Life&style
Što boje cvijeća doista znače

Ružičasti tulipani, žute ruže: evo što boje cvijeća doista znače - prema psiholozima

  • S dolaskom proljeća dolazi nam i brojno cvijeće raznih boja! 
  • Tulipani, narcise i dr. cvijeće krasit će redovito naše kuhinjske stolove
  • Ali, što boje cvijeća zapravo znače s psihološke točke gledišta?

Bilo da svaki tjedan kupuješ svježe cvijeće za svoj dom ili ga povremeno poklanjaš dragim osobama, jesi li se ikada zapitala što boje cvijeća zapravo, psihološki gledano, znače? Kreativna stranica diys.com pitala se upravo istu stvar, zbog čega su se za savjet obratili stručnjaku Lee Chambersu, britanskom ekološkom psihologu i wellness konzultantu, koji objašnjava…

Ružičasto cvijeće

Ruže, tulipani i drugo, koji blistaju u ružičastoj boji, predstavljaju prijateljstvo i suosjećanje. Ova boja cvijeća potiče osjećaj topline i opuštenosti. Ružičasto rezano cvijeće stvara atmosferu smirenosti, s daškom energije!

Cvijeće žute boje

Tulipani, narcisi ili mimoze blistaju u žutoj boji. Stoga nije čudo da se kod njih javlja asocijacija na sunce. Ovi cvjetovi doslovno zrače i tako pružaju osjećaj sreće i zadovoljstva, a osobito u mračnim zimskim danima. Cvijeće raznih nijansi žute može potaknuti optimizam, poboljšati naše raspoloženje općenito pa čak i potaknuti kreativnost! S ovim cvijećem možeš savladati svaki izazov. Savršen izbor za kućni ured, zar ne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brian Eberly (@brianeberly)

Mirisne sobne biljke Možda vas zanima Ove mirisne sobne biljke uljepšat će svaki dom, izabrali smo 5 najposebnijih Rubrika Life&style Life&style

Narančasto cvijeće 

Cvijeće koje svijetli u bogatoj narančastoj boji stvara živopisno i ugodno okruženje. Imaju intenzitet i moć da u nama probude radost i samopouzdanje. Cvjetovi narančaste boje ohrabruju nas da iziđemo iz svoje zone udobnosti.

Crveno cvijeće

Crveno cvijeće, posebice ruže, ima tradicionalnu simboliku vezanu uz ljubav i romantiku. Uspije natjerati srca da brže kucaju, čini nas društvenijima i hrabrijima. Crveni cvjetovi pojačavaju emocije i istovremeno podižu razinu naše energije. Osjećamo se budnije i pažljivije. Ova boja cvijeća potiče snagu i strast.

Možda vas zanima Ako voliš cvijeće, ovih 10 inspirativnih Instagram profila isplati se pratiti Rubrika Life&style Life&style

Ljubičasto cvijeće

Ljubičasto cvijeće (tulipani, frezije…) je tajanstveno, čarobno i vrijedno divljenja. Plavi dio potiče samopouzdanje, dok crveni daje snagu i energiju. Dakle, ljubičasta je savršena mješavina! Cvijeće ove boje povećava motivaciju i pomaže da se pravilno izraziš. Također, ljubičasta boja uspijeva uliti osjećaj mira kada se osjećaš preplavljena nekim stvarima.

Bijelo cvijeće

Sjajni bijeli cvjetovi predstavljaju čistoću i nevinost. Unose mir u prostor u kojem se nalaze te pružaju osjećaj svježine. Osobito kad se osjećaš iscrpljeno i umorno, bijeli cvjetovi mogu ti pomoći da povratiš energiju i polet. Osim toga, bijelo cvijeće potiče na razmišljanje o novim kreativnim pristupima i prihvaćanju izazova. Daje ti hrabrost da se upustiš u pustolovine, ali istovremeno osigurava potpuni sklad i unutarnju ravnotežu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @our_comfy_cosy_home

Photo: Shutterstock

Komentari 0