Life&style

RougeMarin ima novi prefini kutak na zagrebačkoj Harmici. Evo što se sve nudi

  • RougeMarin nas je ponovno uspio oduševiti - u srcu Zagreba, u prolazu Harmica, otvorena je Focacceria Rougemarin s 13 prefinih focaccia sendviča
  • Budući da je svaki napravljen od najfinijih vrhunskih sastojaka, cijene nam se čine i više no primjerene
  • Osim u samom lokalu, nekoliko stolova nalazi se i na trgu pa ne sumnjamo da će u tjednima i mjesecima koji su pred nama ovo postati jedna od omiljenih brunch lokacija

Svaka novost koju nam Marin Medak i njegov tim skuhaju i serviraju redovito nas ugodno iznenadi, a posebno nas je oduševila vijest da u preukusnim focaccia sendvičima od najfinijih talijanskih sastojaka odsad možemo uživati i u samom srcu Zagreba. Naime, na Trgu bana Jelačića, točnije u prolazu Harmica, svoja je vrata otvorila Focacceria Rougemarin.

 | Autor: RougeMarin RougeMarin Foto: RougeMarin

Za svoju focacciu kažu da je najsličnija focaccii genovese i načinjena od samo sedam vrsti brašna, a u ponudi najnovijeg člana RougeMarin obitelji od nje je napravljeno 13 različitih focaccia sendviča: Mortadella Levonella, Mortadella Veroni Esselusso, Mortadella s cinghiale al tartufo, Copa Stagionata, Porchetta Trancio 'ROMANA', Prosciutto, Guanciale Affumicato, Spianata Piccante, Soppressa 'VENETA' Dolce Gigante, Prosciutto cotto tipo Praga, Copa Stagionata, Pancetta supercoppata, Veganska i Vegetarijanska focaccia.

Asian Street Food Festival Možda vas zanima Uskoro počinje prvi Asian Street Food Festival u Zagrebu, sprema se gozba za ljubitelje azijske kuhinje Rubrika Life&style Life&style

Budući da je svaki napravljen od vrhunskih sastojaka poput salame Veneta, Praške kuhane šunke, talijanske rolane slanine, suhe vratine, dimljene obrazine, rolanog odojka, mljevenog mesa divlje svinje (cinghiale), mozzarelle, stracciatelle, taleggio sira, ricotte, pesta od sušenih rajčica, namaza od crnih maslina, mariniranih bukovača, domaćeg sataraša i tartufa, cijene nam se čine i više no primjerene.

 | Autor: RougeMarin RougeMarin Foto: RougeMarin

One se kreću od 6 eura koliko košta najjeftiniji sendvič, onaj veganski, do 9,80 koliko košta Focaccia Prosciutto Mozzarella di Bufala iliti najskuplji sendvič napravljen od najpoznatijeg talijanskog pršuta koji dolazi iz regija Parma, San Daniele i Toskane u kombinaciji s, kako mu samo ime kaže, mozzarellom di bufalo, pestom od bosiljka, svježom rajčicom i maslinovim uljem.

Možda vas zanima U Zagrebu konačno počinje PLACE market - superatraktivni gastro projekt koji dovodi život na Dolac Rubrika Life&style Life&style

U simpatično uređenom prostoru smjestilo se par stolova, dok ih se nešto više nalazi na terasi na samom trgu pa ne sumnjamo da će u tjednima i mjesecima koji su pred nama ovo postati jedna od omiljenih brunch lokacija. Jer kada se ukusnim zalogajima kakvima nas je RougeMarin kroz protekle godine razmazio doda još i jedan od najljepših pogleda na gradsku vrevu, prekrasnu okolnu arhitekturu i zagrebačku žilu kucavicu, jasno je da nam ne prostaje puno toga drugoga za poželjeti. 

 

Photo: RougeMarin

Komentari 0