Life&style

Šalice Eminog kreativnog studija su neodoljive. U njima se kupaju psići - i naš ljubimac može biti model

  • Instagram profil pod imenom 'Emin kreativni studio' šarmirao nas je na prvi pogled
  • Osim najslađih šalica, dočekao nas je nestvarno šarmantan svijet prepun vaza što slave ljepotu ženskog tijela te prekrasnih sanjarskih ilustracija
  • Svestrana mostarska umjetnica otkrila nam je kako se zaljubila u keramiku, što najviše voli stvarati te kakve nove krasote uskoro možemo očekivati

Da sam silno zaljubljena u unikatne komade od porculana i keramike, osim pogleda na vlastitu kuhinju u kojoj se uvijek neki novi primjerci nastoje progurati u prve redove, otkrio mi je i pogled na moj Instagram feed koji je svakodnevno preplavljen upravo ovakvim rukotvorinama. Algoritam kojemu ništa ne prolazi ispod radara pročitao me k'o otvorenu knjigu pa mi je, nimalo suptilno, dobro znajući da će mi se pogled najduže zadržati na upravo ovakvom sadržaju, krenuo pod nos gurati šalice, vaze, tanjuriće i ostale krasote sa svih strana svijeta. 

 | Autor: Instagram @eminkreativnistudio Instagram @eminkreativnistudio

Pa ipak, iako su radovi od keramike nešto čemu teško odolijevam, malo je onih koji mi se svide u toj mjeri da momentalno osjetim potrebu da doznam sve o rukama koje ih izrađuju i priči koja stoji iza njih, a oni koji svakodnevno izlaze iz Eminog kreativnog studija na mene su imali baš takav učinak. 

Možda vas zanima Kat’s Clay vaze osvojile su nas mediteranskom estetikom. Poželjeli smo ih sve Rubrika Life&style Life&style

Sekundu prije no što sam zaronila u ovaj čarobni kutak Instagrama, očekivala sam profil koji je, baš poput mog feeda, preplavljen šalicama, a osim njih, u moram istaknuti najslađem izdanju koje sam susrela, dočekao me jedan nestvarno šarmantan svijet prepun vaza što slave ljepotu ženskog tijela te prekrasnih sanjarskih ilustracija.

 | Autor: Instagram @eminkreativnistudio Instagram @eminkreativnistudio  | Autor: Instagram @eminkreativnistudio Instagram @eminkreativnistudio

Svestrana mostarska umjetnica Emilija Stojanović zaslužna je za sve krasote koje se ovdje mogu pronaći i za koje je doista nemoguće reći koje su ljepše od drugih. U keramiku se zaljubila još u srednjoj školi, iako ona nije bila predviđena u redovnom nastavnom programu, no imala je tu sreću, kaže, da joj je njezin profesor i mentor velikodušno posvetio svoje vrijeme kako bi joj omogućio istraživanje novih stvari koje je zanimaju, odnosno keramike. 

 | Autor: Instagram @eminkreativnistudio Instagram @eminkreativnistudio

"Nastavili smo učiti i istraživati keramiku zajedno, pronalazili materijale čak i iz susjednih država i tako smo započeli našu priču. Nakon što sam završila srednju školu, ostala sam zaljubljena u keramiku, a s obzirom na to da sam već pokrenula svoj posao s umjetničkim slikama, posvetila sam se maksimalno i skupljala novac za svoju peć. Dobro se sjećam malene teglice u kojoj sam skupljala novac i na kojoj je pisalo 'za peć', i ponosa koji sam osjećala kada sam napokon skupila dovoljno sredstava", priznaje.

 | Autor: Instagram @eminkreativnistudio Instagram @eminkreativnistudio  | Autor: Instagram @eminkreativnistudio Instagram @eminkreativnistudio

Svakome tko upozna njezin rad jasno je da joj inspiracije ne nedostaje, a pronalazi ju, kaže, posvuda. "Prvo keramičko djelo koje sam stvorila, a koje je služilo kao moj maturalni rad u srednjoj školi, bila je guzata vaza. Ona je bila moj način da istaknem žensku ljepotu i promoviram ljubav prema vlastitom tijelu, a iako nije svakome privlačna, izuzetno sam sretna što postoje ljudi koji prepoznaju njezinu jedinstvenu ljepotu. U mojim se radovima često provlače i motivi cvjetova i jagoda koji im pružaju dodatnu dozu slatkoće."

Možda vas zanima Beluga je istinska bajka satkana od porculana. Zaljubili smo se u sve s njihovim potpisom Rubrika Life&style Life&style

Priznaje mi da ima još jedan snažan izvor inspiracije - ljubav koju osjeća prema životinjama, a posebno psima, a upravo je zahvaljujući njoj krenula stvarati personalizirane šalice koje su se pokazale kao divan poklon za drage osobe. Svaka šalica može biti prilagođena prema željama i karakteristikama određenog psa, a osim onih u čijim rukama završi, Emilija priznaje da se i sama zaljubljuje u svaku od njih te da inspiraciju najčešće pronalazi slučajno dok ih izrađuje.

 | Autor: Instagram @eminkreativnistudio Instagram @eminkreativnistudio

Trenutačno je, kaže, jako posvećena razvoju keramike pa u ovu strast ulaže sve više vremena i energije, a desna joj je ruka mlađi brat koji se u keramiku zaljubio potpuno slučajno. Osim na novim oblicima vaza i šalica, već punom parom rade i na posebnoj kolekciji keramičkih ukrasa za božićno drvce. Kreativna nit vodilja im je stvoriti personalizirane male psiće, a što znači da će svatko imati priliku drvce ukrasiti figuricom svog ljubimca. "Vjerujem da će ovo biti sjajan božićni poklon jer spaja individualnost i umjetnost", poručuje.

Kao što je to i inače slučaj s beskrajno kreativnim ljudima, ideja uvijek ima više no vremena da se svakoj posveti pa tako uz sve nabrojano radi i na slikama i stvaranju vjerskih motiva anđela koji čuvaju dom, a koje želi spojiti s malim keramičkim kućicama koje će simbolizirati zaštitu i toplinu u nečijem domu. Iskreno zahvalna svima koji podržavaju njezin san, priznaje da se raduje svim novim projektima koji je čekaju, baš kao što mi jedva čekamo vidjeti ih.

Photo: Instagram @eminkreativnistudio
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    izvrsno