Life&style
Mirisne sobne biljke

Ove mirisne sobne biljke uljepšat će svaki dom, izabrali smo 5 najposebnijih

  • Sobne biljke su lijepe te svojom prisutnošću obogaćuju dom
  • Ako imaš jednu od ovih sjajnih biljaka, sigurno ti je ulazak u sobu dvostruko ljepši
  • Naime, ove biljke jednostavno divno mirišu

Sobnih biljaka ima u bezbroj boja, oblika i veličina te doprinose skladnoj i ugodnoj cjelokupnoj slici doma. Također pročišćavaju zrak i čak mogu unijeti pozitivnu energiju u tvoj vlastiti dom.

Ove sobne biljke oduševljavaju svojim mirisom 

Svatko voli doći u mirisni stan nakon dugog dana na poslu ili primiti svoje goste u ugodnom mirisnom ozračju. To je lakše nego s kemijskim sobnim mirisima i sprejevima. Zbogom osvježivači i raspršivači mirisa! Naime, sada biljke rade ovaj posao. I to ove…

1. Kineski jasmin

Kineski jasmin uglavnom karakteriziraju mali, bijeli cvjetovi. Navečer ispuštaju prekrasan miris. Osim toga, kineski jasmin je biljka penjačica i stoga treba idealno mjesto na kojem se može razvijati. Vrijeme cvatnje ove sobne biljke je od siječnja do lipnja. Za to vrijeme možeš se diviti prekrasnom, malom cvijeću. Pažnja: nakon što postaviš sobni jasmin, ne bi trebala više mijenjati njegovo mjesto. Čak i okretanje tegle može uzrokovati opadanje cvijeća. Također mu se sviđa svijetlo i sunčano mjesto.

Možda vas zanima Ovih 5 sobnih biljaka bolje čisti zrak u tvom domu od skupih pročišćivaća zraka Rubrika Life&style Life&style

2. Porculanski cvijet (hoya)

Porculanski cvijet prekrasan je prizor. Pripada rodu voštanih cvjetova. Njegovi bijeli cvjetovi u obliku zvijezde imaju crvenu pjegu u sredini i na prvi pogled izgledaju kao da su izrađeni od voska. Osobito navečer razvija svoj miris, koji je jednostavno neodoljiv. Najugodnije se osjeća na svijetlom mjestu bez propuha.

3. Eukaliptus

Eukaliptus je prava atrakcija. Njegove posušene grane ne koriste se bez razloga često u prekrasnim buketima suhog cvijeća. Postoji i nekoliko vrsta i sorti s mirisnim lišćem. Odabereš li ovu sobnu biljku, najbolje je odabrati mjesto s visokom vlagom (poput kupaonice). Tropski eukaliptus tamo se osjeća kao kod kuće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gössing (@waater_rosenhof)

Pogreške kod njege sobnih biljaka Možda vas zanima 10 najčešćih pogrešaka kod njege sobnih biljaka zbog kojih mnogi odustaju od njih Rubrika Life&style Life&style

4. Stablo limuna ili kumkvata

Drvo limuna odmah ispunjava svaku sobu svojim slatko-kiselkastim mirisom i podsjeća na lijepe ljetne dane. U toploj sezoni ove se biljke mogu postaviti i na otvoreno, to jest na balkon ili u vrt. Međutim, zimi se tropske biljke moraju unijeti u zatvoreno. I bolje! Onda možeš uživati u osvježavajućem mirisu citrusa u vlastitom stanu. Međutim, stablu limuna se ne sviđa baš tako toplo mjesto. Ne voli jako grijane prostorije. Najbolje uspijeva na stubištu ili u svijetlom hodniku. Drvo kumkvata pripada obitelji patuljastih naranči i blisko je povezano s obitelji citrusa. Također odiše prekrasnim mirisom. Inače se mora njegovati na isti način kao i stablo limuna.

5. Gardenije

Gardenije spadaju među biljke s najintenzivnijim mirisom. Odlikuje ih grmoliki cvijet s tamnozelenim lišćem. Gardenija može doseći visinu i do 60 cm. Oni koji odaberu ove prekrasne sobne biljke mogu se veseliti razdoblju cvatnje od srpnja do listopada. Zimi bi se, međutim, gardenije trebale preseliti na hladnije mjesto (10 do 14 stupnjeva). Treba im svjetlo i vlaga i tada će se osjećati dobro.

Photo: Shutterstock

Komentari 0