bez nje
  • Ona je Sanja Agić i jedna je od najpoznatijih make-up artistica na domaćim prostorima
  • Za miss7 magazin Nika Vizek donosi priču o Sanji

Već s četiri godine znala je da će se baviti nečim kreativnim, obožava fotografiju, a njena profesija zapravo je vezana za kosu. Sanja je frizerka, a za sebe kaže da je sanjar i boem kojeg ni roditelji nisu razumjeli, ali su je u svemu podržavali. “Moja vizija uvijek je bila da uređujem cijelu glavu. Ta ideja me držala dok za jedno snimanje nisam bila angažirana kao vizažistica i frizerka. U teoriji to zvuči lijepo, ali u praksi postane kontradiktorno.” Nakon tog angažmana shvatila je da je njezin pravi poziv zapravo make-up. Njen talent za make-up u mladosti se mogao predvidjeti kroz crtanje i bojenje. “Mislim da sam taj dar za slikanje poslije preselila s papira na lica.”

Možda vas zanima miss7 magazin te čeka na svim kioscima, požuri po svoj primjerak! Rubrika Life&style Life&style

S obzirom na to da je odrasla u Rijeci i tada nije bilo srednje škole za vizažiste, Sanja Agić upisala je frizersku školu, no zahvaljujući vlastitoj ambiciji četiri godine istodobno je išla na praksu i u frizerski i u kozmetički salon. Pet godina radila je u salonu i na kraju otvorila je svoj. “Kada sam otvorila svoj frizerski salon, zaista sam uživala u svojoj profesiji, međutim, stalno sam osjećala da mi nedostaje još nešto kako bih bila potpuno ispunjena. Razmišljajući o tome gdje vidim sebe u budućnosti, to nikako nije bio frizerski salon, no bila sam sretna u njemu i to me zbunjivalo. Privlačio me backstage, uvijek me zanimao onaj dio iza kulisa, željela sam biti dio tima koji stvara modu, revije, editorijale, naslovnice… Nedostajao mi je život vizažista. U to doba takva vrsta zanimanja nije bila tako popularna kao danas i nisam znala kako ostvariti svoj san. 

 | Autor: Srećko Rundić Srećko Rundić

A onda je život napravio svoje, udala sam se i suprug  je potpisao poslovni ugovor na dvije godine u Zagrebu. Svoj salon dala sam u najam i otišla s njim u Zagreb, gdje sam upisala školu make-upa i nakon toga dobila prvu priliku u tjedniku Story, gdje je tada glavna urednica bila Tonkica Zlački, a danas je glavna urednica miss7.” Ističe kako obožava što je svaki njen dan zanimljiv i netipičan. “Svako snimanje ili pak privatna šminkanja na različitim su lokacijama, većinom s različitim ljudima… Tako da je moj tipičan radni dan uvijek zanimljiv, nov i različit.”

Možda vas zanima Garderoba store bazira se na sve popularnijem skandinavskom stilu te je prava oaza za sve ljubiteljice mode Rubrika Life&style Life&style

Sanja Agić jedna je od najboljih hrvatskih vizažistica pod čijim kistom našle su se brojne poznate osobe, no već godinama ima blisku suradnju s Vannom, Jelenom Perčin i Nives Celzijus. “Iako su na prvi pogled nespojiva kombinacija, sve one imaju nešto zajedničko – mene”, smije se Sanja i dodaje kako je isti pogled na svijet ključ njihova funkcioniranja. Radna je svakodnevica  profesionalne make-up artistice da svojim talentom i stalnim učenjem uvelike pridonosi raznim projektima u domaćoj modnoj, beauty i showbiz industriji. Iza ove vrhunske make-up artistice danas je više od 10 godina rada na sceni, ali i make-up knjiga s kojom je 2013. godine bila pionirka na domaćoj sceni. Nosi ime “Make-up s potpisom”, a u njoj se nalaze brojni korisni savjeti o uljepšavanju, pravilnoj prehrani, estetskim zahvatima, primjeni botoksa i filera, njezi kože, kose i noktiju, zdravim i lijepim zubima, trajnom make-upu, ugradnji umjetnih trepavica, kao i o psihologiji ljepote. U svakom slučaju predivan buket ljepote uspješno pretvoren u knjigu. 

 | Autor: Srećko Rundić Srećko Rundić

“Sveukupno je trebalo dvije godine da knjiga ugleda svjetlo dana. Sada kada se sjećam, drago mi je da sam je uspjela završiti, nije bilo lako, nekoliko puta bila sam u iskušenju da je spremim u ladicu i nikada ne završim… Ne znam bih li se ikad više upustila u takvu avanturu, ali danas sam ponosna što je takvo djelo iza mene”, zaključuje naša poznata vizažistica.

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

Photo: Srećko Rundić

Komentari 0