Life&style

S ovim smiješnim crvićem biljka ti više nikad neće uvenuti ili istruliti

  • Willy the Worm savršen je za ljubitelje biljaka, posebno one kojima uzgoj ne ide baš od ruke
  • Ovaj mali pomagač pomoći će da tvoje biljke uvijek budu zalivene taman toliko koliko treba
  • Mali crv će te "obavijestiti" kada biljci treba vode i pokazati kada je zemlja dovoljno mokra

Zalijevanje sobnih biljaka zvuči kao jednostavan zadatak, pa nam se ipak dogodi da nam biljke u domu uvenu. Ili im pak korijen istruli jer ih prerevno zaljevamo. Nemamo svi takozvenu zelenu ruku. Iliti smisao za uzgoj biljaka. Jedan od razloga je što trebamo znati kad točno i kako zalijevati svoju biljku. A sada o tome više ne trebaš pretjerano razmišljati, jer će ti Willy pomoći. Čak i ako si osvjedočeni ubojica sobnog cvijeća... Crv Willy odosno terakota crv ima misiju osigurati da biljke i cvijeće diljem svijeta ostanu zdravi i živi.

Možda vas zanima Aloe vera predivna je dekoracija i biljka koja liječi gotovo sve Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Willy the Terracotta

Willy the Worm je senzor vode, a napravljen je od terakote. Funkcionira na način da što će biti tamniji kada je zemlja mokro, a svjetliji kada se zemlja isuši. Njegovo prijateljsko lice viri iz tegle, utaknut je u zemlju pored biljaka i cvijeća i kad ih se dobro zalije, dobiva tamniju nijansu. Kako se Willy i tlo počnu sušiti, on mijenja boju u svjetliju, dajući vlasnicima biljaka do znanja da je vrijeme da donesu kantu za zalijevanje.

Znaš li koje je najbolje vrijeme za zalijevanje tvojih biljaka i koliko točno vode im treba?

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus .Willy the Terracotta

Willyjeve mjere su: 16cm x 4cm, a možeš ga pronaći na Amazonu i Prettycactus webu po cijeni od oko 35 kuna. To je prava sitnica za tvoj novčanik, a više se nećeš morati pitati kada trebaš zaliti svoje cvijeće jer će na to paziti Willy. Kad je Willy tamne boje, biljka je dovoljno zalivena i ne dodaj vodu dok crv ne posvijetli. Samo pobrini da ne bude predugo svijetle boja, bilci treba vode. 

Možda vas zanima S ovim brzim trikom će svaka tvoja sobna biljka dobiti savršenu količinu vode Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Willy the Terracotta

Mali savjet za zalijevanje: Najbolje je koristiti kišnicu ili flaširanu vodu. Najvažnija stvar prvo: voda iz slavine može biti iznimno opasna za zdravlje biljaka i utjecati na to koliko brzo rastu. Iako zalijevanje dvorišnih biljaka flaširanom vodom može biti nepraktično, korištenje flaširane izvorske vode za sobne biljke bit će velika razlika. Da bi svojim biljkama pružila apsolutno najbolje, kišnica i flaširana izvorska voda su najbolja opcija. 

Photo: Pr/prettycactus

Komentari 0